Странно трещене в предницата
Странно трещене в предницата
Здравейте, напоследьк като карам сьс свалени джамове и чувам някво трещене и дрьнкане мнго странно.Има го почти постоянно,като по неравности е отчетливо по-силно.Скоро сменихме тампони,дискове,накладки,карета,шарнири.Миналото лято се беше разхлабил единия амортесьор,и шума беше подобен,но сега се чува различно.Мислих ,че е някаква разхлабена ламарина или нещо от сорта(защото звукьт е подобен),но днеска я качихме на канал и позяпахме без резултат.Някакви предположения?Вьзможно ли е вьтрешно каре или някой лагер да бьде проблема?
- anatolii
- Автомобил:
- Двигател:
эдравеите колеги.
зна4и аз преди 2 дни смених 2-та амортесиора,тампони на носа4ите,биалетки,и тампони на макферсоните.си4ко добре само4е нещо лопа.като сжая прозореца и при мен се 4ува гадния шум като 4е ли се удря йелязо ж йелязо.ка4их я на канала гледах но нищо.в понеделник ще ида пак на маистор защото незнам ве4е какво да сменям.си4ко е стегнато но това клопане направо ми барка в здравето.ако някои мойе да помогне с нещо по вапроса ще му бада мн. благодарен.поздрави
зна4и аз преди 2 дни смених 2-та амортесиора,тампони на носа4ите,биалетки,и тампони на макферсоните.си4ко добре само4е нещо лопа.като сжая прозореца и при мен се 4ува гадния шум като 4е ли се удря йелязо ж йелязо.ка4их я на канала гледах но нищо.в понеделник ще ида пак на маистор защото незнам ве4е какво да сменям.си4ко е стегнато но това клопане направо ми барка в здравето.ако някои мойе да помогне с нещо по вапроса ще му бада мн. благодарен.поздрави

- baivan
- Автомобил: Vento
- Двигател: 1.8T
kilima написа:А бе хора тия пластинки са супер дребни.Според мен не могат такьв шум да вадят.И те ми се струват леко хлабавички,но дрьнкането изглежда като от нещо по голямо
Когато са хлабави тези пластинки, не дранкат те а накладките. А те вече не са чак толкова дребнички. Извий леко пластинките като дъга за да постегнат малко накладките и пак провери дали дранчи.
- stenliivanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Точно това са пластините. При условие, че си сменявал накладки, то 99% си сменил и тези пластинки с новите, които вървят с накладките. Аз имам също много дразнещо тракане, но си знам че е точно от накладките. Как го установих:
Натискаш педала на спирачките дотолкова, че да обере луфта между диска и накладките, така че съвсем леко да забави ход, но ход достатъчен, за да елиминира крепежната функция на тези пластини. Ако дрънченето изчезне - ок, ако не търси проблема другаде.
stenliivanov написа:...на някой паваж или на път дето чуваш винаги това дрънчене се засили нормално и натисни спирачките- ако са накладки когато спираш няма как да дрънчат тоест ако не дрънчи при спиране са накладки ако дрънчи не са.
Натискаш педала на спирачките дотолкова, че да обере луфта между диска и накладките, така че съвсем леко да забави ход, но ход достатъчен, за да елиминира крепежната функция на тези пластини. Ако дрънченето изчезне - ок, ако не търси проблема другаде.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”