джойстик за ел. огледала голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
coolio
Автомобил:
Двигател:

джойстик за ел. огледала голф 4

Мнениеот coolio » Нед 07 мар 2010 16:28

колеги предварително се извинявам ако има писано по темата,обаче нищо не намерих с търсачката
моля някой ако знае как се сваля джойстика за ел.огледалата да каже или пък ако има снимков материал ще е още по добре
става дума за голф4 99' Tdi

поздрави heavy metal zork

liolioto
Автомобил:
Двигател:

Re: джойстик за ел. огледала голф 4

Мнениеот liolioto » Вто 09 мар 2010 21:13

To подобни теми има за огледалата,ама подробности никой не дава - със снимки и т.н.

Потребителски аватар
kc_3011
Автомобил: VW Bora Variant
Двигател: AUS 2000

Мнениеот kc_3011 » Сря 10 мар 2010 22:25

Аз успях с тънка отверка, но да си призная останаха малко следи :oops: има ако не се лъжа четири събчета които се освобождаваха. За съжаление в момента не е наблизо стария джойстик иначе щях да го снимам.
До колкото си спомням имаше тема където се даваше подробно обяснение за ремонта му и там може да се види как изглежда.

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Чет 11 мар 2010 13:35

Сваляш цялата кора :idea:
Държи се на три болта от долу и щипки странично. От горе влиза в улей на вратата. От вътре управлението на огледалата е заклинено с пластмасови зъбчета. Трябва да разкачиш и дръжката за отваряне от жилото.
Това го правих преди седмица и ми дойде малко къс кабелът за стъклата, та се наложи да си разлобя и дръжката. Съжалявам, но не правих снимки.
Според мен не бъркай с отвертка, че ще го надереш.
Успех

Потребителски аватар
guzarin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guzarin » Чет 11 мар 2010 16:25

Хмм много тъпо ще е ако трябва да се сваля цялата кора мн не рационално измислено би трябвало да се вади само копчето без да има нужда да се сваля цялата кора . Моя джойстик си го счупих ма са като ми казвате че толко играчка ще продължавам да си карам така без да мога да си местя огледалата :Mr Green Fun

coolio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот coolio » Чет 11 мар 2010 17:37

аз оня ден опитвах да го махна с отверка обаче ми се струва че няма да стане.. и ще трябва цялата кора да се сваля.Аз съм свалял дясна кора но там нямам механизам на ключалка и малко не ми се занимава ма ще видим а някой да има представа от цени на нов джойстик да каже за какво става дума :beer :beer

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Сря 05 май 2010 0:22

Така е, трябва да се свали кората по дефолт, но има и един винт горе вдясно ориентировъчно към огледалото, на ръба, трябва къса звезда за него.
Аз пусках тема преди време, но сега не мога да я намеря, както тогава не намерих тази.
Та искам да питам, като се свали, какво? Пробих в средата, забих метален щифт, работи си. Но трябва да сменям ляво/дясно с отвертка. :( Утре ще правя пластики с Поксипол.

SelFish
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SelFish » Сря 05 май 2010 8:46

С две тънки ножчета отгоре и отдолу мноого внимателно си свалих моя и остана само една съвсем малка резка по пластмасата. :( Може и без да сваляш кората :wink:

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот plamski3 » Съб 24 дек 2011 0:21

Аз го свалих е тънко джобно ножче. Първо лекичко го повдигаш отдолу, после внимателно от горе и се сваля (ако внимаваш няма да има драскотини). Мисля че се държеше на 3 такива щипчици: горе,долу и в ляво.
Успех!
А как трябва да се движат огледалата? Като местя лявото да се движат и двете и после донастройвам дясното ли? Или всяко по отделно?

Потребителски аватар
noriac
Автомобил: Seat Leon 1.9 TDI - 110 hp AHF
Двигател: 2000

Мнениеот noriac » Съб 24 дек 2011 13:37

plamski3 написа:Аз го свалих е тънко джобно ножче. Първо лекичко го повдигаш отдолу, после внимателно от горе и се сваля (ако внимаваш няма да има драскотини). Мисля че се държеше на 3 такива щипчици: горе,долу и в ляво.
Успех!
А как трябва да се движат огледалата? Като местя лявото да се движат и двете и после донастройвам дясното ли? Или всяко по отделно?

И аз го свалих по същия начин доста лесно излезе почти без никакви белези , незнам тези колеги който са сваляли цялата кора ясно са мазохисти :D

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 24 дек 2011 17:47

noriac написа:
plamski3 написа:Аз го свалих е тънко джобно ножче. Първо лекичко го повдигаш отдолу, после внимателно от горе и се сваля (ако внимаваш няма да има драскотини). Мисля че се държеше на 3 такива щипчици: горе,долу и в ляво.
Успех!

И аз го свалих по същия начин доста лесно излезе почти без никакви белези , незнам тези колеги който са сваляли цялата кора ясно са мазохисти :D

Или са мазохисти, или не искат да рискуват да се получат драскотини ;) Да, може да се свали и само копчето, при това то да остане невредимо, но си е рисковано.
Кората се сваля толкова лесно, че не виждам никакъв елемент на мазохизъм :)
Все пак, всеки си преценява в зависимост от времето и условията, с които разполага.

Ако въпреки всичко някой тръгне да сваля кората на вратата, ето линк със снимки и инструкции: http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... -mirror%29

Потребителски аватар
noriac
Автомобил: Seat Leon 1.9 TDI - 110 hp AHF
Двигател: 2000

Мнениеот noriac » Съб 24 дек 2011 20:33

icefire написа:
noriac написа:
Успех!

Или са мазохисти, или не искат да рискуват да се получат драскотини ;) Да, може да се свали и само копчето, при това то да остане невредимо, но си е рисковано.
Кората се сваля толкова лесно, че не виждам никакъв елемент на мазохизъм :)
Все пак, всеки си преценява в зависимост от времето и условията, с които разполага.

Ако въпреки всичко някой тръгне да сваля кората на вратата, ето линк със снимки и инструкции: http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... -mirror%29

Е за тебе сигурно е лесно , ако си я правил няколко пъти процедурата :) , ама иначе сериозно нищо не си личи те са отвътре белезите , по нищо не личи отвън :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”