Голф 2 1.3 карбуратор- гадното виене..
- Milen Mitkov
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: 1.3 1987
Re: Голф 2 1.3 карбуратор- гадното виене..
Разхабих го и няма никакъв ефект, пак си вие..
Явно ще трябва нова водна помпа

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
И когато почне да вие и с новата???
Не бързай, по-добре намери за проба една водна помпа и я смени, иначе ще си дадеш парите напразно!

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Преди всякакви други смени на части подмени шайбата на коляновия вал с права. В обявите все ще намериш някоя като за теб. Не го ли направиш, рискуваш сериозно да се охарчиш безрезултатно. Личен опит.
- Milen Mitkov
anrus написа:Преди всякакви други смени на части подмени шайбата на коляновия вал с права. В обявите все ще намериш някоя като за теб. Не го ли направиш, рискуваш сериозно да се охарчиш безрезултатно. Личен опит.
Много си прав колега, ще те послушам

Здравей колега !
Смени ролката на ангренажния ремък и ще си решиш проблема/и при мен виеше така/25лева струва и работата е 15минути.
Успех !
Смени ролката на ангренажния ремък и ще си решиш проблема/и при мен виеше така/25лева струва и работата е 15минути.
Успех !
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
При мен няма ролка на ангренажа, и пак го има това виене? Кво да правя не знам! 

- Milen Mitkov
Колеги, Смених шайбата(на коляновия вал) и лагерите на динамото.. Шума пак си го има..
Остава да е някъде от ангренажа( предчуствам че е от водната помпа )

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
И да смениш водната помпа, пак ще си остане шума! Явно самата водна помпа, лопатките, вътре закачат някъде и се получава това клакочене! Защото аз пробвах с нова помпа и пак си го има, само когато колата загрее, на студен мотор го няма! 

- Milen Mitkov
my heart iS iCe написа:И да смениш водната помпа, пак ще си остане шума! Явно самата водна помпа, лопатките, вътре закачат някъде и се получава това клакочене! Защото аз пробвах с нова помпа и пак си го има, само когато колата загрее, на студен мотор го няма!
Да същата работа е и при мен..

- Milen Mitkov
my heart iS iCe написа:И да смениш водната помпа, пак ще си остане шума! Явно самата водна помпа, лопатките, вътре закачат някъде и се получава това клакочене! Защото аз пробвах с нова помпа и пак си го има, само когато колата загрее, на студен мотор го няма!
Колега нали знаеш?! българина трябва да опита.. иначе не вярва, Падна ми Вoдна помпа за 30 лв нова, сменихме я и шума пак си го има.. :X Вече незнам от какво идва

По двигателя освен водна помпа(при твоя и моя двигател няма опъваща ролка), лагери на динамото и прочие изброените проблемни места, има и някои лагери които смених и се оправи за известно време. Но това все пак са стари машини, така че не очаквай много.
А проблемните лагери при мен бяха на разпределителния вал заедно със семерингите (та изхвърляше и по малко масло).
А проблемните лагери при мен бяха на разпределителния вал заедно със семерингите (та изхвърляше и по малко масло).
- Milen Mitkov
Само че при мен загуба на масло няма.. 

-
- Автомобил: Polo
- Двигател: ADX 95
И при мен вие по същия начин, но един път бях при един газаджия за друг проблем и му казах за виенето. Той взе едно шише вода и намокри ремъка там където ляга на шайбите( трапеца ) виенто изчезна за няколко секудни, докато изсъхна водата. При мен има съвсем лека несъосност между двете шайби и си вие постоянно. Опитай с водата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега карай си така не наливай пари,нищо му няма на голфу и аз го имах същия проблем на 1,6 с това виене така беше около година и звука изчезна от самосебе си
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
Същия звук и при мен. Получи ми се, преди 2 години когато си сменях ангренажния ремък и водната помпа и се чува само при определени обороти. Ремъкът е натегнат както си е по правило. Карай и се не бой, щом всичко е подменено със здраво това си е просто ефект, а не дефект 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”