претрисане при начално палене на студен мотор голф2 1.6тд???
- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
претрисане при начално палене на студен мотор голф2 1.6тд???
здравеите колеги значи става въпрос за следното нещо днес ходих в един дизел сервиз за въпросното претрисане при първоначално палене и маисторите ми казаха ,че е възможно от изгоряла подгревна свещ или ниска компресия на някои от цилиндрите .и се почна проверка на подгревните свещи всички здрави ,след това мериха компресия изкара компресия 31 на цилиндрите, компресията е добре ,имаше един разпрасквач които беше заминал смениха го и центровката е добре на колата.в краина сметка всичко е перфектно и маистора се осъмни че единственото което остава е някои повдигач да задържа затова питам и вас възможно ли е да е от това ?и ако е възможно може ли да се свалят тези повдигачи и да се накиснат в нещо за да се изчистят ,защото ако ще се сменят ремонта отива на 200лв.колата го прави само при първоначално палене става въпрос за голф 2 1.6 тд .благодаря предваритено
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Getoni
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Повдигачите се познават,ако не са наред като отидеш на ауспуха отзад и си сложиш ръката или парче хартия на тръбата ,като изкарва пушека трябва да духа хартията навън,ако има прекъсване и обратна тяга е някой от тях ,така беше на Джетата ми след ремонта 2 бяха се спекли и майстора с паленето го разбра и ги сменихме и веднага се оправи ,а новите са по 14лв на Ина вземаш и ги сменяш ,че старите няма как да ги оправиш и всеки добър майстор може да ти провери кой не ти работи без да разглабяте нищо.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Да ти кажа и при мен е така.Моя двигател е ремонтиран, даже и турбината е рециклирана но и при мен притриса.По скоро губи такт но като загрее се оправя.И аз карам 10W40 но факта с претрисането остава.Мисля че наблюдавам тенденция към отшумяване на това претрисане с разработването на мотора.Иначе всичко е гледано, така че незнам, явно тоя мотор има такава особеност.Ама знам ли келешите какво са направили с повдигачите???Уж често ходих на визитация 

Върни се в “Дизелови агрегати”