Така решил съм да минавам на дискови спирачки отзад, нека колегите които са минали през това или знаят нещо по въпроса кажат какво ще е необходимо..
Знам, че най лесно ще е като се купи цял заден мост от Голф ГТ.. 4по100, заедно със кантара, дисковете, спирачните апарати.., но трябва ли още нещо или просто го слагам на местото на моя мост...
Благодаря предварително..

Смяна на барабани с дискове.. Какво ще ми трябва?
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна на барабани с дискове.. Какво ще ми трябва?
жилата за ръчната са други
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
трябват ти главини,дискове с лагери,апарати,накладки и жила
-
- Low rider
забравих,добавяш и спира4ни марку4ета
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Един съвет,внимавай с апаратите ако си взимаш втора употреба че повечето са с блокирали лостчета на ръчната.Иначе дискове нови си взех за около 80 лв комплекта,лагерите бяха около 30 за двете страни,накладките 35лв,жилата по 15лв броя,апаратите перфектни от АБФ за 80лв двата и около 40лв за осите.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Дори и да не са блокирали е хубаво да се ревизират,защото рано или късно ще има ядове. 

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Скоро може би ще имам два задни спирачни апарата за продан ако те интересува.
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Такаа.. някой може ли да каже, как седи въпроса с кантара, днес си намерих мост комплект със всичко на него обаче от ГТИ, ще трябва да се сменят дисковете с 4 по 100 + нови жила, лагерите предполагам ще станат. Проблема е че нямаше кантар, с момчето стигнахме до извода, че колите с АБС нямат кантар, макар че се съмнявам.. Другото което се чудя е дали моите тръбички за спирачната течност ще паснат и предполагам че и нови накаладки ще трябва да взема...
Отоделно установих с голямо разочарование, че съм със малкото серво..., трудно ли се сменя и какво трябва и за него?
И последен въпрос.. трябват ли по специални тампони за задния мост в този случай... и дали моста от ГТИ ще пасне точно при положение, че има разлика в годините на Голфчетата....

Отоделно установих с голямо разочарование, че съм със малкото серво..., трудно ли се сменя и какво трябва и за него?
И последен въпрос.. трябват ли по специални тампони за задния мост в този случай... и дали моста от ГТИ ще пасне точно при положение, че има разлика в годините на Голфчетата....
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Аз и доколкото съм чел по темите доста колеги са без кантар и с задни дискови спирачки и засега няма проблем,тампоните е хубаво да си ги смениш докато моста е свален(еднакви са при всички голфове),лагерите също е хубаво да смениш с новички,новия мост преполагам си има тръбички и няма да е нужно преправяне,сервото може да го смениш но и това ще ти върши работа.
-
- Low rider
аз на единичката нямам кантар и в завой като натисна спирачките и задницата иска да ме изпревари
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм без кантар заради големите разправии по препряването на тръбичките. Наистина в завой при по-голяма скорост се занася задницата ако си празен. Но една стабилна музика отзад балансира системата
.

-
- Low rider
имам такава ама не става ,пак си ходи
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Kaто монтираш дисковете(главините)на осите(моста) ,лагерите се набиват в осите.Ако влезат лесно , без проблеми и набиване, ще се наложи и осите да смениш(препоръчвам,...не е задължително).
..Навремето направих много голяма глупост---> като сменях накладките смених лагерите без осите и нещеш ли след 3-4 месеца на ляв завой се оказох с 3 гуми...а задна дясна топкаийки се по асфалта ме задмина..
...Ето това се получи...

И замалко да се "метна" в Места от 20 метра(спря ме "златната" мантинела)!!! 
..Навремето направих много голяма глупост---> като сменях накладките смених лагерите без осите и нещеш ли след 3-4 месеца на ляв завой се оказох с 3 гуми...а задна дясна топкаийки се по асфалта ме задмина..

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Тогава остава да се сложат закъснители. Доколкото си спомням Vasstop e стакива фабрично. Но с поставяне на кантара се отива към ново изграждане на спирачните тръбички. Ако колата донор е под ръка мисля, че бързо ще стане. За жалост тази от която аз взех задния мост замина бързо за претопяване и неможах да ги взема.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”