Благодаря предварително,поздрави
Как най-сигурно да сваля предния прозорец?
- niko86
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как най-сигурно да сваля предния прозорец?
Здравейте!Искам да попитам как най-лесно да сваля предния прозорец от едната кола,след което да го сложа на другата.Значи направих пробно сваляне на пукнатия прозорец и направо стана на......абе много се строши,като се има впредвид,че още не съм го свалил,но за него няма значение ако ще на сол да го махна.Въпроса е сега от другата кола как да сваля прозореца и да го монтирам на тази първата.Бях чел някъде че със струна става най-лесно,ако може някой да ми обясни по-подробно и от къде евентуално да закупя струната или необходимите консумативи.
Re: Как най-сигурно да сваля предния прозорец?
Здрасти,
Кажи тази кола кон ли е, слон ли е, демек модел, година, 2/5 врати, кодът на мотора също е ориентир.
Правил съм го на МК2, но ако си с друга защо да те отегчавам.
Търсачката пробва ли я?
Поздрави
Кажи тази кола кон ли е, слон ли е, демек модел, година, 2/5 врати, кодът на мотора също е ориентир.
Поздрави
- niko86
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Става въпрос за голф 3 1.6 АБУ 93 година с 4 врати.Кодът на мотора не го знам и в момента няма как да го видя понеже не е при мен колата.
Значи пробвах търсачката и видях че със струни ги махат,ориентирах се горе-долу за метода,че двама души-един отвътре и един отвън но....при мен старото стъкло доста се посчупи и стана мазаничка.Точно затова се допитвам до съфорумци за съвет,понеже не искам и новото стъкло да прецакам....още повече има и винетка на него
D
Поздрави

Значи пробвах търсачката и видях че със струни ги махат,ориентирах се горе-долу за метода,че двама души-един отвътре и един отвън но....при мен старото стъкло доста се посчупи и стана мазаничка.Точно затова се допитвам до съфорумци за съвет,понеже не искам и новото стъкло да прецакам....още повече има и винетка на него
Поздрави

Не съм чел внимателно, правил съм наистина на МК2, но смяна на страничните стъкла. Въпреки това, доколкото знам трябва да извадиш лайсната, евентуално някакво въже под или около нея, което е като "арматура" на уплътнението (може и да няма въже), след което стъклото да се избута напред (навън). Не е ли лепено със силикон, не би следвало да е трудно, дори колата да е стояла навън и гумата да се е повтвърдила от атмосферните капризи. Предвид здравината на страничните стъкла, напро съм
че си си счупил предния джам... ама внимавай. Ако се стигне до там, гледай да спасиш поне парчето с винетката и после го подпри отвътре. Това не е много рядък случай и контролните органи се отнасят с разбиране.
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип стъклата на голф 3 се махат чрез изрязване на силикона които държи стъклото за купето . Колегата (Злобомир) от горе ти е обяснил как става , аз просто потвърждавам . Има си и начини и тайни как точно става , и как най-лесно и бързо да го свалиш . Ако силиконът е оригинален , ще го махнеш по-трудно от колкото ако е лепено повторно . Надявамсе да си свалил корите и пластмасарийте от колата , за да неги надереш и тях ?
От мене толкова ...
п.с. Добре ще е да има някои да ти помага ! Втори човек !!!
Успехи
От мене толкова ...
п.с. Добре ще е да има някои да ти помага ! Втори човек !!!
Успехи

- niko86
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес махнах и старото и новото стъкло.Този метод със струната нещо не ми допадна много,изпробвах го върху старото и счупено стъкло и след около 30 мин занимавка,реших да го намеля със чука и да го махна
.След това реших на на другото стъкло което е на колата-донор,да изпробвам да изрежа лепилото със макетно ножче.Резултата беше повече от перфектен,отне ми около час да го сваля здраво и читаво.До понеделник ще поразпитам какво лепило трябва да купя и ще го монтирам 
Поздрави
Поздрави
-
Golfer26
- Автомобил:
- Двигател:
Със черен силикон едни пичове лепиха стъклото на тройката, стана добре, но и му трябва време да изсъхне инак ще се свлече стъклото от тежестта му. А старото лепило от колата го почистиха със спирт мисля че. Вече четири години няма проблем. Успех!
- niko86
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бях забравил да пиша...но го правя седмица по-късно и се надявам да бъда полезен след време на някого 
Та значи купих едно черно лепило или силикон не знам какво точно беше но се казва UP 60 и е под формата на салам
Малко трудно се нанася защото буквално взимах от него с един нож и нанасях върху метала където трябваше да се нанесе за да залепи стъклото.
12 часа след това,колата е готова за експлотация.
Поздрави
Та значи купих едно черно лепило или силикон не знам какво точно беше но се казва UP 60 и е под формата на салам
Малко трудно се нанася защото буквално взимах от него с един нож и нанасях върху метала където трябваше да се нанесе за да залепи стъклото.
12 часа след това,колата е готова за експлотация.
Поздрави
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”