Pastirane!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Сря 23 юни 2004 14:22

Май от потта е било :D :D :D

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Пет 27 окт 2006 20:22

На едно приателче голфетката беше доста позанимарена откам боя, и се започна едно голямо мислене как да се направи отново да лъщи? един маистор ни каза да иа минем с 2000 или 3000 шкурка и полсе с полираща паста! ефекта е добър! Ако се стараееш де!

Потребителски аватар
Koko26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Koko26 » Пет 27 окт 2006 21:36

Някой пробвал ли е пастите на Festool? Много са добри имат цяла програма за автомобилни пасти (абразивни, полирни и т.н.). Намират се в "Дружба". :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 27 окт 2006 21:43

iceberg написа:Някой използвал ли е или е чувал нещо за COLOR BACK на Turtle Wax?
Питам защото нещо боята взе да изсветлява и губи блясъка си а за тая вакса пише че възтановявала цвета и блясъка :?:

Преди Голфа ми беше металик и стана чудесно! Бая деруги изчисти и боичката светна
Сега пасата ми е с обикновенна боя (не металик). Че сваля горния слой, сваля го, защото парцалчето става баш червено, но резултата по колата определено не е същия!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 27 окт 2006 22:20

iceberg написа:...

Пуснато на: Пон Юни 21, 2004 11:44

Ехх колега radotom... :oops:

Потребителски аватар
lyubeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubeto » Пет 27 окт 2006 23:57

и аз съм мн доволен от пастата 3М от сикенс може да си поискаш колкото искаш аз лично си взех 300 грама за 18 лв и на рука я направих да свети с памучен парцал :) пробвай може и да стане! а да попитам това парафин за бронии от къде мога да си купя?

ReDFiRe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReDFiRe » Сря 08 ное 2006 22:57

Хора незнам вие какво правите... но значи моита кола е бяла... копувам си 100 гр. паста с боя(това е 3 лв.) ... (не се препорачва за металик) 100 гр. са ми напълно достатъчни да я мина 2 пати колата,значи колата ми е 1986 година... и досега никога не е била пастирана стояла е отвън.Сняг,дъжд,слънце,град.... абе можете да си представите какво нещо е представлявала боята ми.
Че така да се варним на темата... 100 грама цветна паста.Първата ръка може да не намерите голяма разлика но при втората аз направо неможах да си позная колата.Дръжките на вратите са ми черни и пласмасови... пастата е с бяла боя и редовно си ги минавам и тях и много яко се получава !!! Стоят си черни но имат лек утенак на бяло на мен лично адски много ми харесва.Търкам си на ръка,е вярно малко изморително е но за 2 часа аз колата си неможах да я позная.
Това дето вие ми виката за пласмасите че се цапат... наистина неприятно е особено ако е по бронята отивам на всичко от 1 лев.има един спреи за тъбло струва 1.50 лв. и кадето съм мацнал с пастата пръскам го с спреичито и нестига че изчезва пастата ми и пластмасата заблестява.
Ако се минава редовно с цветна паста немога да ви опиша след 3-4 пастирания за какво става дума... се едно нова боя на колата :) през 3 месеца си я пастирам с памучен парцал естествено!!!
Каквото и да си говорим на мен цялото пастиране ми излиза 4.50 :) какви са тези космически суми по 50-70 лева.Аз съм много доволен !!!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 08 ное 2006 23:49

Абсолютно.Незнам кви са тия машинни кви са тия по 300 грама за пастиране,и най-вече по 100 лв. да ти пастират колата и т.н.Аз със 80-90 гр 3М и малко кърпи за раце дето се слагат в тоалетните да се избършиш като я мина и нова кола ,че замацвам и малките драскотини.Ако има по големи с едрата на 3М-мисля че е номер 1,а ситната номер 3.100 гр. -5 лв. от магазинчето за бой на черни връх.
P.S.От същото магазинче си взех и коректор за боя с който си оправих малките ръждички дето бяха изплюли.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”