mitakathvp написа:Хубаво е да си ревизира мотора,а дали ще подсилва карантиите зависи от това колко мисли да го напомпи.
е да но не мисля ,че сток ''карантии'' ще издържат на турбото ... е вярно ,че пак зависи колко ще го подсилва но ...
mitakathvp написа:Хубаво е да си ревизира мотора,а дали ще подсилва карантиите зависи от това колко мисли да го напомпи.
joromnt написа:Kozunak написа:....
Слагай една къса кутия, ревизирай си мотора, нещо филтърче а-у и си бонбон. Иначе приготвяй около 10 000 лв и се ориентирай към турбо.
![]()
![]()
Колко викаш да приготви
![]()
![]()
![]()
Човека пита де да си сложи турбо, че му харчела доста и без това, вие му предложихте да си ипотекира апартамента заради мерака.... Тая цифра е завишена...
niikoo_1 написа:Тука има Mного дето Mного мислят![]()
Стоковите карантии държат 250-300коня без проблем, а сега децелия мисловен труд се обезсмисли.
Слагай една къса кутия, ревизирай си мотора, нещо филтърче а-у и си бонбон. Иначе приготвяй около 10 000 лв и се ориентирай към турбо.
![]()
![]()
Колко викаш да приготви
![]()
![]()
![]()
Човека пита де да си сложи турбо, че му харчела доста и без това, вие му предложихте да си ипотекира апартамента заради мерака.... Тая цифра е завишена...
Е тука си много прав. Аз мисля така:
- 200лв турбо втора ръка
- 100лв. колектор от парнаджийски колена
- кулер втора ръка - 50лв. (от дизелов Бус Ивеко или някое спринтерче)
- маркучи
- собствено ръчен труд
- инжектори 100-200лв.
- Мега 300лв.
- БОВ-че 70лв.
- дреболийки като гарнитурки, скобички, болтове и т.н. не ги смятаме.
Всичко най-много да дойде на 2бона, какво толкова го плашите момчето, ако беше толкова сложно, то нямаше вся 5-та кола да е турбонирана...
GOLF 2 GTI16v написа:да видя един които мисли като мен нз защо всички си мислите че е мн мн трудно и се примирявате с ФИЛТАРЧЕ
![]()
и ревизиики някви за кво да го ревизира като тои няма сила да се счупи
Vento написа:Защо да не може атмосферен да го докара 200 коня? Не съм пробвал, ама все си мисля, че щом от 90 коня моно с 8 клапана го докарвам до 130 (което са 40 коня и 45% повишение), все може да се изкарат едни 35-40 коня поне от ABF. Въпросът е обаче с колко ще му се скъси живота и доколко ще е надежден. Ако се направи пък с карбове или ITB, 200 коня си ги подминава според мен.
![]()
![]()
Колко викаш да приготви
![]()
![]()
![]()
- дреболийки като гарнитурки, скобички, болтове и т.н. не ги смятаме.
yms написа:GOLF 2 GTI16v написа:да видя един които мисли като мен нз защо всички си мислите че е мн мн трудно и се примирявате с ФИЛТАРЧЕ
![]()
и ревизиики някви за кво да го ревизира като тои няма сила да се счупи
Или го прави като хората или по - добре не почвай .
Kozunak написа:joromnt написа:...
Вместо да се пулиш на цифрата, изхаби известно време в четене поне, айде за опит не говорим. Ако не ти се чете много, поне слушай хората, които са чели и опитали. После коментирай и ше има смисъл да ти отговарям.
Целия форум станахте турбинатори и почнахте да се смеете на хората.
joromnt написа:Kozunak написа:joromnt написа:...
Вместо да се пулиш на цифрата, изхаби известно време в четене поне, айде за опит не говорим. Ако не ти се чете много, поне слушай хората, които са чели и опитали. После коментирай и ше има смисъл да ти отговарям.
Ти някъде да видя да се смея???
Кво приказвате вие бе хора, 10 бона да сложи турбоМоже, ако дадете 5 хил.лв за труд. То вярно че от слагане до слагане има разлика, но пресилвате нещата доста....
Я като ти си толкова начетен и толкова време си загубил в четене и трупане на личен опит ми направи разбивка на парите който ще изхарчиш за монтажа на турбото. И то при положение че на тоя мотор няма смисъл да се подсилват вътрешностите поне на първо време.
joromnt написа:Kozunak написа:joromnt написа:...
Ти някъде да видя да се смея???
Кво приказвате вие бе хора, 10 бона да сложи турбоМоже, ако дадете 5 хил.лв за труд. То вярно че от слагане до слагане има разлика, но пресилвате нещата доста....
Я като ти си толкова начетен и толкова време си загубил в четене и трупане на личен опит ми направи разбивка на парите който ще изхарчиш за монтажа на турбото. И то при положение че на тоя мотор няма смисъл да се подсилват вътрешностите поне на първо време.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 35 госта