съединителя отделя високо след смяна!
- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
съединителя отделя високо след смяна!
Моля ако има колеги с подобен проблем да се притекат на помощ.Смених съединителя,но пак отделя високо,което не е добре за новия диск.Колата е голф 3 AFT мотор.Жилото е саморегулиращо,ако го сменя с обикновено ще имам ли проблеми и ще нормализира ли отделянето? Благодаря предварително!
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Re: съединителя отделя високо след смяна!
Колега да не са забравили да ти сложат гумичката на края на жилото и за това да го прави този номер?
Също е възможно самото жило да ти е за смяна .
Регулируемото жило също е варянт
.
Също е възможно самото жило да ти е за смяна .
Регулируемото жило също е варянт
- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
гумичката си е там,какви са симптомите на прецакано саморегулиращо жило? Пък и майстора изпълни всички указания за жилото,като го вкара и отпусна наново,но то пак си зацепи където е било и не виждам разлика от преди смяната.Присъствах на смяната,така,че изключвам варианта да не ми е сменял нищо!
- Milanski
- Автомобил: VW Golf 4 110
- Двигател:
Колега може и да не съм прав но покарай известно време така и виж дали няма да започне да отделя по - надолу ( жилото само да се регулира ) 
- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря,но покарах вече и няма резултат,исках да знам,ако някой е имал подобн проблем и е сменил жилото,дали се е нормализирало всичко?!
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами лично аз съм пускал 2 теми за същия проблем. Двигателят е същия. При мен обаче боксуваше само ако решиш да тръгнеш по-рязко. При нормално потегляне, теста с бордюра и по нагорнище на 5-та всичко е нормално. Смених го с пълен комплект на Sachs - имаше съвсем слабо подобрение за 1-2 месеца, след което същата история.
Изобщо не ми пука къде ще стои педалът, колко нагоре или надолу ще отделя, въпросът е като отпусна скапания педал, да зацепи както трябва, а не да стоя на едно място.
Много ми се иска наистина някой да напише нещо полезно, защото досега не е имало никакъв резултат. Краен вариант е да дам 70лв за ново оригинално саморегулиращо жило(ако струва толкова). Аз поне немога да измисля друга възможност къде ноже да е проблемът. Или в съединителя или в жилото. Пропускам ли нещо?
П.п. незнам дали има някаква връзка, но понякога трудно изключвам от скорост. Предимно задната.
Изобщо не ми пука къде ще стои педалът, колко нагоре или надолу ще отделя, въпросът е като отпусна скапания педал, да зацепи както трябва, а не да стоя на едно място.
Много ми се иска наистина някой да напише нещо полезно, защото досега не е имало никакъв резултат. Краен вариант е да дам 70лв за ново оригинално саморегулиращо жило(ако струва толкова). Аз поне немога да измисля друга възможност къде ноже да е проблемът. Или в съединителя или в жилото. Пропускам ли нещо?
П.п. незнам дали има някаква връзка, но понякога трудно изключвам от скорост. Предимно задната.
-
batko_jmiri
- Автомобил:
- Двигател:
братле аз съм сменял жилото на съединителя.Бе6е саморегулира6то и сложих обикновено(регулируемо)сега мога сам да го регулирам и да го направя да ми отделя където си искам.
- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
Ами мисля,че и на мен не ми остава друго,освен да купя едно просто жило и да го сменя,обаче тогава педала ще стане доста по-твърд и незнам дали ще го търпя така 

- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
смених всичко,освен лагер,защото няма.т.е. съединителя е обратен и лагера е при скоростите и не се сменя!
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Колега,моята я купих не с оригинално саморегулиращо жило ,а обикновено и от там си го регулирам от време на време и работи идеално с него,така,че моят съвет е ако толкова те притеснява това горно отделяне да си купиш едно обикновено .Явно предишния собственик е искал да го смени ,но е имал твоя проблем и го е решил с обикновено.Успех
-
siso__
- Автомобил:
- Двигател:
на всички vw на които съм сменял комлект съединител(само на обратните)отделя по горе(важи и за тези с помпа),така 4е не е от жилото,караи спокоино 
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Виж какво направих аз - цък - със саморегулиращото жило, което беше прецакано, и вече около 8 месеца си карам така. Педала е по мек и от този за газ-та и си отделя нормално - доло!
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
neron-besniq написа:Жилото е саморегулиращо,ако го сменя с обикновено ще имам ли проблеми
Не, напротив - ще се родиш направо. Това саморегулиращото е гадост - спестява ти точно 5 минути на година да си регулираш съединителя и за сметка на това сума ти хора реват че им отделя високо въпреки читавия съединител и няма какво да се направи. Слагай ръчно и го направи да отделя както ти харесва на теб.
-
batko_jmiri
- Автомобил:
- Двигател:
колегата е прав.слагаи обикновеното и краи се небои ,а това са твурдостта на педала не е от зна4ение жилото,а дали ти е добре съединителя така 4е няма стра6но,ако съединителя е ок и педала 6те е мек 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”