сваляне на волана на абф и голф4
- gti_abf
- Автомобил:
- Двигател:
сваляне на волана на абф и голф4
колеги имам абф 96г. и искам да сваля волана да го претапицирам.има ли някаква тънкост при свалянето?ако някой има опит да каже как става точно.
Последна промяна от gti_abf на Пон 16 яну 2012 9:54, променено общо 1 път.
- kr86
- Автомобил: Golf mk2
- Двигател: 1.6 automatic 1984 year
Re: сваляне на волана на абф
зависи с кой волан си
airbag има ли и т.н.
На едните има болтчета от задната страна на лъчите на волана.
На други само скубеш целия бутон за клаксона. Ако има airbag по-леко с дърпането да не скъсаш лентовия кабел(той се сваля и слага лесно).
После имаш гайка 22 или 24(не съм сигурен),а после идиотско дърпане за да извадиш волана от шлиците като внимаваш да не си свалиш някой зъб, да не ти тръгне кръв от носа или да не си счупиш облегалката на седалката.
Ей тия работи съм виждал как си ги причиняват моите пияни "автоприятели" от квартала.
airbag има ли и т.н.
На едните има болтчета от задната страна на лъчите на волана.
На други само скубеш целия бутон за клаксона. Ако има airbag по-леко с дърпането да не скъсаш лентовия кабел(той се сваля и слага лесно).
После имаш гайка 22 или 24(не съм сигурен),а после идиотско дърпане за да извадиш волана от шлиците като внимаваш да не си свалиш някой зъб, да не ти тръгне кръв от носа или да не си счупиш облегалката на седалката.
Ей тия работи съм виждал как си ги причиняват моите пияни "автоприятели" от квартала.
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Сори че ползвам темата ,но ми предстои и на мен същата операциа но на Golf 4.От къде се почва??Само се притеснявам да не гръмна air beg-a?
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
maerto написа:Сори че ползвам темата ,но ми предстои и на мен същата операциа но на Golf 4.От къде се почва??Само се притеснявам да не гръмна air beg-a?
Колега направил съм и снимки но ще се помъча да ги кача довечера.
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
aliyatin.com написа:maerto написа:Сори че ползвам темата ,но ми предстои и на мен същата операциа но на Golf 4.От къде се почва??Само се притеснявам да не гръмна air beg-a?
Колега направил съм и снимки но ще се помъча да ги кача довечера.
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
Като за начало си разкачете акумулатора.
- aliyatin.com
Да такава е процедурата .Снимал съм и лентовия кабел аз затова и го смъкнах но не знам дали ще мога да ги кача.
- gti_abf
- Автомобил:
- Двигател:
Re: сваляне на волана на абф и голф4
благодаря за съветите. ще се опитам да няма кръв при свалянето на волана:)относно заглавието на темата вече съм го сменил.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Бъркаш отзадна страна с по-къса отверка в двата отвора и напъваш нагоре надолу докато се освободят двете пружини,е-бега изкача напред и само откачаш жълтата букса на бега и още една мисля че беше маса,развива се само централния болт със шлиците и геврека е в ръцете ти
Няма нужда от разкачане на акумулатора,особено ако колата е бензинова за да не бърка дроселовата клапа после
- aliyatin.com
Колеги нищо не ви коства да откачите едната клема на акумулатора.За да бръкнете от зад в отворите волана трябва да се завърти примерно на ляво за единия и на дясно за другия.При това положение трябва да сте на контакт иначе се заключва.Като не идва ток работите спокойно.При откачането на бега може да замаси някъде и
.Аз не рискувам!
.Аз не рискувам!- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
aliyatin.com написа:За да бръкнете от зад в отворите волана трябва да се завърти примерно на ляво за единия и на дясно за другия.При това положение трябва да сте на контакт иначе се заключва.
Тук си в грешка малко,следващия път опитай след като си върнал ключа от контакт в първоначална позиция,без да вадиш ключа дали ще ти се заключи волана колкото и да го въртиш
- viniliran
- Автомобил:
- Двигател:
Мога ли да попитам в тази тема да не пиша нова кои са буксите на клаксона под капака на аербега ли са или под самия волан.Тромбите ми работят но като натисна клаксона на волана не свири !
- viniliran
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, никой ли не може да помогне относно по горния въпрос? 

- aliyatin.com
http://s2.ipicture.ru/uploads/20120228/S590cuRP.jpg http://s2.ipicture.ru/uploads/20120228/GQ323YFV.jpg По жълтата букса идва + за клаксона и аербега която се включва към лентовия кабел.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”