Първа скорост влиза трудно - Голф 4
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
Първа скорост влиза трудно - Голф 4
Колеги хич не съм доволен от ситуацията - при загряла и студена кола по някой път първа скорост влиза с по-голямо усилие - не си внушавам, просто се усеща разликата от нормалното превключване. Имате ли идея за какво става въпрос и какво трябва да се погледне или евентуално да се смени по колата? Благодаря предварително.
колега, при мен имаше затруднено влизане на скоростите, но след смяна на маслото в скоростната и смазване на механизма от скоростния лост до кутията, нещата се понаместиха. казват че и двигателя ми малко вибрирал, което можело да е от задния тампон и това също оказвало влияние на превлючването на скоростите. но аз не съм разбирач, само споделям.
Колеги това е стандартен проблем при Г4, проявява се най вече при топло(горещо) време в комбинация с това че лоста отказва (или го прави бавно) да се връща в начална позиция. Много разпространен проблем, всякакво лечение има само временен и непълен ефект. При мен също е така но само лятото. ето и демонстрация:
http://www.youtube.com/watch?v=ky6KyhaVUPU&NR=1
При голяма жега и задръстване при мен е същото, иначе в по/малки мащаби. И при мен 1ва влиза трудно по някога. смазваха ми механизма - не помага. до колкото съм чел май нищо не дава постоянен ефект.
http://www.youtube.com/watch?v=ky6KyhaVUPU&NR=1
При голяма жега и задръстване при мен е същото, иначе в по/малки мащаби. И при мен 1ва влиза трудно по някога. смазваха ми механизма - не помага. до колкото съм чел май нищо не дава постоянен ефект.
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Първа скорост влиза трудно - Голф 4
Колеги, ето и моя проблем:
Колата е голф 4 1.9TDI 1999г. Понякога много трудно влиза 1-ва скорост при натиснат до край съединител (когато влиза си влиза плавно). Това се случва, само когато колата е на място. Когато се движи проблеми никакви. Маслото е проверено в сервиз и е в норма. Съединителя отдля нормално.
Колата е голф 4 1.9TDI 1999г. Понякога много трудно влиза 1-ва скорост при натиснат до край съединител (когато влиза си влиза плавно). Това се случва, само когато колата е на място. Когато се движи проблеми никакви. Маслото е проверено в сервиз и е в норма. Съединителя отдля нормално.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
viewtopic.php?f=5&t=166768&hilit=%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%BE+%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82+%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5
оф аз се чудя дали да доливам ако има за доливане или дали да го сменям цялото.
Лошото е че не знам кой кво е слагал преди мен.
Някво съвременно инфо за цени на 75в-90 някой може ли да сподели, както и някой купувал ли е такова от колегата AceCastrol
оф аз се чудя дали да доливам ако има за доливане или дали да го сменям цялото.
Лошото е че не знам кой кво е слагал преди мен.
Някво съвременно инфо за цени на 75в-90 някой може ли да сподели, както и някой купувал ли е такова от колегата AceCastrol
- hitman0013
- Двигател:
малко снимки
- hitman0013
- Двигател:
http://polmoavto.com/%D0%B8%D0%BD%D1%84 ... oline.html
ровим докато стигнем до истината
ровим докато стигнем до истината