не мога да си отворя вратата
не мога да си отворя вратата
Не може да се отвари дясната врата на Голф-3. Колата е с 3 врати. Пробвах с централното и с ключа да я отключвам и заключвам барем се отпецне, но не става. Като заключена е. Не се отваря нито от вън нито от вътре. Проблема се получи изведнъж. Жената отвори влезе вътре и след това вече не можа да се отвори. Наложи се да излиза през шофьорската врата. Предполагам трябва да се свали кората, но не съм сигурен може ли при затворена врата да се свали без да се разкърти нещо.Ако някой е имал подобен проблем или знае как да се отстрани моля да сподели.
-
- Автомобил:
- Двигател:
здрасти
По принцип е почти невъзможно да я разглобиш докато е затворена.Само не разбрах вратата е заключена и неможе механизма да отключи или се отключва но не можеш да я отвориш?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Абе като няма на къде се сваля на място кората но не е за всеки че има шанс да се счупи. А за колегата със багажника сваляш седалката (задната
) махаш кората на 3-тата/5-тата врата и го отваряш като дръпнеш телта която е м-у патрона и бравата на багажника. от там вече гледаш какво е счупено
п.с. Това със телта не важи за голф4 там е една увъртяна лостова с-ма

п.с. Това със телта не важи за голф4 там е една увъртяна лостова с-ма

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
При миене в автомвивка в мехонизмите попадат капчици вода и при студ замръзват и блокират езичето в затворено положение.
Използвай някакво средство временно да затоплиш ламарината в съседство на механизма..след това почни внимателно но все пак достатъчно силно да почукваш с мекото на дланта(гледай да не огънеш ламарината
) пак в същата зона.....като се отвори вкарай със спринцовка около 20 сс глицерин или течен парафин в механизма и повече нямаш грижи.....
Използвай някакво средство временно да затоплиш ламарината в съседство на механизма..след това почни внимателно но все пак достатъчно силно да почукваш с мекото на дланта(гледай да не огънеш ламарината

Понякога замръзват и уплатненията на вратите. Аз ги мажа с глицерин. Има в аптеката за 60 ст. Понякога и да не я миеш, ако е навалял сняг по колата, който през деня започва да се топи и през нощта стегне студ-пак се получава този ефект.
Това с механизмите се е случвало и на мен. Просто оставям така и чакам да се постопли.
Това с механизмите се е случвало и на мен. Просто оставям така и чакам да се постопли.
- joker
mmdim написа:Понякога замръзват и уплатненията на вратите. Аз ги мажа с глицерин. Има в аптеката за 60 ст. Понякога и да не я миеш, ако е навалял сняг по колата, който през деня започва да се топи и през нощта стегне студ-пак се получава този ефект.
За уплътненията ефекта е по-добър с бял вазелин(едно намазване за цяла зима).....има го по аптеките....или при лявовъртящите изомери

- joker
iurimil написа:И при мен беше същото само,че нямам ключалки а съм с тапи.Като паднаха температурите и блокира.Обливам яко с WD40 и за сега е ок,но предупреждавам каките с къси поли които се качват в дясно,че може да се наложи да излизат през лявата врата.
Абе WD 40 не го харесвах много ама той имал и добри качества!

- beck's
- Автомобил: Peugeot 307 2000 HDI
- Двигател:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”