Шумен ли е по принцип Вашия Golf 3 (двиг. AEE - 1.6) ???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
G3CL_AEE_1.6FI
Автомобил:
Двигател:

Шумен ли е по принцип Вашия Golf 3 (двиг. AEE - 1.6) ???

Мнениеот G3CL_AEE_1.6FI » Сря 15 ное 2006 8:57

Колеги, като вдигна 2600 оборота и отгоре - откъм двигателя става доста шумничко...
И при Вас ли е така?
Карал съм и други коли, но като че ли шума при тях е доста по-малък...
Дали пък гарнитурите по пътя на изпускателните тръби не са вече за смяна???

Потребителски аватар
MandalaY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MandalaY » Сря 15 ное 2006 9:47

Сори, че се намесвам в темата, но и аз имам подобен въпрос!

Имам голф 3, 2Е - 115к.с. и пасат с почти същия мотор (1.8i - 112к.с). Разликата в шума е значителна. То е ясно, че пасата ще е по-тих, но разликата при мен ми се струва мн сериозна. Общо взето като се кача в пасатката и не се чува двг-то - ни на едно място, нито на път. А в мойта голфетка имам чувството, че двигателя съм го качил на седалката до мене да трака :) :) :)

Както и да е... нещо много се разписах. Ще редуцирам въпроса - Нека, който има като мойто голфе да сподели дали му е много шумно в купето, за да знам дали проблема е при всички или ще се наложи да сменям гърнета.... :)

Потребителски аватар
FEN-NA-GOLF
Автомобил: Golf mk5
Двигател: BKC

Мнениеот FEN-NA-GOLF » Сря 15 ное 2006 9:52

MandalaY еми погледни испускателната система от двигателя до ауспуха да не е изгнило някаде и да бучи ;)

Потребителски аватар
MandalaY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MandalaY » Сря 15 ное 2006 9:58

Мерси, ще погледна, че много се дразня да ми е шумно ;) Не стига, че един лагер на климата ми вдига врява и се чувам от 500м, че пристигам някъде, та поне изпускателната система дано е читава:)

И друг въпрос... замислих се, че пасатката е толкова тиха иииии... не мога ли да сложа гърнета и там квото трябва от пасат?, че и моята каляска да заглъхне:)

Потребителски аватар
G3CL_AEE_1.6FI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G3CL_AEE_1.6FI » Сря 15 ное 2006 11:05

MandalaY написа:Мерси, ще погледна, че много се дразня да ми е шумно ;) Не стига, че един лагер на климата ми вдига врява и се чувам от 500м, че пристигам някъде, та поне изпускателната система дано е читава:)

И друг въпрос... замислих се, че пасатката е толкова тиха иииии... не мога ли да сложа гърнета и там квото трябва от пасат?, че и моята каляска да заглъхне:)

Ми то гърнетата са хубаво нещо, ама как ще обезшумиш бученето на двигателя което ти идва от отпред???

Струва ми се, че малко се тклоняваме от темата - въпроса е за шумния двигател, а не за пробитите гърнета и свирещите климатици...

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Сря 15 ное 2006 11:15

аз съм с такъв двигател и немога да кажа че е шумен ... поскоро нормален може да поръмжава помалко повече, но това ме възбужда още повече ако мога така да се изразя или пък като съм решил да пестя ме подсеща да сменям предавките понавреме ... общо взето нищо притеснително невиждам в това ...

Потребителски аватар
inter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inter » Сря 15 ное 2006 11:27

MandalaY написа:Сори, че се намесвам в темата, но и аз имам подобен въпрос!

Имам голф 3, 2Е - 115к.с. и пасат с почти същия мотор (1.8i - 112к.с). Разликата в шума е значителна. То е ясно, че пасата ще е по-тих, но разликата при мен ми се струва мн сериозна. Общо взето като се кача в пасатката и не се чува двг-то - ни на едно място, нито на път. А в мойта голфетка имам чувството, че двигателя съм го качил на седалката до мене да трака :) :) :)

Както и да е... нещо много се разписах. Ще редуцирам въпроса - Нека, който има като мойто голфе да сподели дали му е много шумно в купето, за да знам дали проблема е при всички или ще се наложи да сменям гърнета.... :)

Аз имам същия голф и въобще не е шумен.
Явно нещо ти е променяно в гърнетата.

Потребителски аватар
ivo8181
Автомобил: MK 4 GTI
Двигател: 1.8 TURBO

Мнениеот ivo8181 » Сря 15 ное 2006 14:17

G3CL_AEE_1.6FI написа:въпроса е за шумния двигател, а не за пробитите гърнета и свирещите климатици...
За шум колега неможе да става на вьпрос,даже е и много тих :yahoo:

Потребителски аватар
GRiND BaSTaRD
Автомобил: VW Golf Mk5 2006
Двигател: BSE 1.6 75 kW

Мнениеот GRiND BaSTaRD » Сря 15 ное 2006 18:59

Абе като беше със задънен катализатор и здрави тръби беше тих, като изключа дрънченето на самия катализатор. Сега като е с избушен катализатор е по-шумен, особено и откак двуцевката след изпускателния колектор ми се продъни. Абе и при мен се чува откъм двигателя - виж си гарнитурата на изпускателните тръби - може да е за смяна.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 15 ное 2006 21:32

С фабричната изп.с-ма си е тих. Махната катализатора защото беше запушен и изби меката връзка.Смених я и вместо катализатора сложих тръбичка .Сега над 4000-4500 об има хубав звук. Отскоро на задното гърне до изходящата тръба има 2 отвора с димаетър около 12-15 мм и ръмжи при ускоряване. Ще се сменя гърнето ама по план са тампоните на задния мост.
Плюс това на мен не ми ръмжи .

P.S. В интерес на истината не мога да разбера защо се запуши катализатора, когато колата беше на 153000км / сега е на 163000км/ Има сервизна книжка с минали прегледи и печати,купена е от германец, частно лице и се отписа от регистрация 2 дни преди изготвяне договра за покупката.Уж е карана с германски бензин. :?: :?:

Последна промяна от kris11 на Чет 16 ное 2006 14:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Сря 15 ное 2006 21:54

Моя двг. е 1.6 ,по време на движение е толкова тих че даже понякога се дразня че не чувам оборотите, гърнетата са оригиналните, катализатора за сега недава признаци за изтърбушване,голфа няма нищо различно от оригиналния си вид и е този от гаража.

Потребителски аватар
G3CL_AEE_1.6FI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G3CL_AEE_1.6FI » Чет 16 ное 2006 14:36

Някой да има идея как мога да разбера дали някоя от гарнитурите по пътя на изпускателните тръби е избила - трябва да "духа" от тях или да излиза пушилка или пък нещо друго :oops:

Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Чет 16 ное 2006 17:38

имам ABD 1,4i и ми е толко зле гърнето-заглушитела само, че отзад не излиза пара грам, има дупка голяма и брамчи като от WRC всеки пита"оо тва е 2 или друго" а то завалията 1,4 ама звука е ок! само за градско на дълъг път се нетрае!

инак нетрябва да е шумен особено и да ти прави впечетление!!!

Потребителски аватар
GRiND BaSTaRD
Автомобил: VW Golf Mk5 2006
Двигател: BSE 1.6 75 kW

Мнениеот GRiND BaSTaRD » Чет 16 ное 2006 17:40

G3CL_AEE_1.6FI написа:Някой да има идея как мога да разбера дали някоя от гарнитурите по пътя на изпускателните тръби е избила - трябва да "духа" от тях или да излиза пушилка или пък нещо друго :oops:

Ако ти е избила тая гарнитура м/у колекторите и двигателя то ще се вижда че е опушено мястото. На мойта имаше скъсана шпилка и там покрай нея изпускаше и се беше опушило. Иначе по натам м/у тръбите дето има съединения би трябвало пак да се усеща като изпуска пушилка. Качваш я на канал и на празен ход някой да дава газ, а пък ти си проверяваш отдолу съединенията... Успех!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 16 ное 2006 21:23

След изп.колектор връзките са на конус.
А гледал ли си меката връзка , която е преди катализатора. Про мен беша се издънила на 2 места и ревеше яко.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”