Въпроси относно ключа за фаровете

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Въпроси относно ключа за фаровете

Мнениеот DAXC » Чет 29 юни 2006 10:46

Здравейте колеги.
Колата е Венто и имам следния въпрос- за какво е този отвор http://images08.snimka.bg/000857110-big.jpg на ключа за фаровете? Нещо се вкарва но не знам какво.
И още един въпрос- http://images08.snimka.bg/000857017-big.jpg как да го отворя? Пробвах с отверка отзадната страна да освободя чоповете и става. Тръгва да излиза и спира след 4-5мм. и от там не иска да излезе. Нещо задържа от вътре и не иска повече. Предполагам, че е от врътката но не съм сигурен. Някой ще даде ли съвет как да го отворя?

Потребителски аватар
CBET
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CBET » Чет 29 юни 2006 12:55

Отвора според мен е за крушка която осветява кое ти е включено, наскоре сменях такава на моя Г3 беше изгоряла 9 лв. в Ауто+.
Аз поне го отворих склечки за зъби, набиваш ги до всички чопове и излиза малко после трябва да се дръпне по силно да излезе чопа на ключа за фаровете. После по обратния ред. Поне при Г3 е така.

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Чет 29 юни 2006 13:28

...когато набиеш клечките си включи фаровете за мъгла и тогава го вади 8)

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Пет 30 юни 2006 9:32

Скоро отварях такъв на един приятел с Vento, значи там след 4 -5 cm. където ти заяжда и при мен беше така та дърпаш по силно не се притеснявай аз така 2 пъти го отварях. Той познатия си беше купил втора употреба ключ за халогени от GOLF 3 а той не е същия като на Vento-то и им смених вътрешноста на двата и стана та за това ти казван дарпай смело :wink:

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пет 30 юни 2006 12:06

Послушах съветите ви. Дръпнах го по-якичко и стана. Даже успях да го събера на ново. Мерси. Единственото което не успях да разбера, за какво е отвора в задната страна. Крушка или каквото е там /за какво служи, какво осветява? / Погледната от близко изглежда, че трябва да се постави някаква букса.

Потребителски аватар
CBET
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CBET » Пет 30 юни 2006 12:55

Крушка (диод) за да ти осветява елементите на ключа кога си на къси дълги и т. н. с завъртане се маха

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пет 30 юни 2006 13:46

CBET написа:Крушка (диод) за да ти осветява елементите на ключа кога си на къси дълги и т. н. с завъртане се маха

Тази крушка която осветява елементите на ключа е вътре в самия ключ, а този отвор се намира отзад където са клемите за буксите. Дъното на отвора е затворено и се вижа нещо като платка с метални елементи. За това смятам, че не е за осветление.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 30 юни 2006 16:00

точно така колега,и понеже гледам че нямаш фасонката веднага ти казвам къде я има 100%

на Хр. Ботев с/у ауто + магазина . Струва само около 7-8 лв

П.С.

монтажа става като завъртиш малко самата фасонка

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”