Смяна на носач Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Смяна на носач Голф 3

Мнениеот rusty » Вто 26 юни 2007 23:02

3дравейте,

някой може ли да ми обясни на две на три как се сменя носач на Голф 3. Трябва ли да се откача амортесйора или става и така. Другото което искам да питам е 3а това не6то което и3глежд като ябалков болт от ван6ния край на носача, което е хванато на 3 болта, то на плава6ти отвори ли е или си е центровано. Целта ми е ако може да сменя носача бе3 да ходя на стенд. 3а всякакви савети и препораки 6те сам много благодарен.

П.С. Сажалявам 3а ра3валения е3ик но креадор не работи много добре с немска клавиатура

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 27 юни 2007 7:06

Да,спокойно се сваля носача,без да се пипа амортисьора.Носачът има 3 крепежни точки.Проблем може да ти е да измъкнеш шарнирния болт между шенкела и носача,трябва си скоба.Скобата е много проста като устройство - един болт е,ама без нея е голяма мъка.

Изображение

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Сря 27 юни 2007 7:52

andro_ написа:Да,спокойно се сваля носача,без да се пипа амортисьора.Носачът има 3 крепежни точки.Проблем може да ти е да измъкнеш шарнирния болт между шенкела и носача,трябва си скоба.Скобата е много проста като устройство - един болт е,ама без нея е голяма мъка.

Изображение

:да:

Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusty » Сря 27 юни 2007 9:30

Мерси 3а помЩа

Потребителски аватар
zdr_spasov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdr_spasov » Сря 27 юни 2007 13:14

Все пак след смяна на носача ще трябва да минеш и стенд, защото е много малко вероятно шарният болт да се окаже точно в същото положение както при стария носач. Това от една страна.
От друга страна не се знае кога и при какво състяние на тампоните на стария носач е ргулирана предницата на автомобила( предполага се, че сега слагаш нов носач с нови тампони ).

Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusty » Сря 27 юни 2007 17:23

Мерси много за отговорите. За сега мисля да го сменя с употребяван че ми е по евтино да мога да се прибера до БГ и после там ще му мисля, тука ми искат 240 Евро за смяна... Мога и да карам така, не е много крив но имам почти нови гуми и не искам да ги скапвам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”