Проблем с бензиномера
- mironti
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с бензиномера
Стрелката на бензиномера взе да пада и отиде в крайно долно положение и там си и остана.Някой знае ли какво трябва да направя та да почне бензиномера пак да си отчита?
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Бензиномера има проста схема, но с времето се изтриват контактните площи. Решенията са или ново табло или нов бензиномер. Зависи какво се е повредило. Ново табло - 30лв, нов бензиномер от на някой старата помпа примерно е 20лв. Има вариант на бензиномера да се припоят нови контактни площи, но честно казано не вярвам да изкара много...Почнете да търсите проблема, като замерите в буксата влизаща в таблото какво идва от резервоара...
- mironti
- Автомобил:
- Двигател:
fidrimku написа:Като отворите при бензиномера на резервоара и дадете буксата на горивомера на късо трябва да започне да се вдига стрелката при положение на контакт на ключа за палене.Ако не се помести стрелката проблема е в таблото или по кабелите но трябва да се провери!Успех!
Благодаря за инфото ще проверя,както си го обяснил
-
- Автомобил:
- Двигател:
fidrimku написа:Като отворите при бензиномера на резервоара и дадете буксата на горивомера на късо трябва да започне да се вдига стрелката при положение на контакт на ключа за палене.Ако не се помести стрелката проблема е в таблото или по кабелите но трябва да се провери!Успех!
Зависи,при мене не стана.
Уплаших се,отидох при бошовците и само срещу 30 лева ми казаха,че на таблото нищо му няма,ама понеже е електронно и като се окъси датчика пак не реагира.Съпротивлението си има точен диапазон.
При мен проблемът беше в плочката на реостата в резервоара.Не знам дали се продава като отделна част от кошницата,на мен ми го намериха познати.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”