Проблем с обезвъздушаване на спирачки и скъсан щуцер
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с обезвъздушаване на спирачки и скъсан щуцер
оправих се
точно по този начин

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
рекох,профилактично да обезвъздуша предните спирачки(но щуцерите бяха запекли-австрия) и естествено дивотия,скъсаха се и двата
и почнах филма.....опитах се да ги разпробия да ги отвъртя с шабър и кво ли не,загубих цял ден....накрая отидох в една морга и си взех цели апарати(италиянски-демек без никаква корозия) и ги смених,задните са запекли и те и когато почна да правя нещо направо с две нови цилиндърчета ще започна....що така сичко е запекло незнам,некога на руската кола беха по на 30 години и нищо не беше запекло 

- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
днес излязох от бокса.Взех си ляв спирачен апарат от морга и го смених, обезвъздуших и за сега всичко е ОК 

VW`VENTO написа:днес излязох от бокса.Взех си ляв спирачен апарат от морга и го смених, обезвъздуших и за сега всичко е ОК
Колега колко пари даде за спирачния апарат ?
- snickers_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и аз го реших проблема като видхе че само от 1та страна са ми се износили накладките ясно проблем с спирачките и не ми се занимаваше
Директно цел коплект от голф 3 и са съм в филма
иначе късането на щуцер се избегва като се удря 4-5 пъти по апарата около щуцера тва го видех в 1 руски сайт
Директно цел коплект от голф 3 и са съм в филма

иначе късането на щуцер се избегва като се удря 4-5 пъти по апарата около щуцера тва го видех в 1 руски сайт

- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
sosk0 написа:VW`VENTO написа:днес излязох от бокса.Взех си ляв спирачен апарат от морга и го смених, обезвъздуших и за сега всичко е ОК
Колега колко пари даде за спирачния апарат ?
20лв го взех
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
скъсах щуцер на барабан и аз
да го вадя ли или да сменя цялата дивотия която затваря челюстите
какви пари е тя?
читави марки?
да го вадя ли или да сменя цялата дивотия която затваря челюстите
какви пари е тя?
читави марки?
- gogata1982
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: 1995 - 101
- Контакти:
колеги да питам по темата ...като обезвъздушавам напомпвам на педала и отпуска един колега въздуха обаче излиза без налягане ...сълзи направо да питането е помпата ли трябва да сменям . Ако е от значение нямам задни накладки че не можах да сваля барабаните и ми пропада педала на 2-рото 3-тото натискане ...
благодаря предварително за инфото
благодаря предварително за инфото

- ohdan
- Автомобил: vw Polo 1.4
- Двигател: AEX 1996
Здравейте , аз започвам след малко смяната на цилиндърчето на задно дясно колело та искам да попитам - ще се наложи ли да обезвъздушавам и само това ли или всичките.?
Чувал съм че може да се остави за известно време щуцера леко разхлабен докато започне да изтича маслото и след това се завива нацяло и това е достатъчно
Става въпрос за vw Pasat 1.8 / 91г.
Чувал съм че може да се остави за известно време щуцера леко разхлабен докато започне да изтича маслото и след това се завива нацяло и това е достатъчно

Става въпрос за vw Pasat 1.8 / 91г.
здравейте да се изкажа и аз преди години какво ми се случи на приятел сменям нови предни накладки педала потъна и започна цирка обикаляме моргите 3 помпи 1 серво сменяме и все същия цирк педала пропада .... купихме нови накладки за отзад и проблема се реши 

- ohdan
kukulom написа:здравейте да се изкажа и аз преди години какво ми се случи на приятел сменям нови предни накладки педала потъна и започна цирка обикаляме моргите 3 помпи 1 серво сменяме и все същия цирк педала пропада .... купихме нови накладки за отзад и проблема се реши
Приятел, на мен ми е в ред педала в момента , също и накладките

- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
ohdan написа:kukulom написа:здравейте да се изкажа и аз преди години какво ми се случи на приятел сменям нови предни накладки педала потъна и започна цирка обикаляме моргите 3 помпи 1 серво сменяме и все същия цирк педала пропада .... купихме нови накладки за отзад и проблема се реши
Приятел, на мен ми е в ред педала в момента , също и накладкитесменям обаче цилиндъраът и въпросът ми всъщност е описаният по-горе
Колкото до накладките , не знам дали оказват някакъв проблем за потъването на педала?
Колега замисли се ... износването на накладките и дисковете оказва влияние на пропадането на педала .... нали се увеличава хода на спирачния апарат
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Износването на накладките не трябва да оказва влияние на хода им и педала не трябва да пропада. Просто количеството течност в цилиндърчето с износените накладки ще се увеличи, но за да се задействат спирачките ще е нужно същото количество допълнителна течност от помпата, като при нови накладки. Цилиндърчетата се връщат съвсем малко като отпуснеш педала, така, че хлабината на накладките не зависи от това колко са износени.
- ohdan
ktamen написа:Износването на накладките не трябва да оказва влияние на хода им и педала не трябва да пропада. Просто количеството течност в цилиндърчето с износените накладки ще се увеличи, но за да се задействат спирачките ще е нужно същото количество допълнителна течност от помпата, като при нови накладки. Цилиндърчетата се връщат съвсем малко като отпуснеш педала, така, че хлабината на накладките не зависи от това колко са износени.

- ohdan
Отново проблем
този път с предните щуцери
Смених си маркучите с голям зор да ги развия но все пак стана ,но при опит да отвия щуцерите ударих на камък. Нито единия , нито другия с какви ли не варианти опитвах и не ще, и не ще. Единият даже се счупи и ще се налага да купувам нов апарат но за сега нямам тази възможност , а когато се отдаде такава , направо два. Та имам един въпрос - дали ще може да обезвъздуша за сега от мястото което се вижда на снимката , докато си взема нови апарати?

Смених си маркучите с голям зор да ги развия но все пак стана ,но при опит да отвия щуцерите ударих на камък. Нито единия , нито другия с какви ли не варианти опитвах и не ще, и не ще. Единият даже се счупи и ще се налага да купувам нов апарат но за сега нямам тази възможност , а когато се отдаде такава , направо два. Та имам един въпрос - дали ще може да обезвъздуша за сега от мястото което се вижда на снимката , докато си взема нови апарати?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”