Проблем с обезвъздушаване на спирачки и скъсан щуцер

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с обезвъздушаване на спирачки и скъсан щуцер

Мнениеот vaso18 » Сря 14 окт 2009 12:55

оправих се ;) точно по този начин

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Сря 14 окт 2009 16:22

рекох,профилактично да обезвъздуша предните спирачки(но щуцерите бяха запекли-австрия) и естествено дивотия,скъсаха се и двата :bowdown :banghead: и почнах филма.....опитах се да ги разпробия да ги отвъртя с шабър и кво ли не,загубих цял ден....накрая отидох в една морга и си взех цели апарати(италиянски-демек без никаква корозия) и ги смених,задните са запекли и те и когато почна да правя нещо направо с две нови цилиндърчета ще започна....що така сичко е запекло незнам,некога на руската кола беха по на 30 години и нищо не беше запекло heavy metal zork

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Сря 14 окт 2009 16:41

днес излязох от бокса.Взех си ляв спирачен апарат от морга и го смених, обезвъздуших и за сега всичко е ОК :banana

sosk0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sosk0 » Сря 14 окт 2009 17:52

VW`VENTO написа:днес излязох от бокса.Взех си ляв спирачен апарат от морга и го смених, обезвъздуших и за сега всичко е ОК :banana

Колега колко пари даде за спирачния апарат ?

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Сря 14 окт 2009 20:32

и аз го реших проблема като видхе че само от 1та страна са ми се износили накладките ясно проблем с спирачките и не ми се занимаваше
Директно цел коплект от голф 3 и са съм в филма :)
иначе късането на щуцер се избегва като се удря 4-5 пъти по апарата около щуцера тва го видех в 1 руски сайт :)

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Чет 15 окт 2009 8:32

sosk0 написа:
VW`VENTO написа:днес излязох от бокса.Взех си ляв спирачен апарат от морга и го смених, обезвъздуших и за сега всичко е ОК :banana

Колега колко пари даде за спирачния апарат ?

20лв го взех

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 17 окт 2010 10:55

скъсах щуцер на барабан и аз
да го вадя ли или да сменя цялата дивотия която затваря челюстите
какви пари е тя?
читави марки?

Потребителски аватар
gogata1982
Автомобил: GOLF 3
Двигател: 1995 - 101
Контакти:

Мнениеот gogata1982 » Пон 18 окт 2010 10:10

колеги да питам по темата ...като обезвъздушавам напомпвам на педала и отпуска един колега въздуха обаче излиза без налягане ...сълзи направо да питането е помпата ли трябва да сменям . Ако е от значение нямам задни накладки че не можах да сваля барабаните и ми пропада педала на 2-рото 3-тото натискане ...
благодаря предварително за инфото :)

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Мнениеот ohdan » Пет 16 сеп 2011 9:49

Здравейте , аз започвам след малко смяната на цилиндърчето на задно дясно колело та искам да попитам - ще се наложи ли да обезвъздушавам и само това ли или всичките.?
Чувал съм че може да се остави за известно време щуцера леко разхлабен докато започне да изтича маслото и след това се завива нацяло и това е достатъчно :screwy
Става въпрос за vw Pasat 1.8 / 91г.

Потребителски аватар
kukulom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kukulom » Пет 16 сеп 2011 10:30

здравейте да се изкажа и аз преди години какво ми се случи на приятел сменям нови предни накладки педала потъна и започна цирка обикаляме моргите 3 помпи 1 серво сменяме и все същия цирк педала пропада .... купихме нови накладки за отзад и проблема се реши :beer

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Пет 16 сеп 2011 10:54

kukulom написа:здравейте да се изкажа и аз преди години какво ми се случи на приятел сменям нови предни накладки педала потъна и започна цирка обикаляме моргите 3 помпи 1 серво сменяме и все същия цирк педала пропада .... купихме нови накладки за отзад и проблема се реши :beer

Приятел, на мен ми е в ред педала в момента , също и накладките :wink: сменям обаче цилиндъраът и въпросът ми всъщност е описаният по-горе :roll: Колкото до накладките , не знам дали оказват някакъв проблем за потъването на педала?

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 18 сеп 2011 22:04

ohdan написа:
kukulom написа:здравейте да се изкажа и аз преди години какво ми се случи на приятел сменям нови предни накладки педала потъна и започна цирка обикаляме моргите 3 помпи 1 серво сменяме и все същия цирк педала пропада .... купихме нови накладки за отзад и проблема се реши :beer

Приятел, на мен ми е в ред педала в момента , също и накладките :wink: сменям обаче цилиндъраът и въпросът ми всъщност е описаният по-горе :roll: Колкото до накладките , не знам дали оказват някакъв проблем за потъването на педала?

Колега замисли се ... износването на накладките и дисковете оказва влияние на пропадането на педала .... нали се увеличава хода на спирачния апарат

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 19 сеп 2011 2:14

Износването на накладките не трябва да оказва влияние на хода им и педала не трябва да пропада. Просто количеството течност в цилиндърчето с износените накладки ще се увеличи, но за да се задействат спирачките ще е нужно същото количество допълнителна течност от помпата, като при нови накладки. Цилиндърчетата се връщат съвсем малко като отпуснеш педала, така, че хлабината на накладките не зависи от това колко са износени.

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Вто 20 сеп 2011 8:48

ktamen написа:Износването на накладките не трябва да оказва влияние на хода им и педала не трябва да пропада. Просто количеството течност в цилиндърчето с износените накладки ще се увеличи, но за да се задействат спирачките ще е нужно същото количество допълнителна течност от помпата, като при нови накладки. Цилиндърчетата се връщат съвсем малко като отпуснеш педала, така, че хлабината на накладките не зависи от това колко са износени.

:да:

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Пет 25 ное 2011 11:20

Отново проблем :banghead: този път с предните щуцери :(
Смених си маркучите с голям зор да ги развия но все пак стана ,но при опит да отвия щуцерите ударих на камък. Нито единия , нито другия с какви ли не варианти опитвах и не ще, и не ще. Единият даже се счупи и ще се налага да купувам нов апарат но за сега нямам тази възможност , а когато се отдаде такава , направо два. Та имам един въпрос - дали ще може да обезвъздуша за сега от мястото което се вижда на снимката , докато си взема нови апарати? Изображение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”