Странно трещене в предницата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Странно трещене в предницата

Мнениеот kilima » Чет 01 май 2008 23:03

Здравейте, напоследьк като карам сьс свалени джамове и чувам някво трещене и дрьнкане мнго странно.Има го почти постоянно,като по неравности е отчетливо по-силно.Скоро сменихме тампони,дискове,накладки,карета,шарнири.Миналото лято се беше разхлабил единия амортесьор,и шума беше подобен,но сега се чува различно.Мислих ,че е някаква разхлабена ламарина или нещо от сорта(защото звукьт е подобен),но днеска я качихме на канал и позяпахме без резултат.Някакви предположения?Вьзможно ли е вьтрешно каре или някой лагер да бьде проблема?

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Чет 01 май 2008 23:41

накладките провери. имат едни пластинки за уплътняване да нямат луфт, като се износят и се чува едно дрънчене - все едно дрънчат ключове! :)

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 02 май 2008 23:15

Добре казано,утре ще погледна.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 03 май 2008 14:27

някой може ли да резне снимка на въпросните пластини на накладките че и аз дрънкам та звънкам :?

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Съб 03 май 2008 20:56

А бе хора тия пластинки са супер дребни.Според мен не могат такьв шум да вадят.И те ми се струват леко хлабавички,но дрьнкането изглежда като от нещо по голямо :roll:

Потребителски аватар
anatolii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anatolii » Съб 03 май 2008 21:14

эдравеите колеги.
зна4и аз преди 2 дни смених 2-та амортесиора,тампони на носа4ите,биалетки,и тампони на макферсоните.си4ко добре само4е нещо лопа.като сжая прозореца и при мен се 4ува гадния шум като 4е ли се удря йелязо ж йелязо.ка4их я на канала гледах но нищо.в понеделник ще ида пак на маистор защото незнам ве4е какво да сменям.си4ко е стегнато но това клопане направо ми барка в здравето.ако някои мойе да помогне с нещо по вапроса ще му бада мн. благодарен.поздрави :(

Потребителски аватар
baivan
Автомобил: Vento
Двигател: 1.8T

Мнениеот baivan » Съб 03 май 2008 21:42

kilima написа:А бе хора тия пластинки са супер дребни.Според мен не могат такьв шум да вадят.И те ми се струват леко хлабавички,но дрьнкането изглежда като от нещо по голямо :roll:

Когато са хлабави тези пластинки, не дранкат те а накладките. А те вече не са чак толкова дребнички. Извий леко пластинките като дъга за да постегнат малко накладките и пак провери дали дранчи.

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Нед 04 май 2008 1:30

ако са пластинките на накладките дрънчи яката особено през дупките и се предава по купето много е гадно - ставаш като влак и ти познават колата през три улици :)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 04 май 2008 8:59

някой ще ги покаже ли тези пластини или не :?

Потребителски аватар
stenliivanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stenliivanov » Нед 04 май 2008 9:29

Ако искаш да разбереш дали са пластинките и по точно накладките пробвай следното- на някой паваж или на път дето чуваш винаги това дрънчене се засили нормално и натисни спирачките- ако са накладки когато спираш няма как да дрънчат тоест ако не дрънчи при спиране са накладки ако дрънчи не са.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 04 май 2008 10:12

това ли са пластините?
Изображение

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Нед 04 май 2008 10:37

Smoke написа:това ли са пластините?
Изображение

да :arrow:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 04 май 2008 10:44

и от тях дрънчи все едно си сурнеш гърнето по земята ли бе? ввввввввъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъйййййййййй......ще ги проверя на място ли са ...а ако са...може ли да са се разхлабили някакси?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Нед 04 май 2008 10:45

Точно това са пластините. При условие, че си сменявал накладки, то 99% си сменил и тези пластинки с новите, които вървят с накладките. Аз имам също много дразнещо тракане, но си знам че е точно от накладките. Как го установих:
stenliivanov написа:...на някой паваж или на път дето чуваш винаги това дрънчене се засили нормално и натисни спирачките- ако са накладки когато спираш няма как да дрънчат тоест ако не дрънчи при спиране са накладки ако дрънчи не са.

Натискаш педала на спирачките дотолкова, че да обере луфта между диска и накладките, така че съвсем леко да забави ход, но ход достатъчен, за да елиминира крепежната функция на тези пластини. Ако дрънченето изчезне - ок, ако не търси проблема другаде.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 04 май 2008 13:15

Този проблем с пластините го имат само 239 мм-тровите дискове и съответните апарати.Да си знаете.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”