инфо за използване на съединител

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

инфо за използване на съединител

Мнениеот break » Вто 07 окт 2008 8:16

извинявам се за глупавия въпрос,но толкова знам!грешка ли е когато карам по магистралата със 120-150 км. при изпреварване да натискам съдинителя без да изключвам от скорост,също и когато има голям наклон не изключвам от скорост а просто карам само със натиснат съединител по 2-3 км.,от последното ми подобно каране забелязах че съединителя ми е вече много твърд,а и скоростите все едно нямат масло-стържат мисля!?!

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Вто 07 окт 2008 8:25

Когато съединителя е натиснат, дори и съвсем съвсем леко се обира луфта на аксиалния лагер и той се движи и се изхабява. Съединителя трябва да е възможно най-малко време натиснат дори и леко

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Вто 07 окт 2008 8:48

На това колега му се казва зорлем да си съсипеш съединителя.За да го ползваш по дълго време по добре изключваи от скорост и по светофарите не я дръж на съединител - определено си отива доста бързо и после чичко паричко за нов.....

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Re: инфо за използване на съединител

Мнениеот webdude » Вто 07 окт 2008 8:55

break написа:извинявам се за глупавия въпрос,но толкова знам!грешка ли е когато карам по магистралата със 120-150 км. при изпреварване да натискам съдинителя без да изключвам от скорост,също и когато има голям наклон не изключвам от скорост а просто карам само със натиснат съединител по 2-3 км.,от последното ми подобно каране забелязах че съединителя ми е вече много твърд,а и скоростите все едно нямат масло-стържат мисля!?!

Сестра ми кара така ... като реши, че трябва да намалява за нещо (извън града) веднага крака и отива на съединителя ... къса ми нервиците. На кръстовищата дреме с натиснат съединител ... Тоз при който е била на курсовете така я учел ... щото кат бил натиснат съединителя колата не можела да угасне :shock :screwy

Мъжки ти що натискаш съединителя докат изпреварваш !?
И защо за първа кола си взел 150 к.с ?!

Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот break » Вто 07 окт 2008 9:28

ми натискам го защото другите карат със 100-120 а аз като съм със 150 трябва да имам готовност за намаляване на скоростта,а относно това защо съм си взел гти за първа кола...ми не знам ти с каква си ,но ако се качиш на абф ще разбереш защо!!!

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Вто 07 окт 2008 9:37

break написа:ми натискам го защото другите карат със 100-120 а аз като съм със 150 трябва да имам готовност за намаляване на скоростта,а относно това защо съм си взел гти за първа кола...ми не знам ти с каква си ,но ако се качиш на абф ще разбереш защо!!!

Момче возил съм се (някой съм и карал) на коли пред които ГТИ-то е направо пенсионерска кола.
И защо като трябва да имаш готовност за намаляне на скоростта натискаш съединителя. Как ги карате тия коли ве ... грам ли нямаш усещането, че като ти е натиснат съединителя колата спира по-трудно от колкото като си на скорост и нямяш ли усещането че губиш малко контрол над колата така.
Съединителят ти няма да искара дълго да знаеш ...

Последна промяна от webdude на Вто 07 окт 2008 10:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 07 окт 2008 9:55

При скорост от 150км при спиране с натиснат съединител и на хлъзгав участък си пътник към пирогов. Като гледам кви въпроси задаваш в тази и предишната тема май от съвсем скоро си шофьор и незнам с кой акъл дигаш такива скорости при такава скорост малко подхлъзване на колата и ако нямаш опит като шофьор и си аут но ти си знаеш

Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот break » Вто 07 окт 2008 10:08

че нямам опит спор няма.затова и задавам такива въпроси-едно е сигурно че вече няма да карам по начин,по който съм карал досега ,малко пояснение-с тази кола съм вдигал 210 и ако не беше приятелката ми с мен сигурно щях да ускорявам до максимума (километраж 260) имам и чип,но не това е проблема,вече имах и произшествие на магистралата със 140 км в мантинелата,не съм горд с това(задрямъл съм зад волана за 2-3- сек.),питам защото искам да се науча да шофирам правилно,всеки знае какво обучение има днес при шофьорските курсове,сега се учим

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 07 окт 2008 10:19

Като искаш да се научиш карай по кротко по добре да стигнеш някъде по късно от колкото да не стигнеш поне аз така расъждавам.А ако имаш среща тръгни по рано. Не е нужно да развиваш скорости като тези дето казаваш щото една гума да ти думне и знаеш ли ко става?

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Вто 07 окт 2008 10:20

Щом искаш да се учиш ето ти малко уроци:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=69530
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 7%F5%EE%E4
Теми от които ще научиш доста, ако внимаваш :wink:

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 07 окт 2008 10:26

Замисли се ,дали е уместно да караш със 150 и т.н. при положение,че задаваш подобни въпроси и дори през ум не ти е минавало ,че има и други начини да намаляш скоростта и да спираш освен простото освобождаване от скорост и чобанско натискане на спирачката.Та викаш яко е да караш ABF ,напълно съм съгласен с теб ,но в твоя случай колата може много неща,а ти явно не .Така ,че не насилвай късмета си преди да опознаеш колата и да понаучиш това онова :wink: Потренирай спирания,доста по важно е да можеш да спираш бързо ,отколкото да можеш да ускоряваш.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 07 окт 2008 10:33

break написа:също и когато има голям наклон не изключвам от скорост а просто карам само със натиснат съединител по 2-3 км.,

Това направо кърти :shock Съединителя се натиска колкото си може ПО-МАЛКО а твоята практика е точно обратната-време е да смениш начина за ползване на този педал :lol:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 07 окт 2008 10:48

vw16v написа:Замисли се ,дали е уместно да караш със 150 и т.н. при положение,че задаваш подобни въпроси и дори през ум не ти е минавало ,че има и други начини да намаляш скоростта и да спираш освен простото освобождаване от скорост и чобанско натискане на спирачката.Та викаш яко е да караш ABF ,напълно съм съгласен с теб ,но в твоя случай колата може много неща,а ти явно не .Така ,че не насилвай късмета си преди да опознаеш колата и да понаучиш това онова :wink: Потренирай спирания,доста по важно е да можеш да спираш бързо ,отколкото да можеш да ускоряваш.

Ах колко съм съгласен с теб колега всеки може да ускорява бързо но са малко тея дето умеят да спират бързо всеки ден ги гледам такива състезатели по цариградското газ-газ и спирачка в некоя кола или рейс

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Вто 07 окт 2008 10:50

break написа:че нямам опит спор няма.затова и задавам такива въпроси-едно е сигурно че вече няма да карам по начин,по който съм карал досега ,малко пояснение-с тази кола съм вдигал 210 и ако не беше приятелката ми с мен сигурно щях да ускорявам до максимума (километраж 260) имам и чип,но не това е проблема,вече имах и произшествие на магистралата със 140 км в мантинелата,не съм горд с това(задрямъл съм зад волана за 2-3- сек.),питам защото искам да се науча да шофирам правилно,всеки знае какво обучение има днес при шофьорските курсове,сега се учим

Човече искрено и лично ме плашиш с написаното :shock Хем си технически неграмотен и си нов зад волана, хем педала на газта на мах :evil: Я ми кажи ако караш на магистралата със 100 - 110 ко щ ети стане? Аз щ ети отговоря от личен опит - ще пристигнеш мах 10 - 15 мин. по - късно :idea: Аз няма да ти правя забележки за колата, не е важно колко върви, а кой е зад волана :idea: :idea: :idea:
Сам казваш какво е обучението на курсовете, защо караш така за бога? Когато пускаш на скорост използваш и двигателя за ограничаване на скоростта, я си помисли как ще спреш на спускане от 100 и за колко време :?
Абе хора мислете малко преди да направите нещо :!: :!: :!:

Последна промяна от jetttlii на Вто 07 окт 2008 10:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Вто 07 окт 2008 10:51

Stivi написа:
break написа:също и когато има голям наклон не изключвам от скорост а просто карам само със натиснат съединител по 2-3 км.,

Това направо кърти :shock Съединителя се натиска колкото си може ПО-МАЛКО а твоята практика е точно обратната-време е да смениш начина за ползване на този педал :lol:

Не го ли заболява левия крак ... аз съм толкоз мързелив, че като спра на светофар дърпам ръчна та да ми починат краченцата :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”