Кои може да ми турбинират АБФ - а

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
vw__fen
Автомобил:
Двигател:

Re: Кои може да ми турбинират АБФ - а

Мнениеот vw__fen » Сря 27 апр 2011 17:04

mitakathvp написа:Хубаво е да си ревизира мотора,а дали ще подсилва карантиите зависи от това колко мисли да го напомпи.

е да но не мисля ,че сток ''карантии'' ще издържат на турбото ... е вярно ,че пак зависи колко ще го подсилва но ...

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Сря 27 апр 2011 17:08

Има теми в които е писано до колко коня държат на АБФ карантиите,не ми се търси сега.Пък и не си мисли че в завода не му оставят допълнителен ресурс на двигателя.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 27 апр 2011 21:06

Тука има Mного дето Mного мислят mhihi

Стоковите карантии държат 250-300коня без проблем, а сега де mhihi целия мисловен труд се обезсмисли.

:Mr Green Fun

joromnt написа:
Kozunak написа:....
Слагай една къса кутия, ревизирай си мотора, нещо филтърче а-у и си бонбон. Иначе приготвяй около 10 000 лв и се ориентирай към турбо.

:shock :shock :shock Колко викаш да приготви :shock :shock :shock
Човека пита де да си сложи турбо, че му харчела доста и без това, вие му предложихте да си ипотекира апартамента заради мерака.... Тая цифра е завишена...

Е тука си много прав. Аз мисля така:
- 200лв турбо втора ръка
- 100лв. колектор от парнаджийски колена
- кулер втора ръка - 50лв. (от дизелов Бус Ивеко или някое спринтерче)
- маркучи
- собствено ръчен труд
- инжектори 100-200лв.
- Мега 300лв.
- БОВ-че 70лв.
- дреболийки като гарнитурки, скобички, болтове и т.н. не ги смятаме.

Всичко най-много да дойде на 2бона, какво толкова го плашите момчето, ако беше толкова сложно, то нямаше вся 5-та кола да е турбонирана... mhihi

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 27 апр 2011 23:49

И сега момъка принтира твоето мнение и отива при Емо например.
Чудя се какво ли ще стане :beat_butt2

Потребителски аватар
GOLF 2 GTI16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF 2 GTI16v » Чет 28 апр 2011 9:59

niikoo_1 написа:Тука има Mного дето Mного мислят mhihi

Стоковите карантии държат 250-300коня без проблем, а сега де mhihi целия мисловен труд се обезсмисли.

:Mr Green Fun

joromnt написа:
Слагай една къса кутия, ревизирай си мотора, нещо филтърче а-у и си бонбон. Иначе приготвяй около 10 000 лв и се ориентирай към турбо.

Човека пита де да си сложи турбо, че му харчела доста и без това, вие му предложихте да си ипотекира апартамента заради мерака.... Тая цифра е завишена...

Е тука си много прав. Аз мисля така:
- 200лв турбо втора ръка
- 100лв. колектор от парнаджийски колена
- кулер втора ръка - 50лв. (от дизелов Бус Ивеко или някое спринтерче)
- маркучи
- собствено ръчен труд
- инжектори 100-200лв.
- Мега 300лв.
- БОВ-че 70лв.

Всичко най-много да дойде на 2бона, какво толкова го плашите момчето, ако беше толкова сложно, то нямаше вся 5-та кола да е турбонирана... mhihi

:да: да видя един които мисли като мен нз защо всички си мислите че е мн мн трудно и се примирявате с ФИЛТАРЧЕ :D :D и ревизиики някви за кво да го ревизира като тои няма сила да се счупи

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Чет 28 апр 2011 10:25

GOLF 2 GTI16v написа: :да: да видя един които мисли като мен нз защо всички си мислите че е мн мн трудно и се примирявате с ФИЛТАРЧЕ :D :D и ревизиики някви за кво да го ревизира като тои няма сила да се счупи

Или го прави като хората или по - добре не почвай .

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 28 апр 2011 10:31

Vento написа:Защо да не може атмосферен да го докара 200 коня? Не съм пробвал, ама все си мисля, че щом от 90 коня моно с 8 клапана го докарвам до 130 (което са 40 коня и 45% повишение), все може да се изкарат едни 35-40 коня поне от ABF. Въпросът е обаче с колко ще му се скъси живота и доколко ще е надежден. Ако се направи пък с карбове или ITB, 200 коня си ги подминава според мен.

Щото, за да го напраиш 200 коня ше хвърлиш един тон пари, които са ненужни. А ти как си вдигнал 40 коня идея си нямам.

joromnt написа:

Вместо да се пулиш на цифрата, изхаби известно време в четене поне, айде за опит не говорим. Ако не ти се чете много, поне слушай хората, които са чели и опитали. После коментирай и ше има смисъл да ти отговарям. :beer

Целия форум станахте турбинатори и почнахте да се смеете на хората.

Последна промяна от Kozunak на Чет 28 апр 2011 10:38, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Чет 28 апр 2011 10:33

Тия дреболийки според мен ще му струват повече отколкото турбото + кулера.. :lol:
А с тая Мега зимата ще пали като на Рибата Хюндая.. :063:

Потребителски аватар
GOLF 2 GTI16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF 2 GTI16v » Чет 28 апр 2011 10:36

yms написа:
GOLF 2 GTI16v написа: :да: да видя един които мисли като мен нз защо всички си мислите че е мн мн трудно и се примирявате с ФИЛТАРЧЕ :D :D и ревизиики някви за кво да го ревизира като тои няма сила да се счупи

Или го прави като хората или по - добре не почвай .

всеки мисли различно има хора които не търсят максимума и според мен няма нужда излишно пилеене на пари и то при положение че се чудиш от каде да ги вземеш

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Чет 28 апр 2011 10:42

Еми при положение че нямаш пари изобщо не за почваш проект и това е.Ходиш на събора на Калояново гледаш турбо-АБФи и се кефиш.Всяка жаба да си знае гьола :beer

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 28 апр 2011 10:54

Kozunak написа:
joromnt написа:...

Вместо да се пулиш на цифрата, изхаби известно време в четене поне, айде за опит не говорим. Ако не ти се чете много, поне слушай хората, които са чели и опитали. После коментирай и ше има смисъл да ти отговарям. :beer

Ти някъде да видя да се смея???
Кво приказвате вие бе хора, 10 бона да сложи турбо :shock Може, ако дадете 5 хил.лв за труд. То вярно че от слагане до слагане има разлика, но пресилвате нещата доста....
Я като ти си толкова начетен и толкова време си загубил в четене и трупане на личен опит ми направи разбивка на парите който ще изхарчиш за монтажа на турбото. И то при положение че на тоя мотор няма смисъл да се подсилват вътрешностите поне на първо време.

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Чет 28 апр 2011 11:14

joromnt написа:
Kozunak написа:

Кво приказвате вие бе хора, 10 бона да сложи турбо :shock Може, ако дадете 5 хил.лв за труд. То вярно че от слагане до слагане има разлика, но пресилвате нещата доста....
Я като ти си толкова начетен и толкова време си загубил в четене и трупане на личен опит ми направи разбивка на парите който ще изхарчиш за монтажа на турбото. И то при положение че на тоя мотор няма смисъл да се подсилват вътрешностите поне на първо време.

Еее колега това е лесно... :lol:
Garrett 3071 - 2300лв,
Буустконтролер - 800лв
Външен гейт - 250-300лв
Дюзи - 350лв
Мап - 500-800лв
Ей ти ги 5 бона :lol:

Maan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maan » Чет 28 апр 2011 12:07

Здравеите Колеги.Мерси за съвета sk.Позапознах се малко повече по въпроса говорих с няколко човека оказа се че за такъв проект като моя всеки ми казва различни работи,накрая един майстор ми каза момче недеи да пипаш нещо което работи.Замомента мисля да не се захващам с подобни проекти,защото и без тва не съм запознат много монго,а в такова нещо немога да се хвърля направо.Откъм пари не са някви луди цифри от рода на 10 000 :screwy говоря за това което аз искам де, но все пак мисля да не се захващам.И без тва колата ми вече е минала 290 000 хл километра от сега нататък ли да тръгна да я тунинговам,пък и такива проекти не стават за ден два.Дано да успея да посъбера някои друг лев за друга кола пак ще видя кво да правя.Все пак Благодаря на Колегите които се отзоваха.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 28 апр 2011 12:19

joromnt написа:
Kozunak написа:

Това със смееенето не беше за теб. :D Разбивка няма смисъл да ти правя, щото пак няма да ме разбереш. А в 10 000 лв не включвам никаква карантия, освен пълно ревизиране на мотора. Точно заради е такива размисли като твойте сички карат турбо коли, ама в гаража. :lol: Няма смисъл да спорим, направи една турбо кола и ше си говорим пак.

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Чет 28 апр 2011 17:31

Време е :!:

:lock: :lock: :lock: :lock: :lock: :lock: :lock: :lock:

Върни се в “Силов тунинг”