Wish_Master написа:Ехх не ми върви...

Още старите проблеми не съм оправил и идват нови и нови. Значи днес както съм си смъкнал стъклото до долу и тръгвам да го вдигам.... като стигна почти най-горе се чува едно прищракване и пристъргване и отказа да се затвори точно на 1 пръст от горния ръб. Върнах надолу, пак се чува слабо пристъргване. Натиснах бутона да го кача, стъклото тръгва нагоре отново с пристъргване и по едно време смени посоките и тръгна надолу. Освободих и натиснах пак бутона за нагоре и се качи отново до почти затворено състояние. Хванах го с ръце и го двигнах догоре колкото е възможно. Някой има ли идея от какво може да е станало така? Едва ли е жило, защото стъклото се движи и нагоре и надолу. Едва ли е от бутона, защото разпознава командите нагоре надолу. Мисля си че е нещо по водачите или по пластините, които определят крайно горно положение. Незнам доколко съм прав, но със сигурност ще се наложи да отварям кората:( Някави други предположения и евентуални възможно проблеми?

Безполезна информация

Значи колега при мене ми се случи същото нещо на предния десен прозорец.Яко чегъртане и скърцане докато се отжаря и затваря и на всичкото отгоре не става да се затвори до край.Това което направих беше да отворя кроата и да разгледам хубаво механизма.Проблема не беше по шеината на прозореца,нищо не пречеше,след това проверих жилото и то,беше ок.Тогава забелязах че когато се вдига прозореца жилото се натяга и му пречи да се вдигне до горе.Тогава открих че в горния десен ъгъл на вратата има едно такова пластмасово,което държи жилото в определена позиция и то/жилото/ се беше извадило от там и го беше отчупило/защото е пластнасово/.Това представлява една пластинка,която държи жилото в определено положение прикарано през една пластмасова дупчица или нещо такова.Съжалявам че не мога да бъда по-конкретен но когато го оправя беше сред зима аз умирах от студ и псувах толкова много че след това ме сърбеше носа 3 дена

.Дори не се сеитхда снимам

.Мога да се опитам да ти бъда полезен ако след като отовориш кората се засечем някъде и го погледна да ти покажа за кое става въпрос.Не съм голям разбирач,но и 2-те ми задни ел.стъкла се прецакаха и ги оправих/е не с голям успех защото едното пак се прецака и сега пак трябва да го затворя,този път за винаги!/ Тъ ако искаш колега така и така и аз имам да правя прозорец да се видим или да измислим нещо.Тая работа е много досадна и все я отлагам!
Пак се извинявам за СПАМ-а.