Проблем с бензиномера

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mironti
Автомобил:
Двигател:

Проблем с бензиномера

Мнениеот mironti » Пон 08 окт 2007 14:37

Стрелката на бензиномера взе да пада и отиде в крайно долно положение и там си и остана.Някой знае ли какво трябва да направя та да почне бензиномера пак да си отчита?

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Пон 08 окт 2007 15:00

от 1 седмица и аз изпаднах в същата ситуация :oops:

Освен да почистя пътечката и да проверя за окисление буксите друго не се сещам.

Да помагат колегите!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 08 окт 2007 17:13

Бензиномера има проста схема, но с времето се изтриват контактните площи. Решенията са или ново табло или нов бензиномер. Зависи какво се е повредило. Ново табло - 30лв, нов бензиномер от на някой старата помпа примерно е 20лв. Има вариант на бензиномера да се припоят нови контактни площи, но честно казано не вярвам да изкара много...Почнете да търсите проблема, като замерите в буксата влизаща в таблото какво идва от резервоара...

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Вто 09 окт 2007 8:27

явно нещо става от влагата и на мен вчера ми се качи стрелката до средата и после падна до 0-лата.след около 5-6 мин. си застана на място

Потребителски аватар
fidrimku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fidrimku » Вто 09 окт 2007 9:14

Като отворите при бензиномера на резервоара и дадете буксата на горивомера на късо трябва да започне да се вдига стрелката при положение на контакт на ключа за палене.Ако не се помести стрелката проблема е в таблото или по кабелите но трябва да се провери!Успех!

Потребителски аватар
mironti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironti » Чет 11 окт 2007 8:16

fidrimku написа:Като отворите при бензиномера на резервоара и дадете буксата на горивомера на късо трябва да започне да се вдига стрелката при положение на контакт на ключа за палене.Ако не се помести стрелката проблема е в таблото или по кабелите но трябва да се провери!Успех!

Благодаря за инфото ще проверя,както си го обяснил

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 11 окт 2007 17:38

fidrimku написа:Като отворите при бензиномера на резервоара и дадете буксата на горивомера на късо трябва да започне да се вдига стрелката при положение на контакт на ключа за палене.Ако не се помести стрелката проблема е в таблото или по кабелите но трябва да се провери!Успех!

Зависи,при мене не стана.
Уплаших се,отидох при бошовците и само срещу 30 лева ми казаха,че на таблото нищо му няма,ама понеже е електронно и като се окъси датчика пак не реагира.Съпротивлението си има точен диапазон.
При мен проблемът беше в плочката на реостата в резервоара.Не знам дали се продава като отделна част от кошницата,на мен ми го намериха познати.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 12 окт 2007 20:17

моя работи но много криво.на последната черта имам около 12-15 л. бензин.сипвам за 30 лв и стрелката мръдва на горе.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”