Здравеите!
Извинявам се ако това го има по форумите ама от тая жега не ми се търси.....Моля ви кажете как да си промия водната система 4е е голяма помия,сложих нов антифриз зимата ама сега ве4е е кафяв....
Благодаря...

Промивка на водна система
Значи
, аз преди години преди смяна на антифриза си купих прибавка за промиване на охладителната система. Налях я в охл. система и по инструкции колата трябваше да работи 20 мин. при напълно загрял двигател. След което охл. система се източва хубаво / ако знаете каква гняз излезе !!! /
. Следват две промивки на охл. система, но задължително с топла вода да не направим някоя беля !!!
След което ТРИ пъти съм сменял антифриза и е бистър !!!

След което ТРИ пъти съм сменял антифриза и е бистър !!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди 2 дни направих промивка на охладителната система (Golf II 1.6 EZ) с добавка на Лики Моли.
На изстинал двигател отвъртях капачката на казанчето и разхлабих скобата на маркуча, който излиза от долния край на радиатора без да вадя маркуча(откъм термостата).
Запалих колата и изсипах добавката .... след достигане на работна температура оставих да работи около 20 минути, след което издебнах момента когато се включва перката на радиатора (за да съм сигурен че термостата е отворил) и с една ръкавица извадих маркуча .... изтече цялата течност.
После налях 3 литра антифриз, запалих и пострепенно доливах с дестилирана вода ... в крайна сметка системата събра 5.5 литра ....
Според мен добавката работи, защото течноста която излях беше станала мътна ..... но да знееш има риск след тази процедура отнекъде да тръгнат течове ... при мен всичко е ОК
На изстинал двигател отвъртях капачката на казанчето и разхлабих скобата на маркуча, който излиза от долния край на радиатора без да вадя маркуча(откъм термостата).
Запалих колата и изсипах добавката .... след достигане на работна температура оставих да работи около 20 минути, след което издебнах момента когато се включва перката на радиатора (за да съм сигурен че термостата е отворил) и с една ръкавица извадих маркуча .... изтече цялата течност.
После налях 3 литра антифриз, запалих и пострепенно доливах с дестилирана вода ... в крайна сметка системата събра 5.5 литра ....
Според мен добавката работи, защото течноста която излях беше станала мътна ..... но да знееш има риск след тази процедура отнекъде да тръгнат течове ... при мен всичко е ОК

- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=45438 - моята я промих с 10 пъти смяна на водата без добавка - (за)сега си е бистър антифриза 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”