Налага ми се да си сменя термостата, но не съм много сигурен как да си обезвъздуша после системата. Колата е Пасат 5.5 131к.с ТДИ 2003г. (6 степенна ръчна скоростна кутия, че не съм сигурен дали е AVF или AWX

Предварителни благодарности

dmode101 написа:Сама си се обезвъздушава със сигурност
ulipet написа:...затягаш му капачката палиш и му следиш нивото,щом почне да му пада нивото значи се обездушава.....
Ludiq написа:ulipet написа:...затягаш му капачката палиш и му следиш нивото,щом почне да му пада нивото значи се обездушава.....
Не трябва ли да е на отворена капачка като се обезвъздушава?
ulipet написа:Ludiq написа:ulipet написа:...затягаш му капачката палиш и му следиш нивото,щом почне да му пада нивото значи се обездушава.....
Не трябва ли да е на отворена капачка като се обезвъздушава?
в никакъв случай,иначе като почне да се обезвъздушава и отвори големия кръг антифриза ще изври и зиян става
ulipet написа:наливаш докато компесационното казанче се напълни на 2/3,затягаш му капачката палиш и му следиш нивото,щом почне да му пада нивото значи се обездушава.успех..................внимавай като доливаш,изчакай да поистине колата иначе ще се ощавиш ще ти изригне казанчето като гейзер.
ulipet написа:точно,защото ако колата му беше тенджера да е обезвъздушава по твоя начин,това не е дърт соц.автомобил,той да си прецени как да го направи но после да пише.....когато отвори големия кръг има вероятност двигателя да засмуче целия антифриз от казанчето и ако то е отворено засмуква въздух,след това виждайки че казанчето се изпразва човека почва да налива като луд и става обратния ефект,казанчето повръща .....и така до безкрайност...капачката трябва да е затегната.когато се налива антифриза да се мачкат маркучите за да събере системата колкото се може повече течност.ай лека
fox_vt написа:... а само да ти кажа да не протакаш прекалено дълго минаването на антифриз.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 25 госта