Гасне по време на движение и на място

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Гасне по време на движение и на място

Мнениеот el_nino » Вто 18 мар 2008 16:06

Става въпрос за колата от гаража ... последната една седмица започна да прави номера .... като я запаля и прехвърля на газ още студена и вече почти всеки път след като тръгна има момент в които колата гасне .... но гасне без да и падат оборотите и да притриса .... а се едно и спира тока ... Прави го предимно като е студена , а като загрее досега не ми е гаснала След като загасне си пали нормално. Последната седмица и преди това по полата не е пипано нищо . Как да спасим проблема ?

Благодаря предварително . :roll:

ejo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ejo » Вто 18 мар 2008 18:46

proveri da ne ti e padnalo nivoto na antifriza i izparitelyt ti da zamryzva

Потребителски аватар
nasko78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko78 » Вто 18 мар 2008 22:16

Колега имах абсолютно същият проблем със старата ми кола-Голф 2,преди време,така и не разбрах защо превключва при студено време толкова бързо на газ и после гасне :?: :?: :?:

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Сря 19 мар 2008 9:15

Как ще замръзва изпарителя на почти 20 градуса пък и не съмзабелязал увеличение в разхода .... ... антифриза си е екстра .

Колега колата след като я запаля аз си я превключвам на газ .... но така карам цяла зима и не е имало проблеми .... проблема излезе преди около 1 седмица .... просто както си карам се едно тока по кабелите на свещите спира и колата си изгасва без притрисане , падане на оборотите и т.н. се едно съм и извадил ключа от таблото ... :roll:

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Сря 19 мар 2008 11:43

Колега не знам дали е от това, но аз имах същия проблем, веднага след като обърна на гас гасне, все едно съм я изгасил от ключа.Повреме на движение примерно ако съм карал на 2500 оборота и изключа от скорост тя отново гаснеше.При мен проблема беще във въздуховода от въздушния филтър към инжекцията.Провери да не ти я скъсан маркуча, както беше при мен, защото при гаста влиза повече въздух от там и става доста рядка и неможа да се "взриви".Извинявам се ако съм сгрешил някъде :D

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Сря 19 мар 2008 12:10

Принципно е добре, когато е студена поне 2-3 минутки да поработи на бензин. Може и да нямаш проблем, много коли на газ гаснат когато са току що запалени и ги изфорсираш за да минат на газ.

Потребителски аватар
charli-ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот charli-ko » Сря 19 мар 2008 12:23

Как ще замръзва изпарителя на почти 20 градуса

Колегата имаше предвид, да си провериш антифриза, защото ако е намалял по някаква причина и в системата има въздух-стигайки този въздух до изпарителя, последният не може да работри нормално и започва да замръзва и следователно, да не иска да работи колата на газ. Няма значение колко градуса е температурата-мене ми е правила този номер и през лятото- просто по изпарителя се натрупва скреж.

Защо не пробваш да я запалиш и да я оставиш да работи на бензин-ако пак изгасне по същия начин както на газ, тогава можеш да се насочиш към проблем с кабели и токове. Ако не изгасне може проблема да е в самия изпарител нещо-мембрани и т.н.

Потребителски аватар
pepesound
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pepesound » Чет 20 мар 2008 13:27

на тези мотори е така но ако гасне рязко прегледай :wink: едно реле при бушоните се намира,отвори го и виж дали нямаш напукани спойки

MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Мнениеот MiroslavStanchev » Чет 20 мар 2008 17:21

Колеги,здравейте,интересна работа имам чувствто,че е 1:1.... :arrow: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=83692

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”