Писукане в таблото на зумер на VW 3 1.4(1994г.)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
S.Netzov
Автомобил:
Двигател:

Писукане в таблото на зумер на VW 3 1.4(1994г.)

Мнениеот S.Netzov » Съб 14 юни 2008 18:13

Здравейте! Моят въпрос към по-компетентните участници в този полезен форум е следният - от над 6 месеца имам проблем с моя VW Голф 3 - при шофиране внезапно започва да писука таблото на зумера, като започва да мига и лампата за температурата на маслото. Тогава, за малко, изключвам от скорост и подавам малко газ, и едва тогава лампичката за температурата на маслото угасва и зумера спира да писука и изчезва звуковия сигнал. След известен период на шофиране, зумерът пак започва да писука.... Адски е неприятно и досадно.... Минах през различни набедени майстори, но никой не успя да улови проблема досега, 2 пъти сменявам маслото, като последният път беше с бял Кастрол, но ефект никакъв. Моля, помогнете! Отчаян съм! Ще се радвам на вашите съвети.

Потребителски аватар
angelov1999
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angelov1999 » Съб 14 юни 2008 18:29

смени датчиците на маслото може пък да е от тях

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 14 юни 2008 19:05

angelov1999 написа:смени датчиците на маслото може пък да е от тях

:да: Почни първо с това, но ако продължи да го прави отиди непременно да ти премерят налягането на маслото защото ако е от маслената помпа последствията може да са сериозни :?

S.Netzov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Netzov » Съб 14 юни 2008 19:07

Само единия датчик съм сменил, но нямаше ефект...

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 14 юни 2008 19:20

S.Netzov написа:Само единия датчик съм сменил, но нямаше ефект...
    Кой за високото или за ниското налягане :?:

S.Netzov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Netzov » Съб 14 юни 2008 19:34

Смених оцветения в черно, който е разположен вляво...

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 14 юни 2008 19:39

S.Netzov написа:Смених оцветения в черно, който е разположен вляво...
    Не си писал с какъв двг.си трибуквения код, но ако другия датчик е с бяло отгоре смени и него :idea: той е за високото налягане :wink:

S.Netzov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Netzov » Съб 14 юни 2008 19:56

Честно казано, Теодор, датчика вляво е син на цвят, няма бяло отгоре, а двигателя е бензинов 1.4 с трибуквени означения на него ABD.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Re: Писукане в таблото на зумер на VW 3 1.4(1994г.)

Мнениеот vladovelin » Съб 14 юни 2008 20:06

S.Netzov написа:Здравейте! Моят въпрос към по-компетентните участници в този полезен форум е следният - от над 6 месеца имам проблем с моя VW Голф 3 - при шофиране внезапно започва да писука таблото на зумера, като започва да мига и лампата за температурата на маслото. Тогава, за малко, изключвам от скорост и подавам малко газ, и едва тогава лампичката за температурата на маслото угасва и зумера спира да писука и изчезва звуковия сигнал. След известен период на шофиране, зумерът пак започва да писука.... Адски е неприятно и досадно.... Минах през различни набедени майстори, но никой не успя да улови проблема досега, 2 пъти сменявам маслото, като последният път беше с бял Кастрол, но ефект никакъв. Моля, помогнете! Отчаян съм! Ще се радвам на вашите съвети.

Колега коя лампа е за температура на маслото ??? Защото аз знам една дето е за налягане на маслото . Някой знае ли каква е максимално допустимата температура на маслото в мотора ????

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 14 юни 2008 20:07

С този двг.не съм наясно къде са му датчиците :oops: Свържи се с Ваското1 или Никси адресите ги има в раздел Сервизи :idea: Те със сигурност ще ти кажат какъв е проблема :wink:

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 14 юни 2008 20:11

vladovelin написа:
S.Netzov написа:Здравейте! Моят въпрос към по-компетентните участници в този полезен форум е следният - от над 6 месеца имам проблем с моя VW Голф 3 - при шофиране внезапно започва да писука таблото на зумера, като започва да мига и лампата за температурата на маслото. Тогава, за малко, изключвам от скорост и подавам малко газ, и едва тогава лампичката за температурата на маслото угасва и зумера спира да писука и изчезва звуковия сигнал. След известен период на шофиране, зумерът пак започва да писука.... Адски е неприятно и досадно.... Минах през различни набедени майстори, но никой не успя да улови проблема досега, 2 пъти сменявам маслото, като последният път беше с бял Кастрол, но ефект никакъв. Моля, помогнете! Отчаян съм! Ще се радвам на вашите съвети.

Колега коя лампа е за температура на маслото ??? Защото аз знам една дето е за налягане на маслото . Някой знае ли каква е максимално допустимата температура на маслото в мотора ????
    Колегата е имал впредвид лампата за налягането :idea: Температурата може да я провериш ако имаш MFA.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Съб 14 юни 2008 20:38

Теодор написа:
vladovelin написа:

Колегата е имал впредвид лампата за налягането :idea: Температурата може да я провериш ако имаш MFA.

Имам MFA но искам да разбера колко е максимално допустимата температура.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”