Голф 2 1.6 1990-проблем с охладителната система
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Re: Голф 2 1.6 1990-проблем с охладителната система
Досега винаги се е обезвъздушавала сама и не е имало проблеми.Капачката си е оригиналната,маркучите също.Откакто си смених термостата преди година и 2-3 месеца проблеми с температурата не съм имал досега,колата винаги си загряваше нормално и стрелката и стоеше по средата на скалата.Помпата е оригиналната не е сменяна.Възможно ли е възглавницата да се е получила,защото първо отвих капачката да спадне налягането и си свалих температурния датчик(черния)без да точа антифриза от най-долната точка,а направо от датчика си текна малко и след това си сложих новия?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм отварял и източвал къде ли не и не съм имал никакви проблеми. Да не е задръстено маркучето?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много е възможно също и да е запушено
- beuchat
Като сменях радиатора излишно го проверих-ок си е,а колата преди това хем беше с добавка за запушване на течове и не беше подпушено,отделно от това преди да сложа новия радиатор я промих с вода...
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Провери го още веднъж
Щом няма струйка значи е запушен. Другият вариант е помпата да не бачка.
Откачи го от радиатора и надуй с уста.

Щом няма струйка значи е запушен. Другият вариант е помпата да не бачка.
Откачи го от радиатора и надуй с уста.
- beuchat
Ще ги проверя утре.Помпата е топла,но предполагам това не е гаранция,че бачка,защото задържа водата ?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Радиаторът също е под въпрос, нисенс са негодни боклуци. Трябваше да си вземеш оригинален. На мен като ми течеше от датчика го оправих лесно със силикон за гарнитури. Иначе си е съвсем нормално да има по-голяма или по-малка разлика в загряването на двата маркуча.
Първо провери тънкото маркуче.
Първо провери тънкото маркуче.
- beuchat
Нисенс беше възможно най-скъпия в магазина и съм чувал от доста места,че са хубави,но както казах проблемът не е в него,защото колата до днес не е давала признаци за прегряване,а до преди 3-4 дни си загряваше нормално и според таблото.А възможно ли е самото табло изведнъж да почне да показва неверни данни и това да не се влияе от датчиците,защото преди да сложа новия датчик със стария ми показваше около 80 градуса и като го смених започна да ги вдига до показаните на снимката,която е направена непосредствено след смяната на датчика?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
99% че новият датчик е пълно менте и е за боклука. 80% че и радиаторът е боклук. Имам твърде горчив опит точно с Нисенс. Аз и друг път съм ти писал, че новите чаркове са по-съмнителни от старите, ама....
Нито датчика, нито радиатора могат да са причина за слаба струйка. Водна помпа, въздух или запушване, първо това трябва да оправиш.
Нито датчика, нито радиатора могат да са причина за слаба струйка. Водна помпа, въздух или запушване, първо това трябва да оправиш.
- beuchat
Утрото е по-мъдро от вечерта.Стига съм ви занимавал,и без това се изписа всичко възможно,което може да е.Утре ще я гледам по ред на нещата.Благодаря много за ценните съвети. 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Залагам 10ст,че от добавката се е задръстило маркучето.И още 10ст,ако първото е вярно,представете си помпата как е.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Понякога трябва повече време да се обезвъздуши, покарай няколко дни, тогава виж помпата. Имал съм въздушен джоб на двойката, два дни карах докато изчезне.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:Залагам 10ст,че от добавката се е задръстило маркучето.И още 10ст,ако първото е вярно,представете си помпата как е.
Не задължително! Аз сипах добавка на Маннол, синята малка бутилка - половин бутилчица, че ми писна да сменям само уплътнения. Имам парно и всичко е наред и нищо не текна. Аз знам, че е добре да оправя всичко, но един теч от една гумичка на колектора направо ме накара да побеснея. Смених гумичката и пак сълзеше съвсем леко.

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Дори и да има възд. джоб -пак трябва да излиза от тънкото маркуче въздух,примесен с антифриз,понякога наподобява мокра мъгла.Първо проверка дали не е запушено маркучето от присадката,и после се насочваш към водна помпа.Сменял съм на Г2 такава,работеща ,но със силно износване и съответно нисък дебит. Пробвай на тихи обороти да стиснеш горния маркучна радиартора и някой да подаде газ-виж дали маркуча ще усетиш разлика в налягането в охл. система.
- kazakstaneca
- Автомобил:
- Двигател:
Новите датчици са пълен боклук, след 5-я отидох и си взех от моргата същия като моя...