Проблем с ел. стъкла на Golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
overthetop
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ел. стъкла на Golf 3

Мнениеот overthetop » Нед 15 юли 2007 18:37

бе оня ден задното ми стъкло гледам се отворило до половината само :?: пипам го и се мести с ръце свободно нагоре и надолу....като натисна копчето се чува че механизма работи но стълото не може да се качи а само може да се смъква.... махнах тапицерията ...гледах там ама не мога да видя защо не баца...някаква идея защо не може да се вдига и как да го оправя....сега съм сложил една дъска във вратата да го подпира да не пада докато карам :)

Потребителски аватар
jivotarae
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Жилото

Мнениеот jivotarae » Пон 16 юли 2007 9:41

Колега,най-вероятно ти се е скъсало жилото

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пон 16 юли 2007 10:53

"Търсене" - намира се горе в средата... :)

На жилото има закрепен неподвижно метален шестограм, чрез който шейната със стъклото се движи нагоре-надолу. Шестограма е разбил гнездото си в шейната и стъклото пропада, при натискане на бутона стъклото се движи надолу, но нагоре - не. При мен се оправи с малко тел, повечко разглобяване и магическите думички с "мамата" в края... :) При мен беше задно ляво стъкло. Стана мн. здраво. Другите засега /чук- чук - чукам на дърво... :) / не са ми правили проблеми...

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Пон 16 юли 2007 15:07

Аз да използвам тая тема да питам.
Продават ли се само жилата за тея машинки?
Или винаги вървят целия комплект?
Че за скъсано жило трява да сменям цялата машинка.
100лв ми искат тука из моргите... :shock

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Вто 17 юли 2007 11:32

Само жила не се продават но от кражока направи си сам се намират mhihi намираш къде продават стоанена проволка със съответня размер и реконстроираш.

Потребителски аватар
overthetop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overthetop » Вто 17 юли 2007 12:06

мда ся кот го разглобих и видях че има едно отчупено чепче....ще видим какво ще измисли свещенната ми глава 8)

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 18 юли 2007 21:52

Малко снимки и от мен

1.
Изображение

2.
Изображение

3.
Изображение

4.
Изображение

5.
Изображение
Скапа се нещо и моята машинка и това е част от разглобяването на врата, може и да е полезно на някой. С широка плоска отверка , нежно се отскубват скобите, след това нежно се разлепа уплътнението, маха се бутона за заключване той е на резба, развиват се няколко болта и кората пада.

Проблемите тепърва предстоят. :) нямам идея как се оправя механизма... хелп

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Вто 31 юли 2007 14:04

Ехх не ми върви... :( Още старите проблеми не съм оправил и идват нови и нови. Значи днес както съм си смъкнал стъклото до долу и тръгвам да го вдигам.... като стигна почти най-горе се чува едно прищракване и пристъргване и отказа да се затвори точно на 1 пръст от горния ръб. Върнах надолу, пак се чува слабо пристъргване. Натиснах бутона да го кача, стъклото тръгва нагоре отново с пристъргване и по едно време смени посоките и тръгна надолу. Освободих и натиснах пак бутона за нагоре и се качи отново до почти затворено състояние. Хванах го с ръце и го двигнах догоре колкото е възможно. Някой има ли идея от какво може да е станало така? Едва ли е жило, защото стъклото се движи и нагоре и надолу. Едва ли е от бутона, защото разпознава командите нагоре надолу. Мисля си че е нещо по водачите или по пластините, които определят крайно горно положение. Незнам доколко съм прав, но със сигурност ще се наложи да отварям кората:( Някави други предположения и евентуални възможно проблеми?

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Вто 31 юли 2007 14:17

Wish_Master написа:Ехх не ми върви... :( Още старите проблеми не съм оправил и идват нови и нови. Значи днес както съм си смъкнал стъклото до долу и тръгвам да го вдигам.... като стигна почти най-горе се чува едно прищракване и пристъргване и отказа да се затвори точно на 1 пръст от горния ръб. Върнах надолу, пак се чува слабо пристъргване. Натиснах бутона да го кача, стъклото тръгва нагоре отново с пристъргване и по едно време смени посоките и тръгна надолу. Освободих и натиснах пак бутона за нагоре и се качи отново до почти затворено състояние. Хванах го с ръце и го двигнах догоре колкото е възможно. Някой има ли идея от какво може да е станало така? Едва ли е жило, защото стъклото се движи и нагоре и надолу. Едва ли е от бутона, защото разпознава командите нагоре надолу. Мисля си че е нещо по водачите или по пластините, които определят крайно горно положение. Незнам доколко съм прав, но със сигурност ще се наложи да отварям кората:( Някави други предположения и евентуални възможно проблеми?

:!: Безполезна информация :!: Значи колега при мене ми се случи същото нещо на предния десен прозорец.Яко чегъртане и скърцане докато се отжаря и затваря и на всичкото отгоре не става да се затвори до край.Това което направих беше да отворя кроата и да разгледам хубаво механизма.Проблема не беше по шеината на прозореца,нищо не пречеше,след това проверих жилото и то,беше ок.Тогава забелязах че когато се вдига прозореца жилото се натяга и му пречи да се вдигне до горе.Тогава открих че в горния десен ъгъл на вратата има едно такова пластмасово,което държи жилото в определена позиция и то/жилото/ се беше извадило от там и го беше отчупило/защото е пластнасово/.Това представлява една пластинка,която държи жилото в определено положение прикарано през една пластмасова дупчица или нещо такова.Съжалявам че не мога да бъда по-конкретен но когато го оправя беше сред зима аз умирах от студ и псувах толкова много че след това ме сърбеше носа 3 дена :lol: .Дори не се сеитхда снимам :oops: .Мога да се опитам да ти бъда полезен ако след като отовориш кората се засечем някъде и го погледна да ти покажа за кое става въпрос.Не съм голям разбирач,но и 2-те ми задни ел.стъкла се прецакаха и ги оправих/е не с голям успех защото едното пак се прецака и сега пак трябва да го затворя,този път за винаги!/ Тъ ако искаш колега така и така и аз имам да правя прозорец да се видим или да измислим нещо.Тая работа е много досадна и все я отлагам!
Пак се извинявам за СПАМ-а.

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Вто 31 юли 2007 14:23

На жилото има един запресован шестограм който ляга във водача на стъклото. Може да му се е разбило леглото на шестограма във водача и тогава почва леко и незабележимо да изкривява джама и той да заклинва. Но щом има стържене може жилото да се е разбридало и в един момент то да зацикля. Иначе чисто информативно проверявах в Ауто Плюс за механизъм за преден джам (двувратка) и струваше около 70лв. без моторчето. Но както казаха по-нагоре колегите при разбито легло във водача на въпросния запресован шестограм лека е да се върже шестограма с тел към водача. Ако са прецакани жилата а механизма е здрав има магазини в които правят жила по поръчка и им запресоват всякакви накраници. Само че не се сещам къде имаше такъв магазин.

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Вто 31 юли 2007 14:39

Колега VladislavS, за съжаление съм от Варна. Описаният от теб проблем е почти идентичен с моя, но най-логично ми се струва разбридването на жилото. Поне точно по такъв начин задира. Дали може да се намери само жило по моргите? Разбрах, че по принцип се дават цели механизмите комплект с жило и там каквото има. За съжаление утре пътувам и близките 10-ина дни няма да имам възможност да разбера какъв точно е проблема.
Благодаря ви много за отговорите.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 31 юли 2007 15:19

Glove написа:Само жила не се продават но от кражока направи си сам се намират mhihi намираш къде продават стоанена проволка със съответня размер и реконстроираш.
ееее,айде сега.В бриколажа продават на метър ве човек :lol:

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Вто 31 юли 2007 18:56

Хм. Преди малко пак пробвах да сваля и вдигна стъклото. Отново същата история като се опитва да се вдигне изведнъж спира и тругва надолу, все едно съм натиснал копчето за сваляне. Както и да е вдигнах го почти догоре и помогнах малко с ръце до почти пълното затваряне. Обаче като включих алармата стъклото се вдигна само догоре. Преди това пробвах с копчето и неискаше да се вдига повече, а и алармата ми няма опция за вдигане на стъклата. Сега е излишно да коментирам без да съм отворил и проверил какво има, но ми се струва, че проблема не е само механичен:(

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Вто 31 юли 2007 19:59

Wish_Master написа:...

Ако всичко е оки въпреки това го прави може да е и не добре центровано стъкло.
Доброто центроване на стъклото е гаранция за добра работа и без излишни натоварвания на машинката. Аз имам едно пукане но това се получава поради счупен накрайник на бронята на жилото.
аз съм ги правил и предните двете по два пъти. Последно един колега като се заигра и стопи двигателчето.

Потребителски аватар
bobo_drive
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_drive » Чет 02 авг 2007 10:43

Аз като гледам това за скъсаното жило на задна лява врата е доста популярен проблем. То и при мен сега съм го fix-нал с една дъска дето подпира джама. Ще помоля някой дето си е сменил жилото да опише по-детайлно как се прави, а и не бих отказал малко помощ относно това как да си затворя кората, така че да прилепне плътно към уплътнението под нея. Съжалявам, ако ви се струва тъп въпроса, ама аз си падам лаик по темата и не съм наясно с доста неща :oops:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”