Проблем с климатроник на Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
totmo750il
Автомобил:
Двигател:

Проблем с климатроник на Голф 3

Мнениеот totmo750il » Пет 24 дек 2010 9:20

Здравейте колеги.Наскоро сбъднах една отколешна мечта.Вече карам немски автомобил.Голф 3.Та вапроса ми е следния.Голфа е с климатроник,но не духа топло.Колата загрява смених и термостата,смених и охладителната течност,климатроника е пълен с фреон за лятото,но за зимата не духа топло.Ще съм много благодарен ако някой ме опъти към сервиз или да сподели къде се крие разковничето.Благодаря ви.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Проблем с климатроник на Голф 3

Мнениеот IvanMan » Пет 24 дек 2010 9:57

Посети този сервиз:
viewtopic.php?f=13&t=44549

Потребителски аватар
ceci4
Автомобил: VW Golf V TDI 16V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот ceci4 » Пет 24 дек 2010 10:49

На твое място първо бих проверил дали радиаторчето на парното не е запушено, а след това разглобявам за да облепя клапите, които управляват въздуха. Има го обсъждано, потърси за подробности

totmo750il
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот totmo750il » Пет 24 дек 2010 17:44

Мерси на всички.Започвам да проверявам.Радиатор по радиатор.Сега забелязах че явно уплатнения се късат.Като пусна духалката и в купето влизат парчета уплатнения от някъде.Имам чувството че ще разглобя всичко и пак няма да открия повредата.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 24 дек 2010 20:39

Значи си за клапи,щом летят дунапренчета :)
Твърде вероятно и радиаторчето ти е задръстено,понеже повечето хора не си сменят неща като антифриз и т.н.
Като се разглоби всичко,за да се ремонтират клапите,може да се смени радиаторчето с ново или да се промива старото.
Предимството на старото е,че топли значително по-добре от новото,освен ако новото не е оригинално,което е не скромната цена от 240лв :screwy .Недостатък му е,че никой не знае кога точно ще се спука и антифриз ще залее купето :)
Предимството на новото е,че е ново.Аз работя с 2-3 варианта,който се различават по марка и цена (за качеството се съмнявам) като са от около 25лв до 50-60лв ,разбира се китайски.Лично аз съм с такова китайче от 50лв,уж немско и вече 3 години нямам проблем...но има разлика с отоплението спрямо старото.
Възможно е да не работи моторчето за клапата топло-студено и климатроника да не минава въобще в режим за отопление,което ще стане ясно с една диагностика на климатроника с VAG-Com.
Ако искаш ела и ще видим за какво става дума,но след празниците,понеже до след Нова Година няма да работим.
:beer

totmo750il
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот totmo750il » Вто 25 яну 2011 21:35

Благодаря на всички които се отзоваха.Проблема беше в клапите.Дунапрена или тапите от дунапрен и др. се бяха скъсали и меша въздуха.Проблема е решен срещу пари.Дано всички проблеми не изискват толкова финансиране.

doktora_626
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doktora_626 » Пон 10 дек 2012 18:19

при мен климатроника ми изписва Е6 какъв в преблема.... :? :?: :?:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”