Налага ми се да си сменя термостата, но не съм много сигурен как да си обезвъздуша после системата. Колата е Пасат 5.5 131к.с ТДИ 2003г. (6 степенна ръчна скоростна кутия, че не съм сигурен дали е AVF или AWX
Предварителни благодарности
dmode101 написа:Сама си се обезвъздушава със сигурност
. 
ulipet написа:...затягаш му капачката палиш и му следиш нивото,щом почне да му пада нивото значи се обездушава.....
Ludiq написа:ulipet написа:...затягаш му капачката палиш и му следиш нивото,щом почне да му пада нивото значи се обездушава.....
Не трябва ли да е на отворена капачка като се обезвъздушава?
ulipet написа:Ludiq написа:ulipet написа:...затягаш му капачката палиш и му следиш нивото,щом почне да му пада нивото значи се обездушава.....
Не трябва ли да е на отворена капачка като се обезвъздушава?
в никакъв случай,иначе като почне да се обезвъздушава и отвори големия кръг антифриза ще изври и зиян става
ulipet написа:наливаш докато компесационното казанче се напълни на 2/3,затягаш му капачката палиш и му следиш нивото,щом почне да му пада нивото значи се обездушава.успех..................внимавай като доливаш,изчакай да поистине колата иначе ще се ощавиш ще ти изригне казанчето като гейзер.
тва да не ти е тенжера под налягане бре
.Ако колата прегрее може да стане такова нещо въпреки че е слабо вероятно,още повече че колегата няма да чака колата да прегрее.А ти тоя термостат дан мислиш че отваря ей така изведнъж като тапа на шампанско.Няма никакъв проблем да загрее колата без капачка!ulipet написа:точно,защото ако колата му беше тенджера да е обезвъздушава по твоя начин,това не е дърт соц.автомобил,той да си прецени как да го направи но после да пише.....когато отвори големия кръг има вероятност двигателя да засмуче целия антифриз от казанчето и ако то е отворено засмуква въздух,след това виждайки че казанчето се изпразва човека почва да налива като луд и става обратния ефект,казанчето повръща .....и така до безкрайност...капачката трябва да е затегната.когато се налива антифриза да се мачкат маркучите за да събере системата колкото се може повече течност.ай лека
за гафа ти но комент
а само да ти кажа да не протакаш прекалено дълго минаването на антифриз.fox_vt написа:... а само да ти кажа да не протакаш прекалено дълго минаването на антифриз.
Личната ми практика показва, че кола, която е карана известно време на вода при наливането на антифриз и да не е течала се разтича.Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 76 госта