Странен проблем с лампата на маслото Г2 - отстранен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
neo33
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем с лампата на маслото Г2 - отстранен

Мнениеот neo33 » Съб 30 юни 2007 15:53

Здравейте нов съм не бях попадал тук и много се радвам че ви открих защото имам доста въпроси :D (карам голф 85г.)

Сега по същество. Преди няколко дена се появи тоя проблем .... докато си карам и надмина някакви обороти се включва лампата на маслото и почва да издава предупредителния звук. Първо помислих че е малко маслото налях малко и я закарах на майстор.... там обаче ми казаха че не е наред датчика и че налягането (след замерване) е идеално. Сменихме датчиците (и двата) обаче карах само 1 ден и проблема се върна . Колата е Голф 2 1,3 карбуратор 85г. Ако някой е имал подобен проблем много ще съм благодарен ако каже как го е решил че иначе майстора иска да разглабя колата .....

Последна промяна от neo33 на Пет 13 юли 2007 11:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Странен проблем с лампата на маслото Г2

Мнениеот joker » Съб 30 юни 2007 17:10

neo33 написа:Здравейте нов съм не бях попадал тук и много се радвам че ви открих защото имам доста въпроси :D (карам голф 85г.)

Сега по същество. Преди няколко дена се появи тоя проблем .... докато си карам и надмина някакви обороти се включва лампата на маслото и почва да издава предупредителния звук. Първо помислих че е малко маслото налях малко и я закарах на майстор.... там обаче ми казаха че не е наред датчика и че налягането (след замерване) е идеално. Сменихме датчиците (и двата) обаче карах само 1 ден и проблема се върна . Колата е Голф 2 1,3 карбуратор 85г. Ако някой е имал подобен проблем много ще съм благодарен ако каже как го е решил че иначе майстора иска да разглабя колата .....

Ако знаеш колко много от колегите са го имали този проблем.....я разгледай хубаво с търсачката.....много скоро я обсъждахме тази тема ....
и не се плаши.....

neo33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neo33 » Съб 30 юни 2007 17:37

прегледах доста роблемии свързани с индикаторната лампа на маслото но нито един не е като моя ако имаш ннещо конкретно впредвид ще те замоле да ми пуснеш линк защото вече 4 часа чета различните проблеми и не попадам на моя
благодаря предваритено

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Съб 30 юни 2007 19:40

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 30 юни 2007 21:29

И това ако не ти стига!!!!!!????
Измери си налягането на масло на добре загрял ДВГ!!!!Може данните да се окажат различни!!!!Пробвай и с нидикаторна лампа....иначе остава интегралната схема на таблото......ново табло!!!!!

rumen_w
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumen_w » Нед 01 юли 2007 19:27

здр
имаш ли оборотомер?
ако имаш го откачи от бобината и пробваи

neo33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neo33 » Пон 02 юли 2007 13:50

така две от тези теи ги изчетох и още преди да попитам :) а за 3тата мисля че е изключително поллезна (от статии) благодаря за отзивчивоста и на следваа среща ма клуба ще почерпя :)
за въпроосите които питахте :
налягането го измерихме на добре загрял двигате и на студен двигател .
обототомер нямам
датчиците ги смених и двата

след смяната на датчиците навътях около 200км градско и извънградско колата се държеше идеално и на другия ден......запалвам тръгвам и пак тоя проблем

от всичко което прочетох май май влизам към графата менте датчик :) в крайна сметка оставих на майстора да се занимава с колата . Каот свърши и каже проблема точно от къде е ще напиша за да има още данни за този проблем

благодаря пак на всички които се отзовахте :)

neo33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neo33 » Пет 13 юли 2007 11:15

ОПРАВИХ ГО :lol: :lol: :lol:
Най накрая спря да мига тъпата лампа след като сменихме всички датчици че и табло смених ......... ознайте какво се оказа ....... оказа се че клемиите където се включват в датчиците били зацапани и трябвало да се почистят ...... когато загуби контакт при датчика и при таблото почва да свети защото мисли че е преебан датчика ...... та имайте впредвид и тоя най лесен вариант че да не давата 100лв за части кат мен :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”