Passat 2002 1.9TDI 131ps. PD ПРОБЛЕМ!!!!!!
Passat 2002 1.9TDI 131ps. PD ПРОБЛЕМ!!!!!!
Колеги когато си запаля пасата сутрин или като истине просто двигателя ми пуши бял дим от ауспуха и като загрее и спира да пуши. Това нормално ли е, от нафтата ли е??? Трябва ли да се притеснявам?
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
salmi и аз имам същия проблем. Имам следните съмнения за този дим. Или е от изтърбушения ми катализатор или от аванса на ангренажа. Скоро ще кача колата на ВАГ и ще видим как е аванса, но засега само предположенията имам. А освед белия дим при мен и мирише гадничко .. при тебе има ли я тази миризима ?
Да мирише гадно но да ви кажа според мен е от нафтата защото почнах да наливам от един приятел на ниска цена и от тогава май ми пуши преди не ми е правело впечатление:( Уш я гледах тази нафта светла и бистра ама явно е от нея поне аз така си мисля и сега до като я изгоря ще трупна
Сипах и добавка на STP за всеки случаи ама пак пуши?

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
на помпа дюза центровка не се прави-или е калпава нафта или не е зацепен правилно ремъка и бяга с доста градуси от зацепването;след това компютъра си прави сам центровка;елементарно се проверява:докарва се нули4ката на маховика долния краи на дупката на кутията и после се гледа за отвора на шаибата на разпределителния вал дали съвпада-ако не съвпада се завърта колелото на разпределителния вал до необходимото
успех
успех
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
versace написа:Черен дим - неизгоряла нафта (кофти дюзи, турбото е заминало и т.н.)
Синкав дим - гори и масло, дали от турбото дали от вложките или сегментите
Бял дим - комбинация ит двете горни с превес на маслото
Не е от нафтата нито от катализатора!

Е, това не мога да го приема! Аз имам този проблем с белия дим сутрин като запаля. При студен двигател пуши и след 10-20 секунди се оправя.
Турбината е ОК (да чукна на дърво), не гори масло до 5 000км, не пуши в движение при загрят двигател, но това с белия дим сутрин го имам

Къде да търся проблема???
Върни се в “Дизелови агрегати”