Въпрос за ремъка на алтернатора
Въпрос за ремъка на алтернатора
Ремъка на алтернатора ми е на малко над 20 хил. км и 2 години. Днес като се загледах и видях пукнатина напречно на ремъка на горната му част /гладката/ от единия до другия край. Това стана като пукнатината беше застанала точно върху шайбата на алтернатора. Нормално ли е това или да отивам да сменям веднага ремъка с нов че ме чакат няколко последователни по-дълги пътувания? В последствие запалих и изгасих двигателя и пак се загледах по добре и точно на мястото което ремъка минава през тази шайба отново видях пукнатини - макар и по малки. Ремъка е Дайко но защо си мисля че тези пукнатини трябваше да се появят доста по-късно. Между другото старият ми ремък с който беше внесена колата също беше Дайко и върху него личат доста повече годинки но въпреки това от външната страна няма нито една пукнатина, но беше напукан много откъм пистите.
Yonata написа:Ако не си сигурен, си купи един нов. Ако ти се наложи ще си го смениш ако стане належащо !!!
Не се сменя трудно !!!
Така е не се знае колко е качествен този ремак щом е тръгнал да се напуква на 20 000 км. по добре си вземи един за резервен и си го сложи в колата, аз така съм направил , а стария може да издържи и още 50 000км. нищо не се знае.
emo-gar написа:SLAV , сменяй 20 000км са му достатъчно, не струва повече от 10-15лв ,но върти и водната помпа
Така мисля да направя. Интересувах се - около 21-2 лв. ще е в А+ но ще взема Гейтс този път. А защо ми се струва че при мен водната помпа се върти от другия ремък - този който върти и хидравликата. Има ли значение че колата е с оригинален климатик.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
На колегата didodi_ на Вентото точно този ремък се скапа за около 3 дни след смяната..... дали е бил дефектен или нещо е захапал не стана ясно, НО беше като с изрязани с нож писти.
Така че независимо колко си го карал - ако не изглежда добре - сменяй го, не е скъп.
Независимо дали си с климатик или без, 6-пистовият ремък върти всичко без хидравликата. Тя се върти от малък, къс 10-11мм трапецовиден ремък.
Така че независимо колко си го карал - ако не изглежда добре - сменяй го, не е скъп.
Независимо дали си с климатик или без, 6-пистовият ремък върти всичко без хидравликата. Тя се върти от малък, къс 10-11мм трапецовиден ремък.

brum написа:Vento написа:...
Нека пък да не се съглася. Климатика и алтернатор - на широк ремък, водна помпа и хидравлика - на тесен. С оригинален климатик.
И според мен е така. Гледах внимателно нещата и малкия ремък върти две неща едното е хидравликата а другото според мен е водната помпа /т.е. общо минава през три шайби/

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
brum написа:Vento написа:...
Нека пък да не се съглася. Климатика и алтернатор - на широк ремък, водна помпа и хидравлика - на тесен. С оригинален климатик.
Може и така да беше, аз нямам клима и рядко гледам тия с климатик

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 12:55, променено общо 1 път.
Даскала™ написа:Моя ремък го смених и е на 2000 км,но не6то мнооо опънат ми се струва![]()
Майстора вика,4е се опъвал автомати4но и бил на пружина,ама...не6то мнооо се товари двигателя на празни обороти....мнооо опъва тоя ремък.....дано се отпусне..Дайко е
Не знам как е при 1.4 но при мен наистина го опъва пружина. Обтяжната ролка е на пружина и тя си го притиска с определена сила която и дава пружината т.е. не може да се регулира опъването, колкото натиска пружината толкова.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”