питане за термостат

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Senior GR
Автомобил: VW Golf II
Двигател: RP 1989

питане за термостат

Мнениеот Senior GR » Вто 28 авг 2007 8:33

не намерих точно това което ме интерсува с търсачката...след като отвори термостата, температурата на долния маркуч(където е самия термостат) трябва ли да бъде еднаква с големия маркуч, който влиза горе в радиатора....Защото при мен стои една идея по-студен(казвам идея, защото принципно и двата са доста горещи).....иначе перката си се включва на 95 градуса....та за смяна ли е този термостат?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 28 авг 2007 8:36

След като отвори термостата НАПЪЛНО и двата маркуча трябва да са еднаква температура :!:

Потребителски аватар
Senior GR

Мнениеот Senior GR » Вто 28 авг 2007 8:45

значи плаче за смяма, така ли....

drju
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот drju » Вто 28 авг 2007 8:45

Даскала™ написа:След като отвори термостата НАПЪЛНО и двата маркуча трябва да са еднаква температура :!:
не съм много съгласен - долния така или иначе си е по-студен - с малко наистина, но е по-студен. нали затова минава водата през радиатора-за да се охлажда и от долния маркуч в двигателя взлиза вода с по-ниска температура

Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Damian01 » Вто 28 авг 2007 8:47

не ти е за смяна термостата, след като отвори се загрява и долния маркуч, но той е по-студен от горния

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 28 авг 2007 8:48

Senior GR написа:значи плаче за смяма, така ли....

Виж ся,като запалиш колата и е студена термостата е затворен и долния маркуч е напълно студен.постепенно с повишаване на температурата се отваря и термостата.....когато вече включи перката температурите на двата маркуча са с + - 5 градуса разлика която ти няма как да усетиш :wink:
Не е за смяна :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 28 авг 2007 8:54

Damian01 написа:не ти е за смяна термостата, след като отвори се загрява и долния маркуч, но той е по-студен от горния

Точнооооо!

Потребителски аватар
Senior GR

Мнениеот Senior GR » Вто 28 авг 2007 8:57

Благодаря адски много на всички!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 28 авг 2007 13:26

Даскала™ написа:Виж ся,като запалиш колата и е студена термостата е затворен и долния маркуч е напълно студен.постепенно с повишаване на температурата се отваря и термостата.....когато вече включи перката температурите на двата маркуча са с + - 5 градуса разлика която ти няма как да усетиш :wink:

В случая напълно съгласен с Даскала
При 90* на водата едва ли ще можеш да си държиш ръката дотолкова, че да си достатъчно прецизен в оценката си.
Иначе-> вярно, че е малко по-студен, ама това според мен може да го хванеш само с уред. :gruebel

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 28 авг 2007 14:12

radotom написа:
Даскала™ написа:Виж ся,като запалиш колата и е студена термостата е затворен и долния маркуч е напълно студен.постепенно с повишаване на температурата се отваря и термостата.....когато вече включи перката температурите на двата маркуча са с + - 5 градуса разлика която ти няма как да усетиш :wink:

В случая напълно съгласен с Даскала
При 90* на водата едва ли ще можеш да си държиш ръката дотолкова, че да си достатъчно прецизен в оценката си.
Иначе-> вярно, че е малко по-студен, ама това според мен може да го хванеш само с уред. :gruebel

Ааааа.... този път ще се осмеля да ти противореча....
Пипат и се усеща малако и слабо доловима разлика защото:
1.Външната температура на гумения привод не е равна на тази на антифриза поради различнита топлопроводимост.
2.Човешката кожа при непосредствено сравнение може да различи спокойно +/- 2 градуса,а да не говорим за 5.
Лично аз понякога (когато детето ми беше малко и боледуваше, с устни върху челото му )съм долавял до 0.5 градуса температура над нормалните 37 градуса.....факт незабавно проверяван с термометър...

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Вто 28 авг 2007 15:22

JOKER, ти си кат китайски ел.термометър бе ! :060:

Прав си че може да се усети разлика, аз я усещам при мен!
Пък и нали долния маркуч носи поохладена вода от радиатора, нормално е да е малко по "хладен"!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”