Реших, че е време малко да посмъкна кошера, та ето какво направих поради лошата новина, че спортно окачване за кокалчо нигде няма
Нови пълнители Билщайн газови , всичко друго моог, нови ударни тампони, маншони за амортисьорите за рейка мисля за Астра,
Резнах предните пружини с около навивка, проблема е, че в двата края пружината е на по-тесни навивки, но пък в амортисьора има и легло за по-широка . От другия Пасат имах още комплект, взех едната пружина и я отрязах на две, навих ги една в друга и ги фиксирах със скоби за водни съединения, за да не се разместят. Много е важно да подгънете края на скобата с цел да не изпусне (на снимките се вижда), който край се законтря между двете пружини. Хубавото е, че и двете пружини стъпват на стъблото на макферсона, така че няма опасност да се извъртят - и за двете има предвидени контри против въртене на самия амортисьор.
Важно! Двойната част на пружината задължително се слага откъм страната на моста, а не на купето! Не препоръчвам на никого да прави цигании като мен - винаги е по-добре да се купи готово окачване...
Имам си нови дискове от сантаната 240мм вентилирани, засега ще са те, отзад мисля също да си играя с прогресивни пружини и такa, нови тампони на стабилизиращата, нови тампони на макферсоните, нови лагери на главините (ФАГ)...