не мога да си отворя вратата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
da_ne
Автомобил:
Двигател:

не мога да си отворя вратата

Мнениеот da_ne » Пон 18 фев 2008 14:59

Не може да се отвари дясната врата на Голф-3. Колата е с 3 врати. Пробвах с централното и с ключа да я отключвам и заключвам барем се отпецне, но не става. Като заключена е. Не се отваря нито от вън нито от вътре. Проблема се получи изведнъж. Жената отвори влезе вътре и след това вече не можа да се отвори. Наложи се да излиза през шофьорската врата. Предполагам трябва да се свали кората, но не съм сигурен може ли при затворена врата да се свали без да се разкърти нещо.Ако някой е имал подобен проблем или знае как да се отстрани моля да сподели.

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Пон 18 фев 2008 15:07

Като се постопли ще се отвори:).....аз имам същия проблем, не замръзва, но механизма не хваща - нито отвътре, нито отвън, дърпаш и усещаш че никъде не захапва:(

abnormal
Автомобил:
Двигател:

здрасти

Мнениеот abnormal » Пон 18 фев 2008 15:10

По принцип е почти невъзможно да я разглобиш докато е затворена.Само не разбрах вратата е заключена и неможе механизма да отключи или се отключва но не можеш да я отвориш?

Потребителски аватар
da_ne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот da_ne » Пон 18 фев 2008 15:19

Вратата я отключвам. След това не се отваря. Като дърпам дръжката нищо не се случва. Все едно е заключена. И от вътре и от вън все тая.

Потребителски аватар
atanasik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atanasik » Пон 18 фев 2008 23:37

Аз със багажника имам същич проблем.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 18 фев 2008 23:45

Абе като няма на къде се сваля на място кората но не е за всеки че има шанс да се счупи. А за колегата със багажника сваляш седалката (задната :wink: ) махаш кората на 3-тата/5-тата врата и го отваряш като дръпнеш телта която е м-у патрона и бравата на багажника. от там вече гледаш какво е счупено :idea:
п.с. Това със телта не важи за голф4 там е една увъртяна лостова с-ма :roll:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 19 фев 2008 7:33

При миене в автомвивка в мехонизмите попадат капчици вода и при студ замръзват и блокират езичето в затворено положение.
Използвай някакво средство временно да затоплиш ламарината в съседство на механизма..след това почни внимателно но все пак достатъчно силно да почукваш с мекото на дланта(гледай да не огънеш ламарината :wink: ) пак в същата зона.....като се отвори вкарай със спринцовка около 20 сс глицерин или течен парафин в механизма и повече нямаш грижи.....

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 19 фев 2008 14:27

Както е писал колегата преди мен, покарай и загрей добре купето. Би следвало да се отвори. После профилактика, аз лично ползвам спрей на Motip, продава се в Мetro.

Потребителски аватар
da_ne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот da_ne » Вто 19 фев 2008 22:43

Явно е била замръзнала щото преди десетина дни я мих. Днес се отвори след като температурата след обяд се е вдигнала над нулата. Ще я обработя както казвате да не замръзва. Благодарско за съветите.

Потребителски аватар
mmdim
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmdim » Чет 21 фев 2008 11:34

Понякога замръзват и уплатненията на вратите. Аз ги мажа с глицерин. Има в аптеката за 60 ст. Понякога и да не я миеш, ако е навалял сняг по колата, който през деня започва да се топи и през нощта стегне студ-пак се получава този ефект.
Това с механизмите се е случвало и на мен. Просто оставям така и чакам да се постопли.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 21 фев 2008 11:40

mmdim написа:Понякога замръзват и уплатненията на вратите. Аз ги мажа с глицерин. Има в аптеката за 60 ст. Понякога и да не я миеш, ако е навалял сняг по колата, който през деня започва да се топи и през нощта стегне студ-пак се получава този ефект.
Това с механизмите се е случвало и на мен. Просто оставям така и чакам да се постопли.

За уплътненията ефекта е по-добър с бял вазелин(едно намазване за цяла зима).....има го по аптеките....или при лявовъртящите изомери :wink:

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iurimil » Чет 21 фев 2008 12:31

И при мен беше същото само,че нямам ключалки а съм с тапи.Като паднаха температурите и блокира.Обливам яко с WD40 и за сега е ок,но предупреждавам каките с къси поли които се качват в дясно,че може да се наложи да излизат през лявата врата :lol: .

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 21 фев 2008 13:20

iurimil написа:И при мен беше същото само,че нямам ключалки а съм с тапи.Като паднаха температурите и блокира.Обливам яко с WD40 и за сега е ок,но предупреждавам каките с къси поли които се качват в дясно,че може да се наложи да излизат през лявата врата :lol: .

Абе WD 40 не го харесвах много ама той имал и добри качества! :wink: ААААААААаааааа ще си го купя още утре.....и ще сложа една тапа на дясната врата.....да ме прекрачват каките! :lol:

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Сря 12 мар 2008 16:30

Имам същият проблем вратата се затвори заключих и след това като отключих неможах да отворя това се случи днес а температурите са доста прилични не е студено и несъм я мил.Проблемът е точно като гореописаният нехващат дръжките и от двете страни.

С почукване дали може да стане или...

Потребителски аватар
beck's
Автомобил: Peugeot 307 2000 HDI
Двигател:

Мнениеот beck's » Сря 12 мар 2008 21:36

spam Извинявам се спама, ама и аз да кажа при мен какво има и може да съм от полза(не че знам при мен какъв е проблема). При мен не се отваря едната задна врата нито отвън, нито отвътре. Отключва си, но не иска сякаш да зацепи. Един ден пробвах да я отворя при махнат акумолатор и стана. И сега знам-когато искам да я отворя за нещо важно дърпам едната клема на тока и готово, но аз не я отварям, че там сяда малкия и така ми е добре. При мен се получи след един голям ремонт в Аутохит(бях намачкан от нея страна) и там кратуните казват, че не е възможно!!! Ама не ми се занимава със "специалисти".

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”