Ускорение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Нед 13 май 2007 12:07

разбира се че да ...... :) .....самоче трябва да си по бърз с ръката че хъркат скоростите .....и това се прави само ако се състезаваш с някои :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 13 май 2007 12:47

joker написа:За пример Голф 1.6 AFT-максимален вътрящ момент рпи 3500 об
Изводите си ги прави сам.......

бричет, я ти направи изводите от това което си написал, щото пак изтепа рибата .........

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Нед 13 май 2007 13:06

мисля че колегата ще се обърка бая....нека да се опитам да коригирам въпроса му:при какви обороти(спрямо максималния въртящ момент),ще се даде оптмално най-добро ускорение на следващата предавка?????????

Потребителски аватар
Шофиорче
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Шофиорче » Нед 13 май 2007 17:28

Това питам и аз :roll:

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Пон 14 май 2007 9:20

на 9000 оборота :P

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 14 май 2007 9:27

kamus11 написа:
Ludia написа:
joker написа:За пример Голф 1.6 AFT-максимален вътрящ момент рпи 3500 об
Изводите си ги прави сам.......

бричет, я ти направи изводите от това което си написал, щото пак изтепа рибата .........
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Защо - толкова ли е трудно???
Който иска да си пази колата и да я кара дълго и безаварийно,както и да дава по-малко парици за гориво и за ремонти .....си я кара в обороти близки до максималния въртящ момент....
Който иска да спонсорира майсторите,нефтените компании,полицаите,съдебните лекари и дядо поп .....кара на максималните обороти и максималната скорост ,а може и над тях....Въпрос на избор и стил на каране .

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 14 май 2007 9:37

а някой да те пита за икономично каране или такова щадящо колата?
върни се на първия пост от темата прочети го, и тогава ще видиш колко безсмислени са ти всички постове по темата.карай си твойта на 1500 об и не ни мисли тези които си чупим колите, щото после ние си ги правиме а не ти ;) аи бенз/нафта/газ не ни сипваш ти така че......

ПС сега съм си взел апарата в колата и ще ти снимам как се движат двете стрелки заедно на 5-та скорост......

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 14 май 2007 9:58

Ludia написа:а някой да те пита за икономично каране или такова щадящо колата?
върни се на първия пост от темата прочети го, и тогава ще видиш колко безсмислени са ти всички постове по темата.карай си твойта на 1500 об и не ни мисли тези които си чупим колите, щото после ние си ги правиме а не ти ;) аи бенз/нафта/газ не ни сипваш ти така че......

ПС сега съм си взел апарата в колата и ще ти снимам как се движат двете стрелки заедно на 5-та скорост......

Така е ...ама вас кой ви прави????..щото достатъчно пъти съм бил на аутопсия на такива!!!Казах въпрос на избор...различни ракурси....
ЖИВ и здрав бъди....желая ти го от сърце!

Потребителски аватар
ssliga
Автомобил:
Двигател:

Re: Ускорение

Мнениеот ssliga » Пон 14 май 2007 18:12

Шофиорче написа:Искам да ви попитам Вас шофьори
Нека всеки да си даде мнението
На колко оборота трябва да префключвам скоростите за да имам максимално бързо ускорение при дръпки
Чакам мненията Ви

Всичко е в опита. Обикновено се превключва малко преди да ти изключи системата "ако си инжекция" по време на превключване се припомpва със съединителя за да няма пад на оборотите. Припомпването става за 1/5 sec. :) и всичко това в дветв крайни положения на съединителя, в начална фаза на зацепване и при зацепен. Потегляш на 1/2 от максималните ти обороти които може да развиеш. Всичко се прави със сухи тренировки от 1до4. след скапване на 1 ДВГ и 1-2 съединителя се получава. с времето и постянство и пари за ремонти идват резултатите. УСПЕХ :) :)

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Пон 14 май 2007 23:24

Ludia написа:а някой да те пита за икономично каране или такова щадящо колата?

а ти наясно ли си, че който си кара колата на 1500 оборота,също трябва да си приготви спестени парички за майсторите?????.........поне не заблуждавай хората които за разлика от теб си пазят колите.....

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Вто 15 май 2007 7:29

ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕ Оакахте темата на човека!!!!!!!!

1. Пич, тук малко хора могат да ти се представят като онлайн учители по драг! Аз също не съм добър....!
2. Има много фактори за добро ускорение!
3. През интернет можеш само да разбереш какви са ти параметрите на колата ти!

Бих се опитал да те науча на нещо през нета но се съмнявам да ме разбереш! Опознай колата си! кога (в какви обороти) върви най-добре. След това си прави опити......

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Re: Ускорение

Мнениеот CyberBlade » Вто 15 май 2007 8:33

ssliga написа:
Шофиорче написа:Искам да ви попитам Вас шофьори
Нека всеки да си даде мнението
На колко оборота трябва да префключвам скоростите за да имам максимално бързо ускорение при дръпки
Чакам мненията Ви

Всичко е в опита. Обикновено се превключва малко преди да ти изключи системата "ако си инжекция" по време на превключване се припомpва със съединителя за да няма пад на оборотите. Припомпването става за 1/5 sec. :) и всичко това в дветв крайни положения на съединителя, в начална фаза на зацепване и при зацепен. Потегляш на 1/2 от максималните ти обороти които може да развиеш. Всичко се прави със сухи тренировки от 1до4. след скапване на 1 ДВГ и 1-2 съединителя се получава. с времето и постянство и пари за ремонти идват резултатите. УСПЕХ :) :)

Много добро универсално напътстване :) Основно - има техники, за които можеш да прочетеш в Google ако разбираш добре английски ;) Примерно една от тях е (която е вредна за съединителя ти ... всичко свързано с драг е вредно за колата ти) при старта да дръпнеш ръчна и да държиш на полусъединител - колата да се е напънала на сипрачката - 0.4 секудни преди старта можеш да пуснеш ръчната - гаранция за по-бърз старт. С моята кола това обаче трябва да се прави на много ниски обороти, защото се получава прекомерно въртене на гумите, което ти трупа загубени секундички :idea: Успех в начинанието да си изтормозиш колата :)

П.С. Ако колата ти е немощна - под 100 коня или имаш дълги скорости можеш да "ритнеш" съединителя по време на 3та предавка (дори и на 2ра ако усетиш, че бавно набира ;) Също си изпусни 1/4 от налягането на задвижадщите гуми.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 15 май 2007 8:42

:офф Колега прави квот ша прайш само гледай да не се претрепеш някъде че много станаха вече жертвите на високата скорост. Ако ще правиш изпълнения то поне гледай да си на широко. Но пак казвам ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ Е НЕЗАМЕНИМ :!: :!: :!: :офф

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”