Конзола за измервателен уред ГОЛФ 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Конзола за измервателен уред ГОЛФ 4

Мнениеот marchq » Пет 29 апр 2011 0:11

Здравейте колеги поръчах си от ebay.co.uk бууст метър. Ето този. Вече е при мене много добре изглежда. Сега идва проблема къде да го монтирам и да намеря подходяща конзола за него 52мм. Питах тук там намерих една от този вид за колонката, но предвиденото разтояние на конзолката е по голямо от колонката на голфа. Сега се спрях на този вид, но не мога да преценя дали ще изглежда добре и къде да го монтирам моля дайте други идеи. Има и друг вариант. Но това не ми допада искам да е нещо пред очите ми. Или да ми предложите конзола за колонка ставаща за голф 4 :) Малко ми е объркан поста надявам се да ми разберете идеята :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Конзола за измервателен уред ГОЛФ 4

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 29 апр 2011 0:18

Има конзоли които се слагат отгоре на колонката на волана.Не знам защо се дърпаш да е на централната конзола - колко мислиш че ще ти е интересно да го гледаш тоя буст метър - ден -два после веднъж месечно ще му хвърляш едно око да не е станало някои фал.

Потребителски аватар
delian1978
Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
Двигател: ALH 1999

Мнениеот delian1978 » Пет 29 апр 2011 11:24

Колегата много правилно е констатирал,че интересът с наблюдаването е до време.Ето аз как монтирах моите уреди:
garage.php?mode=view_image&image_id=25713
Капачето което ползвах е от служебната кола,която нямаше радио,а само подготовка за такова.Изрязах с макетен нож отворите и пасна перфектно.А на централната конзола е по-лесно и окабеляването,защото има всички нужни кабели и има място и за тръбопровода за налягането.Така че и моето мнение е по-добре по средата,ако ти писне или се прецака,просто връщаш оригиналния джоб,а ако е на колонката си е окепазена завинаги.

Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marchq » Пет 29 апр 2011 12:06

delian1978 написа:Колегата много правилно е констатирал,че интересът с наблюдаването е до време.Ето аз как монтирах моите уреди:
garage.php?mode=view_image&image_id=25713
Капачето което ползвах е от служебната кола,която нямаше радио,а само подготовка за такова.Изрязах с макетен нож отворите и пасна перфектно.А на централната конзола е по-лесно и окабеляването,защото има всички нужни кабели и има място и за тръбопровода за налягането.Така че и моето мнение е по-добре по средата,ако ти писне или се прецака,просто връщаш оригиналния джоб,а ако е на колонката си е окепазена завинаги.

Наистина всяко чудо за 3 дни... Ще те помоля ако можеш да ми обясниш подробно (ако можеш и със снимки) от къде прекара шлауха и от къде взе ток. Че моето сд е алпин и по спомен малко по дълго от дълбочината на нишата и доста трудно го задържахме там. Да не направя някаква беля. Благодаря :да:

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пет 29 апр 2011 12:18

marchq написа:Здравейте колеги поръчах си от ebay.co.uk бууст метър. Ето този. Вече е при мене много добре изглежда. Сега идва проблема къде да го монтирам и да намеря подходяща конзола за него 52мм. Питах тук там намерих една от този вид за колонката, но предвиденото разтояние на конзолката е по голямо от колонката на голфа. Сега се спрях на този вид, но не мога да преценя дали ще изглежда добре и къде да го монтирам моля дайте други идеи. Има и друг вариант. Но това не ми допада искам да е нещо пред очите ми. Или да ми предложите конзола за колонка ставаща за голф 4 :) Малко ми е объркан поста надявам се да ми разберете идеята :wink:

Значи ,ако ще го слагаш само за украшение по-добре не се занимавай , тогава наистина можеш да го сложиш дори и до лоста за ръчната спирачка.
Ако обаче го ползваш по предназначение ,тогава трябва да е на видно място на което не ти се налага да си откланяш погледа от пътя , защо ?!!
Ами защото когато налягането на турбината е високо нещата се случват за части от секундата , скороста ти е обикновено около и над 100км/ч ,а тогава колата ти изминава около 20м в секунда , та от тука следва ,че нямаш никакво време да търсиш с поглед манометърчето ,ако не ти е пред очите ! Ако обаче правиш като другите колеги ,които казват че са му се нагледали , в един такъв момент когато с кеф си смачкал газта и не поглеждаш към часовника който бие във 1,5 - 2 бар и решиш да изпревариш , в този момент можеш да усетиш рязък спад в мощноста ,защото турбинката е излетяла през тръбата отзад .

Та исках просто да кажа ,че аз примерно винаги при смачкване газта хвърлям едно око на буста и ако задържа голям пик веднага отпускам леко .

За това най удобното място е на колонката , виж аз как го направих от обикновена единична стойка със доста изрязване и напасване после прикриване със тапицерия и готово .

Готова стойка която да ти пасне идеално и да не стои грозно няма да намериш !

Последна промяна от achodemo на Пет 29 апр 2011 17:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sempay_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sempay_stz » Пет 29 апр 2011 17:17

аз лично бих направил така
хем практично хем лесно се гледа
Прикачени файлове
dsc0819q.jpg

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Пет 29 апр 2011 17:19

sempay_stz написа:аз лично бих направил така
хем практично хем лесно се гледа

Да, но това трудно се намира и не е ефтино , а и почти си губиш духалката .

Потребителски аватар
hosetovw
Автомобил: VW MK5 GTI DSG
Двигател: 2.0 TFSI BWA
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Пет 29 апр 2011 20:58

Колега, аз направих това:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=52&t=233422
Дано да ти е от полза ... :beer

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Пет 29 апр 2011 21:06

hosetovw написа:Колега, аз направих това:

Браво , това е едно от възможно най-добрите изпълнения и си става много истинско . :applause:

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Пет 29 апр 2011 21:09

колко ти стъпи капака със стойката?

Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marchq » Съб 30 апр 2011 1:03

hosetovw написа:Колега, аз направих това:

Да колега видях и твоята идея възможно най-добрата но просто цената на тази конзола ме не ми допада никак :) иначе става уникално
ЦЕНА

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 30 апр 2011 20:15

achodemo написа:Та исках просто да кажа ,че аз примерно винаги при смачкване газта хвърлям едно око на буста и ако задържа голям пик веднага отпускам леко .

Колега тебе те е подгонил призрака на счупената турбина :lol: .То ся значи по тая логика колегата трябва да бучне едно уредче за ламбдата ,едно за температура на маслото и лампичка за детонациите и то станаааа.................
P.S Тва с духалките е най-доброто ,ама там цената е по-дебела и от тва с волана :banghead: .Все си мисля ,че най-удачно е отвреме на време да забождаш манометъра и на слаб трафик да проверяваш турбото както си трябва всичко друго са мухи в главата и опасно гледане в манометъра вместо пътя.
Иначе аз тво за манометър а в конзолата го харесвам защото не се отплесваш като караш ,а трябва друг специално да го следи :wink: Лошото на манометръа е ,че виждаш само някой друг пик ,а не записва графика и данни като ВАГ-а.

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Съб 30 апр 2011 20:25

Rabbit_TDI написа:
achodemo написа:Та исках просто да кажа ,че аз примерно винаги при смачкване газта хвърлям едно око на буста и ако задържа голям пик веднага отпускам леко .

Колега тебе те е подгонил призрака на счупената турбина :lol: .

:oops: :oops: Ми така си е ама аз и за това съм го сложил този часовник ,да следя какво се случва и евентуално да предотвратя шчупване на турбината .

Прав си ,че принципно ако всичко ти е наред и проверено по менижмънта на турбината , няма нужда неприкъснато да се втурачваш в този манометър , а и то за това не се монтира фабрично такъв ,защото на теб работата ти е да гледаш пътя ,а за всичко останало има грижа главния мозък на колата ЕКУ-то. И пак за това то е инструктирано при наличие на налягане по високо от зададеното в продължение на ЦЕЛИ 6 секунди да включва авариен режим , ДА обаче при наще стари баби и 3 секунди свръх-налягане може да бъде фатално !!

Потребителски аватар
hosetovw
Автомобил: VW MK5 GTI DSG
Двигател: 2.0 TFSI BWA
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Нед 01 май 2011 10:34

achodemo написа:Прав си ,че принципно ако всичко ти е наред и проверено по менижмънта на турбината , няма нужда неприкъснато да се втурачваш в този манометър , а и то за това не се монтира фабрично такъв ,защото на теб работата ти е да гледаш пътя ,а за всичко останало има грижа главния мозък на колата ЕКУ-то. И пак за това то е инструктирано при наличие на налягане по високо от зададеното в продължение на ЦЕЛИ 6 секунди да включва авариен режим , ДА обаче при наще стари баби и 3 секунди свръх-налягане може да бъде фатално !!

+1 :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”