Откачена пружина на седалка на Голф 4
- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
Откачена пружина на седалка на Голф 4
Колеги забелязах, че ми е изпаднала някаква пружина под пасажерската седалка,която неразбрах и за какво действа. По настройките на седалката всичко си работи. Опитах да разбера откаде е но уви нищо не установих. Залягах отдолу под нея, както и под шофьорската, но там също нямаше такава(явно е изпаднала при първия собственик. Накрая я свалих цялата и пак нищо. Ако има някой някакви по-хубави снимки от тази дето съм изнамерил из форума, моля да пусне една, защото на тази не се вижда единия край на пружината къде се закача. По принцип моите седалки са Рекаро, но невярвам да има някаква разлика точно по захващането на тази пружина.
Благодаря предварително.

- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Откачена пружина на седалка на Голф 4
най-вероятно е пружинката, която връща ръчката за законтряне/освобождаване на седалката при движение напред/назад. Една мъничка е...
- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен изпадна тая пружинка преди време и аз се чудех за кво служи, след като всичко по седалката си работи нормално, и сега съм без нея 

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
И моята изпадна...нямам ядове със седалката 

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Luciano написа:И моята изпадна...нямам ядове със седалката
+1
- mitko kabelcheto
- Автомобил:
- Двигател:
На един приятел му изпадна пружината,но не е мъничка както казвате,дълга е около 20 см.после каза че не му се вдигала седалката нагоре-надолу.И аз се чудих от какво може да е.Гледахме и на моята седалка отдолу,залягахме да видим къде е тази пружина,но не се вижда.Явно трябва да се откачи седалката.
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Хехе, как сте ми откраднали снимката от темата за подгряването на седалките
Ето ви я в по-голям размер:
http://media.snimka.bg/5056/016366987-big.jpg
Дано сега е по-ясно къде се слага пружината.

Ето ви я в по-голям размер:
http://media.snimka.bg/5056/016366987-big.jpg
Дано сега е по-ясно къде се слага пружината.
- mircho82
Хмм, мерси колега но пак не се вижда. Май ще трябва да се ходи по моргите за да видя къде влиза тая пружина, която явно никой не е можал да сложи. Вижда се накъде отива и до там. И си мислех че като увелича снимката ще добия представа накъде отива,да ама не. Неможах да видя къде трябва да се закачи. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги и аз имам същото питане относно голямата пружина на седалката. От едната страна се закача за ламарината под седалката, а другия край

- mircho82
Чакам от колегата Dorian Да ми изпрати тези дни снимка и ще я кача в темата.
- mircho82
Благодаря колега, ще се разглабя пак, то се е видяло.Ще се пробвам да видя кво ще излезе, но интересното е че всичко си работи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, голямата пружина има функция само да стяга долната част на седалката (чашата) с горната част (облегалката) т.е. когато въртите ръкохватката на седалката за да преместите в друго положение облегалката ще изпитвате малко по-големи усилия. Единия край за захващане се вижда, а от другата страна пружината се захваща на едно набито болче(нитче, шпилка и аз незнам как го нарека) в ламарината на седалката, което се чупи. Не се вижда мястото и се чуди човек къде се закача ...... а тя шпилката счупена
Не е проблем да караш без тази пружина! Ако решите да я ремонтирате развийте болчетата, които държат облегалката към чашата и ще видите счупение "нит, шпилка и т.н.". Махате я с една дрелка и от там вече е импровизация дали ще сложите болт, кука или знам ли и аз. Въпросът е да може да се закачи пружината
на това нещо. Лично аз карам без тази пружина
Надявам се да съм бил полезен с моя малък опит. 

- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
момчета и аз съм със същия проблем и сега като изчетох темата разбрах за какво служи. Ако я няма тази пружина облегалката на седалката се клати и дрънчи, На мен е от пасажерската седалка. Преди да я намеря в крака на возещия се до мен като карах по паваж и седалката си стоеше стегната, а сега облегалката се клати като че се е разбило нещо в механизма и облегалката дрънчи. така че по-добре е да се монтира тази пружина иначе има опасност да се разбие механизма за регулажа на облегалката. Ще разглобя тези дни седалката и ще монтирам въпросната пружина и ще се види дали ще хлабче пак облегалката и ще пиша. 

- mircho82
Добре си се навил колега,но там в единия край на пружината, който не се вижда на снимките има някакво чопче за което се закача самата пружина и то май е пласмасово и се е отчупило. Така че снимай всичко колега, какво е положението и как си се справил, за да допълним темата,предполагам ще е полезно за всички с този проблем.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”