Изгуби се паленето и вървенето на бензин Golf 3 1.4 92г
Изгуби се паленето и вървенето на бензин Golf 3 1.4 92г
Започвам с малко пред история за колата. Стигнах до решение да поставя газова уредба от зор защото при мен се появи познатият за повечето от вас проблем бензин в маслото, след изчитане на положината теми тук и проверка на всички вазможни причини за това се оказа, чевсичко е наред и положението е кофти просто защото карам колата на каси разстояния и студена. Поставих газова уредба бутилка и електроника ловато с турски изпарител, и проблема наистина изчезна маслото се изчисти, колата си беше супер икономична на бензин оказа се, че е така и на гас и варви перхектно има си мощност и на двете почти няма разлика на какво я караш. Проблема е, че след поставянето на уредбата беше си настроена без проблем прибирам се спирам и при следващото палене няма палене на автоматичен режим не на бензин не запали само на гас, и сега варви и пали само на гас обращтам на бензин в движение и дотам забива муцуна. Маисторчето което постави уредбата е добро имам и предишен поглед и опит с работата му. Човека провери всичко два пати не е от него имаше самнения за дюза разблоби човека сложихме друга не е това, проверена е помпата 6,сменени са всички филтри /жаздушен маслен бензинов/. Факт не работи колата на бензин и това е на газ няма проблем пали си гумите никакав проблем не прави. Незнам дали проблема е сварзан с поставянето на уредбата може да е просто съвпадение. Преди не сам имала проблеми с бензина палеше от четварт както се казва тя и сега пали ама на гас макар и малко по трудно. Моля ви ако някои има идея или се е сбласкал с нешто подобно нека да каже , че вече се побарквам....
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Изгуби се паленето и вървенето на бензин Golf 3 1.4 92г
Нееее... разбрах!
Или
Въобще върви ли на бензин?
За паленето - ясно, там разбрах. А после?
Поне според наученото от форума за да върви колата на газ се дава по-голямо предварение на запалването.
Това би се отразило на паленето на бензин. Ще се усети и при каране - може да се появят детонации, но все пак ще върви.
За да върви една бензинова кола са необходими 2 неща: гориво и искра за запалването (при дизелите няма искра)
Трябва да проверите кое от двете неща се губи при теб
Когато проверявахте дюзата тя пръскаше ли гориво, или просто я сложихте и сглобихте, за да пробвате?
Напълно възможно е да е прекъсната връзката към нея.
много газаджии правят мизерията да вземат захранване за газовата от бобината.
Друга възможност е да е изключил инжекциона и да е забравил да възстанови връзката, при превключване на бензин.
Проверете впръсква ли дюзата (визуално!) и има ли искра и пак пиши - тогава ще го мислим.

plam_77 написа:... варви перхектно има си мощност и на двете почти няма разлика на какво я караш. ...
Или
plam_77 написа:...... и сега варви и пали само на гас обращтам на бензин в движение и дотам забива муцуна....
Въобще върви ли на бензин?
За паленето - ясно, там разбрах. А после?
Поне според наученото от форума за да върви колата на газ се дава по-голямо предварение на запалването.
Това би се отразило на паленето на бензин. Ще се усети и при каране - може да се появят детонации, но все пак ще върви.
За да върви една бензинова кола са необходими 2 неща: гориво и искра за запалването (при дизелите няма искра)
Трябва да проверите кое от двете неща се губи при теб

Когато проверявахте дюзата тя пръскаше ли гориво, или просто я сложихте и сглобихте, за да пробвате?
Напълно възможно е да е прекъсната връзката към нея.
много газаджии правят мизерията да вземат захранване за газовата от бобината.
Друга възможност е да е изключил инжекциона и да е забравил да възстанови връзката, при превключване на бензин.
Проверете впръсква ли дюзата (визуално!) и има ли искра и пак пиши - тогава ще го мислим.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има ли едно кабелче , което от газовия клапан отива към буксата на дюзата ? Точно там , на свръзката на кабела с единия пин на буксата понякога се нарушава контакта и не тръгва на бензин . Провери го 

-
- Автомобил:
- Двигател:
А какви мерки взехте за симулация на ламбда сондата?
Нееее... разбрах! 
plam_77 написа:
... варви перхектно има си мощност и на двете почти няма разлика на какво я караш. ...
Прав си не е точно изразена мисалта ми
тук правя сравнение м/у преди и сега с смисал , че няма разлика на какжо я караш.
Иначе колата нито пали нито варви на бензин и като запаля на гас и трагна сам правила опити обращам на бензин в движение и тогава не варви а забива муцуна.
За искрата и бензина мога да кажа само, че по мотода на изклучване не би ли билио редно да не пали на нищо ако е искра извинявам се предваритело ако баркам все пак сам жена и технически не сам от наи-грамотните
. Относно бензина не сам видяла визуално дали впрасква маистора ми каза че проблема не е в дузата но видяь , че бензина стига до карбуратора помпата го качва и е замерена. Ако ми обясниш малко по подробно как да видя дузата ще бдде видяна и ще кажа със сигурност. Щте разгледаме с приятел електриките подробно и ше пиша по касно какжо точно е захранено и от къде ако има нещто опатващо моля опиши ми го и него подробно, но си мисле че след като два пати е проверил човека монтирал уредбата едва ли ще пропусне гр но всично е възможно.
Ще го прожеря и това довечера и ще дам отговор.
не не са вземани мерки незнам как се изваршва тази симулация, писна ми да ходя по маистори и да давам пари на вятъра ако може да обясниш как се прави Благодаря и аз за това си мислех защото прочетеното до тук натам ми запрати мисалта

plam_77 написа:
... варви перхектно има си мощност и на двете почти няма разлика на какво я караш. ...
Прав си не е точно изразена мисалта ми

Иначе колата нито пали нито варви на бензин и като запаля на гас и трагна сам правила опити обращам на бензин в движение и тогава не варви а забива муцуна.
За искрата и бензина мога да кажа само, че по мотода на изклучване не би ли билио редно да не пали на нищо ако е искра извинявам се предваритело ако баркам все пак сам жена и технически не сам от наи-грамотните

Ivan4u написа:Има ли едно кабелче , което от газовия клапан отива към буксата на дюзата ? Точно там , на свръзката на кабела с единия пин на буксата понякога се нарушава контакта и не тръгва на бензин . Провери го
Ще го прожеря и това довечера и ще дам отговор.
emo-gar написа:А какви мерки взехте за симулация на ламбда сондата?
не не са вземани мерки незнам как се изваршва тази симулация, писна ми да ходя по маистори и да давам пари на вятъра ако може да обясниш как се прави Благодаря и аз за това си мислех защото прочетеното до тук натам ми запрати мисалта
-
- Автомобил:
- Двигател:
На първо време откачи акумулатора за 20-на минути,след което запали на бензин и покарай само на бензин.После докладвай за резултат.Ако има положителен ефект,ще ти трябва или емулатор,или реле "ресет" за компа,писано е доста и за двете.
[quote="emo-gar"]На първо време откачи акумулатора за 20-на минути,след което запали на бензин и покарай само на бензин.После докладвай за резултат.Ако има положителен ефект,ще ти трябва или емулатор,или реле "ресет" за компа,писано е доста и за двете.[/quote
Понеже е писано го порчетох и го изпробвах
никакав ефект само ми се занули дневния километраж и пак не запали това отхварля ли идеята за натрупване на грешки в компа?
Понеже е писано го порчетох и го изпробвах

- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля , че няма нужда от ресет или емулатор - 5-та година карам без тях и съм нямал проблеми /на същия двигател / 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
plam_77 написа:... не би ли билио редно да не пали на нищо ако е искра
Принципно е така... ако проблема е скапана част.
Ако, обаче, проблема се окаже некоректно свързване някъде или прецакано реле в превключвателя газ/бензин - напълно възможно е при превключване на бензин да изчезва захранването към бобината
plam_77 написа: Ако ми обясниш малко по подробно как да видя дузата ще бдде видяна и ще кажа със сигурност.
Трябва да се свали 'моно-то' отгоре, така, че самата дюза да е видима. Някой върти на стартер - друг гледа отпред дали впръсква дюзата. Вижда се като облак разпрашена течност.

Не мога, обаче, да кажа стъпка по стъпка как се разглобява до там, защото не познавам този двигател. Правели сме го с колеги от работата един зимен следобед преди 3-4 години, че да видим защо не пали, човека.
Не беше сложно, мисля, че се махаше филтъра, после долната 'тава' с 3 болта и се виждаше, ама... склерозата наближава!

- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трябва да се свали 'моно-то' отгоре, така, че самата дюза да е видима. Някой върти на стартер - друг гледа отпред дали впръсква дюзата. Вижда се като облак разпрашена течност.
ВЗРИВООПАСНО Е!!! Никой да не пуши наоколо!!!
Не мога, обаче, да кажа стъпка по стъпка как се разглобява до там, защото не познавам този двигател. Правели сме го с колеги от работата един зимен следобед преди 3-4 години, че да видим защо не пали, човека.
Не беше сложно, мисля, че се махаше филтъра, после долната 'тава' с 3 болта и се виждаше, ама... склерозата наближава!
[/quote]
Е рано ти е още
Прав си , но да му обясним още по-подробно
За да не се сваля филтърната кутия се откача едната от скобите '1' , развиват се 3-те по-дълги болтчета '2' /ако запекат в леглата си може и да ги понапънете / , след това се откача маркуча на картерната вентилация , който влиза в моното '3' /няма скоби там / . Като махнеш 'тавата' ще видиш дюзата
P.S.А ето ти и схемка на моното :

Е рано ти е още

За да не се сваля филтърната кутия се откача едната от скобите '1' , развиват се 3-те по-дълги болтчета '2' /ако запекат в леглата си може и да ги понапънете / , след това се откача маркуча на картерната вентилация , който влиза в моното '3' /няма скоби там / . Като махнеш 'тавата' ще видиш дюзата

P.S.А ето ти и схемка на моното :
- avanto
- Автомобил:
- Двигател:
Хубаво е да се провери релето, което прекъсва дюзата на моното.
- vr0558at
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: AJM
avanto написа:Хубаво е да се провери релето, което прекъсва дюзата на моното.

plam_77 написа:Започвам с малко пред история за колата. Стигнах до решение да поставя газова уредба от зор защото при мен се появи познатият за повечето от вас проблем бензин в маслото, след изчитане на положината теми тук и проверка на всички вазможни причини за това се оказа, чевсичко е наред и положението е кофти просто защото карам колата на каси разстояния и студена. Поставих газова уредба бутилка и електроника ловато с турски изпарител, и проблема наистина изчезна маслото се изчисти, колата си беше супер икономична на бензин оказа се, че е така и на гас и варви перхектно има си мощност и на двете почти няма разлика на какво я караш. Проблема е, че след поставянето на уредбата беше си настроена без проблем прибирам се спирам и при следващото палене няма палене на автоматичен режим не на бензин не запали само на гас, и сега варви и пали само на гас обращтам на бензин в движение и дотам забива муцуна. Маисторчето което постави уредбата е добро имам и предишен поглед и опит с работата му. Човека провери всичко два пати не е от него имаше самнения за дюза разблоби човека сложихме друга не е това, проверена е помпата 6,сменени са всички филтри /жаздушен маслен бензинов/. Факт не работи колата на бензин и това е на газ няма проблем пали си гумите никакав проблем не прави. Незнам дали проблема е сварзан с поставянето на уредбата може да е просто съвпадение. Преди не сам имала проблеми с бензина палеше от четварт както се казва тя и сега пали ама на гас макар и малко по трудно. Моля ви ако някои има идея или се е сбласкал с нешто подобно нека да каже , че вече се побарквам....
Газовата уредба втора ръка ли я взе или чисто нова монтирана в специализиран сервиз за газови уредби където си разбират от работата. И цената е около 500лв заедно с монтажа.
наеми някой добър електричар да проследи електрическите вериги!днес правих такава ,точно същата със същия проблем , а се оказа дефектирала стара аларма навряна вътре зад ......,и собственикът не знаеше за нея!тази аларма изключва бензиновото захранване!
провери дали и ти нямаш такава!Мишо ,да си жив и здрав за подсказа!
ако и точно се регистрирате може и да ви пратим при майстор!
GO- Горна Оряховица ли е?

ако и точно се регистрирате може и да ви пратим при майстор!
GO- Горна Оряховица ли е?
Искам да благодаря за саветите на всички! Преди два дни проблемът беше решен и сядам да напиша решението
. Оказа се хлабава връзка на кабелът които подава ток към дюзата и няма впръскване на горивото/бензина/ призакачането на копчето за зензин гас и автоматичен режим се е получило.
На вапроса дали е нова уредбата която съм слагала: Да нова е и е в лицензирал сервиз поставяна.
Много ви благодаря още веднаж за помоща и ценните савети Страхотни сте
,дано темата помогне и на други като мен.

На вапроса дали е нова уредбата която съм слагала: Да нова е и е в лицензирал сервиз поставяна.
Много ви благодаря още веднаж за помоща и ценните савети Страхотни сте

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”