Изгуби се паленето и вървенето на бензин Golf 3 1.4 92г

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
plam_77
Автомобил:
Двигател:

Изгуби се паленето и вървенето на бензин Golf 3 1.4 92г

Мнениеот plam_77 » Нед 17 юли 2011 9:48

Започвам с малко пред история за колата. Стигнах до решение да поставя газова уредба от зор защото при мен се появи познатият за повечето от вас проблем бензин в маслото, след изчитане на положината теми тук и проверка на всички вазможни причини за това се оказа, чевсичко е наред и положението е кофти просто защото карам колата на каси разстояния и студена. Поставих газова уредба бутилка и електроника ловато с турски изпарител, и проблема наистина изчезна маслото се изчисти, колата си беше супер икономична на бензин оказа се, че е така и на гас и варви перхектно има си мощност и на двете почти няма разлика на какво я караш. Проблема е, че след поставянето на уредбата беше си настроена без проблем прибирам се спирам и при следващото палене няма палене на автоматичен режим не на бензин не запали само на гас, и сега варви и пали само на гас обращтам на бензин в движение и дотам забива муцуна. Маисторчето което постави уредбата е добро имам и предишен поглед и опит с работата му. Човека провери всичко два пати не е от него имаше самнения за дюза разблоби човека сложихме друга не е това, проверена е помпата 6,сменени са всички филтри /жаздушен маслен бензинов/. Факт не работи колата на бензин и това е на газ няма проблем пали си гумите никакав проблем не прави. Незнам дали проблема е сварзан с поставянето на уредбата може да е просто съвпадение. Преди не сам имала проблеми с бензина палеше от четварт както се казва тя и сега пали ама на гас макар и малко по трудно. Моля ви ако някои има идея или се е сбласкал с нешто подобно нека да каже , че вече се побарквам....

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Изгуби се паленето и вървенето на бензин Golf 3 1.4 92г

Мнениеот radotom » Нед 17 юли 2011 10:51

Нееее... разбрах! :roll:
plam_77 написа:... варви перхектно има си мощност и на двете почти няма разлика на какво я караш. ...

Или
plam_77 написа:...... и сега варви и пали само на гас обращтам на бензин в движение и дотам забива муцуна....

Въобще върви ли на бензин?
За паленето - ясно, там разбрах. А после?

Поне според наученото от форума за да върви колата на газ се дава по-голямо предварение на запалването.
Това би се отразило на паленето на бензин. Ще се усети и при каране - може да се появят детонации, но все пак ще върви.

За да върви една бензинова кола са необходими 2 неща: гориво и искра за запалването (при дизелите няма искра)
Трябва да проверите кое от двете неща се губи при теб :?
Когато проверявахте дюзата тя пръскаше ли гориво, или просто я сложихте и сглобихте, за да пробвате?
Напълно възможно е да е прекъсната връзката към нея.
много газаджии правят мизерията да вземат захранване за газовата от бобината.
Друга възможност е да е изключил инжекциона и да е забравил да възстанови връзката, при превключване на бензин.

Проверете впръсква ли дюзата (визуално!) и има ли искра и пак пиши - тогава ще го мислим.

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Нед 17 юли 2011 11:00

Има ли едно кабелче , което от газовия клапан отива към буксата на дюзата ? Точно там , на свръзката на кабела с единия пин на буксата понякога се нарушава контакта и не тръгва на бензин . Провери го :да:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 17 юли 2011 11:28

А какви мерки взехте за симулация на ламбда сондата?

plam_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plam_77 » Нед 17 юли 2011 12:27

Нееее... разбрах! :roll:
plam_77 написа:
... варви перхектно има си мощност и на двете почти няма разлика на какво я караш. ...

Прав си не е точно изразена мисалта ми :) тук правя сравнение м/у преди и сега с смисал , че няма разлика на какжо я караш.
Иначе колата нито пали нито варви на бензин и като запаля на гас и трагна сам правила опити обращам на бензин в движение и тогава не варви а забива муцуна.
За искрата и бензина мога да кажа само, че по мотода на изклучване не би ли билио редно да не пали на нищо ако е искра извинявам се предваритело ако баркам все пак сам жена и технически не сам от наи-грамотните :oops: . Относно бензина не сам видяла визуално дали впрасква маистора ми каза че проблема не е в дузата но видяь , че бензина стига до карбуратора помпата го качва и е замерена. Ако ми обясниш малко по подробно как да видя дузата ще бдде видяна и ще кажа със сигурност. Щте разгледаме с приятел електриките подробно и ше пиша по касно какжо точно е захранено и от къде ако има нещто опатващо моля опиши ми го и него подробно, но си мисле че след като два пати е проверил човека монтирал уредбата едва ли ще пропусне гр но всично е възможно.

Ivan4u написа:Има ли едно кабелче , което от газовия клапан отива към буксата на дюзата ? Точно там , на свръзката на кабела с единия пин на буксата понякога се нарушава контакта и не тръгва на бензин . Провери го :да:

Ще го прожеря и това довечера и ще дам отговор.

emo-gar написа:А какви мерки взехте за симулация на ламбда сондата?

не не са вземани мерки незнам как се изваршва тази симулация, писна ми да ходя по маистори и да давам пари на вятъра ако може да обясниш как се прави Благодаря и аз за това си мислех защото прочетеното до тук натам ми запрати мисалта

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 17 юли 2011 13:05

На първо време откачи акумулатора за 20-на минути,след което запали на бензин и покарай само на бензин.После докладвай за резултат.Ако има положителен ефект,ще ти трябва или емулатор,или реле "ресет" за компа,писано е доста и за двете.

plam_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plam_77 » Нед 17 юли 2011 13:14

[quote="emo-gar"]На първо време откачи акумулатора за 20-на минути,след което запали на бензин и покарай само на бензин.После докладвай за резултат.Ако има положителен ефект,ще ти трябва или емулатор,или реле "ресет" за компа,писано е доста и за двете.[/quote
Понеже е писано го порчетох и го изпробвах :banghead: никакав ефект само ми се занули дневния километраж и пак не запали това отхварля ли идеята за натрупване на грешки в компа?

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Нед 17 юли 2011 13:45

Мисля , че няма нужда от ресет или емулатор - 5-та година карам без тях и съм нямал проблеми /на същия двигател / :да:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 17 юли 2011 15:27

plam_77 написа:... не би ли билио редно да не пали на нищо ако е искра

Принципно е така... ако проблема е скапана част.
Ако, обаче, проблема се окаже некоректно свързване някъде или прецакано реле в превключвателя газ/бензин - напълно възможно е при превключване на бензин да изчезва захранването към бобината
plam_77 написа: Ако ми обясниш малко по подробно как да видя дузата ще бдде видяна и ще кажа със сигурност.

Трябва да се свали 'моно-то' отгоре, така, че самата дюза да е видима. Някой върти на стартер - друг гледа отпред дали впръсква дюзата. Вижда се като облак разпрашена течност.
:!: :!: :idea: ВЗРИВООПАСНО Е!!! Никой да не пуши наоколо!!!
Не мога, обаче, да кажа стъпка по стъпка как се разглобява до там, защото не познавам този двигател. Правели сме го с колеги от работата един зимен следобед преди 3-4 години, че да видим защо не пали, човека.
Не беше сложно, мисля, че се махаше филтъра, после долната 'тава' с 3 болта и се виждаше, ама... склерозата наближава! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Нед 17 юли 2011 17:35

Трябва да се свали 'моно-то' отгоре, така, че самата дюза да е видима. Някой върти на стартер - друг гледа отпред дали впръсква дюзата. Вижда се като облак разпрашена течност.
:!: :!: :idea: ВЗРИВООПАСНО Е!!! Никой да не пуши наоколо!!!
Не мога, обаче, да кажа стъпка по стъпка как се разглобява до там, защото не познавам този двигател. Правели сме го с колеги от работата един зимен следобед преди 3-4 години, че да видим защо не пали, човека.
Не беше сложно, мисля, че се махаше филтъра, после долната 'тава' с 3 болта и се виждаше, ама... склерозата наближава! :Mr Green Fun[/quote]

Е рано ти е още mhihi :mrgreen: Прав си , но да му обясним още по-подробно :oops:

b5ade8d1d0c352cb4a29689907915b3b_610x0.jpg

За да не се сваля филтърната кутия се откача едната от скобите '1' , развиват се 3-те по-дълги болтчета '2' /ако запекат в леглата си може и да ги понапънете / , след това се откача маркуча на картерната вентилация , който влиза в моното '3' /няма скоби там / . Като махнеш 'тавата' ще видиш дюзата :да:

P.S.А ето ти и схемка на моното :
Injection_upper_part.gif
Injection_upper_part.gif (9.63 KиБ) Видяна 1687 пъти

Потребителски аватар
avanto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avanto » Нед 17 юли 2011 18:13

Хубаво е да се провери релето, което прекъсва дюзата на моното.

Потребителски аватар
vr0558at
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: AJM

Мнениеот vr0558at » Съб 23 юли 2011 11:33

avanto написа:Хубаво е да се провери релето, което прекъсва дюзата на моното.

:да:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 23 юли 2011 11:51

plam_77 написа:Започвам с малко пред история за колата. Стигнах до решение да поставя газова уредба от зор защото при мен се появи познатият за повечето от вас проблем бензин в маслото, след изчитане на положината теми тук и проверка на всички вазможни причини за това се оказа, чевсичко е наред и положението е кофти просто защото карам колата на каси разстояния и студена. Поставих газова уредба бутилка и електроника ловато с турски изпарител, и проблема наистина изчезна маслото се изчисти, колата си беше супер икономична на бензин оказа се, че е така и на гас и варви перхектно има си мощност и на двете почти няма разлика на какво я караш. Проблема е, че след поставянето на уредбата беше си настроена без проблем прибирам се спирам и при следващото палене няма палене на автоматичен режим не на бензин не запали само на гас, и сега варви и пали само на гас обращтам на бензин в движение и дотам забива муцуна. Маисторчето което постави уредбата е добро имам и предишен поглед и опит с работата му. Човека провери всичко два пати не е от него имаше самнения за дюза разблоби човека сложихме друга не е това, проверена е помпата 6,сменени са всички филтри /жаздушен маслен бензинов/. Факт не работи колата на бензин и това е на газ няма проблем пали си гумите никакав проблем не прави. Незнам дали проблема е сварзан с поставянето на уредбата може да е просто съвпадение. Преди не сам имала проблеми с бензина палеше от четварт както се казва тя и сега пали ама на гас макар и малко по трудно. Моля ви ако някои има идея или се е сбласкал с нешто подобно нека да каже , че вече се побарквам....

Газовата уредба втора ръка ли я взе или чисто нова монтирана в специализиран сервиз за газови уредби където си разбират от работата. И цената е около 500лв заедно с монтажа.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 23 юли 2011 21:53

наеми някой добър електричар да проследи електрическите вериги!днес правих такава ,точно същата със същия проблем , а се оказа дефектирала стара аларма навряна вътре зад ......,и собственикът не знаеше за нея!тази аларма изключва бензиновото захранване! :да: :012: провери дали и ти нямаш такава!Мишо ,да си жив и здрав за подсказа!
ако и точно се регистрирате може и да ви пратим при майстор!
GO- Горна Оряховица ли е?

plam_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plam_77 » Съб 13 авг 2011 12:45

Искам да благодаря за саветите на всички! Преди два дни проблемът беше решен и сядам да напиша решението :) . Оказа се хлабава връзка на кабелът които подава ток към дюзата и няма впръскване на горивото/бензина/ призакачането на копчето за зензин гас и автоматичен режим се е получило.
На вапроса дали е нова уредбата която съм слагала: Да нова е и е в лицензирал сервиз поставяна.
Много ви благодаря още веднаж за помоща и ценните савети Страхотни сте :applause: ,дано темата помогне и на други като мен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”