Проблем с климатроник на Голф 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с климатроник на Голф 3
Здравейте колеги.Наскоро сбъднах една отколешна мечта.Вече карам немски автомобил.Голф 3.Та вапроса ми е следния.Голфа е с климатроник,но не духа топло.Колата загрява смених и термостата,смених и охладителната течност,климатроника е пълен с фреон за лятото,но за зимата не духа топло.Ще съм много благодарен ако някой ме опъти към сервиз или да сподели къде се крие разковничето.Благодаря ви.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Проблем с климатроник на Голф 3
Посети този сервиз:
viewtopic.php?f=13&t=44549
viewtopic.php?f=13&t=44549
- ceci4
- Автомобил: VW Golf V TDI 16V
- Двигател: BKD 2004
На твое място първо бих проверил дали радиаторчето на парното не е запушено, а след това разглобявам за да облепя клапите, които управляват въздуха. Има го обсъждано, потърси за подробности
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси на всички.Започвам да проверявам.Радиатор по радиатор.Сега забелязах че явно уплатнения се късат.Като пусна духалката и в купето влизат парчета уплатнения от някъде.Имам чувството че ще разглобя всичко и пак няма да открия повредата.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Значи си за клапи,щом летят дунапренчета 
Твърде вероятно и радиаторчето ти е задръстено,понеже повечето хора не си сменят неща като антифриз и т.н.
Като се разглоби всичко,за да се ремонтират клапите,може да се смени радиаторчето с ново или да се промива старото.
Предимството на старото е,че топли значително по-добре от новото,освен ако новото не е оригинално,което е не скромната цена от 240лв
.Недостатък му е,че никой не знае кога точно ще се спука и антифриз ще залее купето 
Предимството на новото е,че е ново.Аз работя с 2-3 варианта,който се различават по марка и цена (за качеството се съмнявам) като са от около 25лв до 50-60лв ,разбира се китайски.Лично аз съм с такова китайче от 50лв,уж немско и вече 3 години нямам проблем...но има разлика с отоплението спрямо старото.
Възможно е да не работи моторчето за клапата топло-студено и климатроника да не минава въобще в режим за отопление,което ще стане ясно с една диагностика на климатроника с VAG-Com.
Ако искаш ела и ще видим за какво става дума,но след празниците,понеже до след Нова Година няма да работим.

Твърде вероятно и радиаторчето ти е задръстено,понеже повечето хора не си сменят неща като антифриз и т.н.
Като се разглоби всичко,за да се ремонтират клапите,може да се смени радиаторчето с ново или да се промива старото.
Предимството на старото е,че топли значително по-добре от новото,освен ако новото не е оригинално,което е не скромната цена от 240лв

Предимството на новото е,че е ново.Аз работя с 2-3 варианта,който се различават по марка и цена (за качеството се съмнявам) като са от около 25лв до 50-60лв ,разбира се китайски.Лично аз съм с такова китайче от 50лв,уж немско и вече 3 години нямам проблем...но има разлика с отоплението спрямо старото.
Възможно е да не работи моторчето за клапата топло-студено и климатроника да не минава въобще в режим за отопление,което ще стане ясно с една диагностика на климатроника с VAG-Com.
Ако искаш ела и ще видим за какво става дума,но след празниците,понеже до след Нова Година няма да работим.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички които се отзоваха.Проблема беше в клапите.Дунапрена или тапите от дунапрен и др. се бяха скъсали и меша въздуха.Проблема е решен срещу пари.Дано всички проблеми не изискват толкова финансиране.
-
- Автомобил:
- Двигател:
при мен климатроника ми изписва Е6 какъв в преблема....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”