1.8 ABS спъната на моменти...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 05 авг 2008 9:03

абре,вие го вкарахте човека в бахти ремонтите :shock

Казаха го по-горе.Смени дистрибуторната капачка с палеца.Ако продължава смени кабелите :!: :idea:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 05 авг 2008 22:09

LILO&STICH написа:абре,вие го вкарахте човека в бахти ремонтите :shock

Казаха го по-горе.Смени дистрибуторната капачка с палеца.Ако продължава смени кабелите :!: :idea:

Свещите съм ги сменял...NGK от Ауто Хелп.
Дистрибутрна капачка не съм, но ще го направя. Каква да взема?
Катализатора е махнат отдавна :twisted:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 05 авг 2008 22:12

въпрос на вкус :wink:

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Сря 06 авг 2008 7:59

ако не знаеш каква и от къде щото три модела били за голфа и палците са различни и цените варират, най-добре вземи една отверка или нещо остро и я зачисти. аз така направих че е грехота с такава капачка и нови свещи и така си караш пък когато мога ще зема една нова.
Препоръчително е да е Бош :idea:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Сря 06 авг 2008 18:32

zdravko555 написа:ако не знаеш каква и от къде щото три модела били за голфа и палците са различни и цените варират, най-добре вземи една отверка или нещо остро и я зачисти. аз така направих че е грехота с такава капачка и нови свещи и така си караш пък когато мога ще зема една нова.
Препоръчително е да е Бош :idea:

Днеска по каталог ми дадох палец Бош, а капачка утре защото в момента няма.
Благодаря на всички, като ги сменя ще споделя как е...

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

!!!

Мнениеот valkilmera » Вто 12 авг 2008 2:25

И аз имам подобен пороблем ,но само че при подажане на рязко газ на място и при 2000/2500 об. ми прекъсжа...
Другата седмица съм на диагностига ,щот жече ми писна...

Потребителски аватар
theerazor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theerazor » Вто 12 авг 2008 16:15

Моторче за празен ход? само тогава придръпва, както моята ми правеше номера , беше на ръба да се запуши ;). Почистване и нема грижи.

Потребителски аватар
karalson
Автомобил:
Двигател:

Диагностика?

Мнениеот karalson » Вто 12 авг 2008 17:17

Здравейте, колеги.
Имам следния проблем, близо година карах с изгоряля бензинова помпа, само на газ. Сега като си сложих нова помпа и смених бензиновоя филтър колата не върви ама хич... на газ е супер а на бензин се мъчи здраво... От севиза в който ми смениха помпата ми казаха, че съм за почистване на дюзите, щото "чукали", ама мисля да ходя на диагностика първо... избрал съм бош сервиз в обеля... колата е голф 3 1.8 аbs 90k. имал ли е някой такъв проблем??? Предварително благодаря.

Потребителски аватар
martin_ganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_ganev » Чет 21 авг 2008 2:03

колеги не сам много компетентен по вапроса но скори ходих на гас-анализатор да ми прегледат АГУ-то и маистора ми разбута TPS-a и от тозажа колата е като спуната все едно не6то я дурпа отзаде.колата е голф 3 1.8гт 90 коня.и на гас и на бензин е така.каде според жас е проблема?

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Диагностика?

Мнениеот ivo123 » Чет 21 авг 2008 7:31

karalson написа:Здравейте, колеги.
Имам следния проблем, близо година карах с изгоряля бензинова помпа, само на газ. Сега като си сложих нова помпа и смених бензиновоя филтър колата не върви ама хич... на газ е супер а на бензин се мъчи здраво... От севиза в който ми смениха помпата ми казаха, че съм за почистване на дюзите, щото "чукали", ама мисля да ходя на диагностика първо... избрал съм бош сервиз в обеля... колата е голф 3 1.8 аbs 90k. имал ли е някой такъв проблем??? Предварително благодаря.

Колега първо колата ти е моноинжекцион - следователно "дюзите" е една дюза на този мотор, която стои доста далече от процеса на изгаряне и напрактика много трудно може да се запуши /не казвам невъзможно де/.
Като смени помпата мериха ли ти налягането на новата какво е?
Смени ли бензинов филтър?
Друга хипотеза може да е - при работа на газ се записва грешка за некоректно работеща ламбда сонда и компютъра почва да се шашка на бензин - откачи една от клемите на акумулатора за 1-2 минути. След закачането пробвай работа само на бензин - т.е. без да превключваш на газ и ако се оправи, значи просто иска емулатор на ламбда сондата или реле за ресет на компа.
Ако няма подобрение след ресет на компа - значи нещо в подаването на горивото не е наред.

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Чет 21 авг 2008 9:14

joker написа:
inter_6 написа:За 1-вия проблем предполагам,че е от TPS-a.Свали и го почисти внимателно и предполагам,че ще се оправи...[/quote]
какви са тези неща бе хора......извинявам се ама що за необмислени съвети!!!!! :evil:
как така ще пипа TPS-a...и какво ще му чисти....издрасканите до писти ли?????А като свали TPS....кой ще му направи реглажа,а????А нещо някой да се сеща за регулатора на налягането на бензина(онази мембранка в моното)....
А за Елкон с декодер....а не като циганки да хвърляме боб и да гадаем....

:012: :006:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”