Как най-сигурно да сваля предния прозорец?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
niko86
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как най-сигурно да сваля предния прозорец?

Мнениеот niko86 » Нед 23 май 2010 13:02

Здравейте!Искам да попитам как най-лесно да сваля предния прозорец от едната кола,след което да го сложа на другата.Значи направих пробно сваляне на пукнатия прозорец и направо стана на......абе много се строши,като се има впредвид,че още не съм го свалил,но за него няма значение ако ще на сол да го махна.Въпроса е сега от другата кола как да сваля прозореца и да го монтирам на тази първата.Бях чел някъде че със струна става най-лесно,ако може някой да ми обясни по-подробно и от къде евентуално да закупя струната или необходимите консумативи.
Благодаря предварително,поздрави :)

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: Как най-сигурно да сваля предния прозорец?

Мнениеот Zlobomir » Нед 23 май 2010 13:21

Здрасти,

Кажи тази кола кон ли е, слон ли е, демек модел, година, 2/5 врати, кодът на мотора също е ориентир. :wink: Правил съм го на МК2, но ако си с друга защо да те отегчавам. :wink: Търсачката пробва ли я?

Поздрави

Потребителски аватар
niko86
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niko86 » Нед 23 май 2010 13:34

Става въпрос за голф 3 1.6 АБУ 93 година с 4 врати.Кодът на мотора не го знам и в момента няма как да го видя понеже не е при мен колата.
Значи пробвах търсачката и видях че със струни ги махат,ориентирах се горе-долу за метода,че двама души-един отвътре и един отвън но....при мен старото стъкло доста се посчупи и стана мазаничка.Точно затова се допитвам до съфорумци за съвет,понеже не искам и новото стъкло да прецакам....още повече има и винетка на него :DD
Поздрави :) :Mr Green Fun :drunk

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 23 май 2010 14:23

Не съм чел внимателно, правил съм наистина на МК2, но смяна на страничните стъкла. Въпреки това, доколкото знам трябва да извадиш лайсната, евентуално някакво въже под или около нея, което е като "арматура" на уплътнението (може и да няма въже), след което стъклото да се избута напред (навън). Не е ли лепено със силикон, не би следвало да е трудно, дори колата да е стояла навън и гумата да се е повтвърдила от атмосферните капризи. Предвид здравината на страничните стъкла, напро съм :shock че си си счупил предния джам... ама внимавай. Ако се стигне до там, гледай да спасиш поне парчето с винетката и после го подпри отвътре. Това не е много рядък случай и контролните органи се отнасят с разбиране.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Нед 23 май 2010 15:14

По принцип стъклата на голф 3 се махат чрез изрязване на силикона които държи стъклото за купето . Колегата (Злобомир) от горе ти е обяснил как става , аз просто потвърждавам . Има си и начини и тайни как точно става , и как най-лесно и бързо да го свалиш . Ако силиконът е оригинален , ще го махнеш по-трудно от колкото ако е лепено повторно . Надявамсе да си свалил корите и пластмасарийте от колата , за да неги надереш и тях ?
От мене толкова ...

п.с. Добре ще е да има някои да ти помага ! Втори човек !!!

Успехи :да:

Потребителски аватар
niko86
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niko86 » Съб 29 май 2010 16:42

Днес махнах и старото и новото стъкло.Този метод със струната нещо не ми допадна много,изпробвах го върху старото и счупено стъкло и след около 30 мин занимавка,реших да го намеля със чука и да го махна :D .След това реших на на другото стъкло което е на колата-донор,да изпробвам да изрежа лепилото със макетно ножче.Резултата беше повече от перфектен,отне ми около час да го сваля здраво и читаво.До понеделник ще поразпитам какво лепило трябва да купя и ще го монтирам :)
Поздрави

Golfer26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer26 » Съб 29 май 2010 17:33

Със черен силикон едни пичове лепиха стъклото на тройката, стана добре, но и му трябва време да изсъхне инак ще се свлече стъклото от тежестта му. А старото лепило от колата го почистиха със спирт мисля че. Вече четири години няма проблем. Успех!

Потребителски аватар
niko86
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niko86 » Нед 06 юни 2010 22:24

Бях забравил да пиша...но го правя седмица по-късно и се надявам да бъда полезен след време на някого :)
Та значи купих едно черно лепило или силикон не знам какво точно беше но се казва UP 60 и е под формата на салам :D
Малко трудно се нанася защото буквално взимах от него с един нож и нанасях върху метала където трябваше да се нанесе за да залепи стъклото.
12 часа след това,колата е готова за експлотация.
Поздрави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”