Радиатор на парно за Голф 4 ???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Scotty
Автомобил: Volkswagen Golf 4 GTI
Двигател: AGU

Радиатор на парно за Голф 4 ???

Мнениеот Scotty » Чет 07 юли 2011 20:51

Здравейте интересува ме някой свалял ли е Радиатора на парното на голф 4(AGU)-Климатроник - По скоро ме интересува как и какво се сваля за да се стигне до него :?: Ако някой има снимков материал ще съм благодарен да го сподели.
П.П.Търсих с търсачката но нещо или не намерих или не видях свързано с този радиатор на голф 4

Потребителски аватар
Malok
Автомобил:
Двигател:

Re: Радиатор на парно за Голф 4 ???

Мнениеот Malok » Пет 08 юли 2011 1:01

Ухаа то добре си се забъркал .Без да съм майстор но и сам се справих и без снимков материал .Човече разглабянето е тотално на таблото според моя опит :).Почнах от волана после пластмасовите елементи от ляво при бушоните и отдясно при жабката от към вратите .Свалих жабката после и централната конзола и най-накрая таблото .Надявам се да не си притеснителен и ще го почнеш .Спомням си че трябваше да изкривя една метална пластина точно пред целия блок на климатроника ,за да го извадя от колата ,а после подмяната на радиаторчето е детска игра .След като стигнах до него се оказа че са ми дали друг модел и минах да си го сменя щото не съвпадаха посоките на влизащата и излизащата вода .Имаше и букси които се разкачваха от тялото на климатроника но те си дойдоха на местата като го сложих обратно нямаше как да ги сбъркам .Най трудно ми беше да извадя решетката която обдухва предното стъкло и там малко сгафих и я счупих ,но не беше болка за умиране и я лепих май с двойнолепяща лепенка :)
Съвета е да четеш за свалянето на всички тези елементи по отделно и да видиш чалъмите и като се хванеш си земи няколко бири и го почни от рано и без нерви :))

Потребителски аватар
Scotty

Мнениеот Scotty » Пет 08 юли 2011 8:57

Амии няма от какво да се притеснявам, е сега му удрям една закуска и слизам да се боря :Mr Green Fun
Мерси за информацията пък ще видим до къде ще го докарам :beer

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 08 юли 2011 9:04

Най-лесно става като си свалиш всичко и си работиш на широко.
Волан,барче при скоростите,таблото,после гредата под таблото (голямата метална),източваш си фреона на колата и си вадиш цялото тяло,както си е цяло.Така си работиш най-спокойно и шанса да прецакаш нещо друго е най-малък.Буксите на климатроника,както и всички други няма как да ги объркаш,понеже са по цветове,а отделно и са направени да не става всяка къде да е.
Общо взето тази процедура е малко сложна,понеже нещата са пластмасови и трябва да пипаш внимателно,за да не изпочушиш всичко,иначе не е космически кораб и не е кой знае какво.
Ако искаш мини през сервиза ( viewtopic.php?f=13&t=44549 ),да източим фреона и после си се забавлявай,след това като си готов,ще я напълним обратно,за да не го изпускаш в атмосферата и да го плащаш после целия,тъкмо ще си имаш и профилактика на климатика.Само че ако го захванеш днес,няма да мога да ти помогна,понеже не съм на работа :)
:beer

Потребителски аватар
Malok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Malok » Вто 19 юли 2011 0:41

Мерси за информацията пък ще видим до къде ще го докарам

Колегата .... до каде го докара :)

Потребителски аватар
Scotty

Мнениеот Scotty » Вто 19 юли 2011 3:47

Ами докарах я до там че по разглобих по голямата част от разни пластмаси-под волана,цялата конзола с климатроник радио и копчета над него,жабката,таблото,страничните пластмаси,таблото и цялата конзола около скоростния лост,но нямам необходимия инструмент да сваля волана и от там да изкарам цялото табло иначе няма как да се стигне до климатроника съответно до Радиаторчето което се пада зад климатроника,и се разбрах с колегата zfa159 да я довършим другия месеца тъкмо трябва и да ми се напълни инсталацията с фреон та това е общо взето 50% от работата свърших :D, но ми помогна и това че глупавите италианци са ми изпотрошили някои щипки и пластмаси :beat_butt2,Но и да не са счупени не е сложно стига да ти се занимава :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”