Няколко бързи въпроса за контролни уреди...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Няколко бързи въпроса за контролни уреди...

Мнениеот NovobranecGT » Нед 12 фев 2006 16:47

Скоростомера не работи, явно жилото не може да влезе като хората, но ще го мъча.Другия проблем е, че едната крушка, тази над скоростомера, не работи и недоумявам как да я сменя.И още нещо, до жилото за скоростомера има отвор за датчик, датчика липсва и към него отиват 3 магистрали от платката(би трябвало да е за бордовия компютър, средния разход и т.н.).Когато завъртя скоростомера откъм жилото, във въпросния отвор се вижда един метален диск, който се завърта :wink: Може ли да се намери някъде този датчик?
Ще сум благодарен ако някой удари едно рамо :roll:

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 12 фев 2006 16:51

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 16:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 12 фев 2006 17:04

vw_golf_2_Memphis написа:трябва да се свали цялото табло с уредите за крушката....сваля се и отзад се вижда самата крушка...1-2лв струва...
тия магистрали може да отиват защото платките са нещо като универсални...

Да де, именно, това си има бордови и явно му го няма датчика за изминатото разстояние или скоростта.Като го подкарам ще разбера дали му липсва.
А за крушката не можах да те разбера :roll: Като смъкна контролните уреди и обърна откъм платката, фасунгите на крушките стърчат, нито се развиват, нито нищо.А пък за да се добера до зеления филтър, който оцветява светлината, трябва да премахна сглобките получени посредством разтапяне на пластмасите :shock

Потребителски аватар
milenski
Автомобил: Golf MK2 SYNCRO
Двигател: GX 1987
Контакти:

Мнениеот milenski » Нед 12 фев 2006 18:01

Този датчик там е ако имаш MFA на таблото. Бутона който е на лоста за чистачките. Ако нямаш - по добре е да е затворено там за да не се пълни с прах. Относно крушката фасонгата стърчи и се завърта в едната посока (не помня коя) на 90 градуса и след дърпане назад се вади.
Успех

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 12 фев 2006 19:52

milenski написа:Този датчик там е ако имаш MFA на таблото. Бутона който е на лоста за чистачките. Ако нямаш - по добре е да е затворено там за да не се пълни с прах. Относно крушката фасонгата стърчи и се завърта в едната посока (не помня коя) на 90 градуса и след дърпане назад се вади.
Успех

Да и аз знам че колата има MFA, знам и че датчика е за него(поне така предполагах), това което не знам е откъде да го намеря и дали може да се намери :D Благодаря за крушките, схванах как става, този път ще напъна по-смело :twisted:

Потребителски аватар
milenski
Автомобил: Golf MK2 SYNCRO
Двигател: GX 1987
Контакти:

Мнениеот milenski » Нед 12 фев 2006 20:01

Е тука вече ще е драма. Да намериш само този датчик. Според мен ще може само от друг Голф 2 с MFA да се свали и да го сложиш там. Интересно ми е как е изчезнал оттам?! Той е закрепен с един винт за мястото и е точно там отзад на самия километраж.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 12 фев 2006 20:39

milenski написа:Е тука вече ще е драма. Да намериш само този датчик. Според мен ще може само от друг Голф 2 с MFA да се свали и да го сложиш там. Интересно ми е как е изчезнал оттам?! Той е закрепен с един винт за мястото и е точно там отзад на самия километраж.

Стара кола, много собственици, как може да изчезне по друг начин :D

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANDREYO » Нед 12 фев 2006 20:54

братле аз в петак идвам в русе даи да се видим и да го опраим това голфе. то какьв мотор бе6е?

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 12 фев 2006 22:32

andreyo написа:братле аз в петак идвам в русе даи да се видим и да го опраим това голфе. то какьв мотор бе6е?

Ще се справя и сам, благодаря все пак :wink: А ти какво ще правиш в Русе, какво те води насам :?:

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANDREYO » Нед 12 фев 2006 22:36

жената е от там. аако иска6 стоповете да ги зема?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”