Присъединявам се към попиталите за отзиви за Пасат 5.5 1.8Т типтроник.
Как се усеща, как се държи автомата след чипа, отражение във разхода на гориво?
Чип тунинг от Brezel
-
- Автомобил: Audi b4
- Двигател: 1.9tdi 1z
Re: Чип тунинг от Brezel
Брезел извинявам се ако за това което ще питам,не му е тук мястото.Искам да сложа чип на ауди б4 1,9тди 1z 94г. при теб и днес коментирах с хора(знаещи и незнаещи) за ефекта при аудито и те ми казаха че нама да има голям ефект, защото е тежко и с метален дебитомер.Има ли нещо вярно в това-имам и венто същия двигател и с чип и съм много доволен.Благодаря ти.
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тия с металния дебитомер наистина не вървят хич. ако си с метален дебитомер по добре недей го чипа. Ако пък си с пластмасов (като при голф 3) то тогава няма проблеми. Тия с металния дебитомер са и с друга електроника и имат много разлики с останалите 1Z мотори.
А за пассата 1.8т. Върви много, много хубаво както всяко 1.8т с чип. Разхода си остава същия, ако караш нормално. Ако си душманин шофьор може леко да се вдигне, но няма да се усети финансово. Типтроника нищо му няма. Работи си както си работи сега. Не се побърква и т.н. Щом е Пасат 5.5 ще е с електронната дроселова клапа и ще стане през диагностичната букса.
А за пассата 1.8т. Върви много, много хубаво както всяко 1.8т с чип. Разхода си остава същия, ако караш нормално. Ако си душманин шофьор може леко да се вдигне, но няма да се усети финансово. Типтроника нищо му няма. Работи си както си работи сега. Не се побърква и т.н. Щом е Пасат 5.5 ще е с електронната дроселова клапа и ще стане през диагностичната букса.
- anchoABF16v
- Автомобил: VW 2.0 16v
- Двигател: ABF 94
Брезел здр валнува ме една информация ти чатиш от комп закупих от теб чип за АБФ но след време започна да мени оборотите в смисал не му падат а се форцира закачихме го на елкон и показа грешка G71 ako се смени компа с друг и чипа се постави ште рботи ли опитах буквален превод на грешката и се получи нещо като:
сензор за налягане в смукателния колектор, който според вида на грешката излиза че е постоянно отворен или е дал на маса
сензор за налягане в смукателния колектор, който според вида на грешката излиза че е постоянно отворен или е дал на маса

- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като си сменял чипа не сте закачили вакумното маркуче което влиза в компа. Това е Мапсензора мерещ налягането в смукатела. Като го откачиш, мотора на празен ход работи ужасно неравномерно и понякога направо гасне. Провери въпросното маркуче дали сте го сложили щото често го забравят. Също така този маркуч може да се е спукал някъде другаде по продължението си или да не е вкаран в смукателния колектор. Може и вътре в самия комп да е прецакан маркуча.
проблема е подобен на този
http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=245
та твоя проблем няма нищо общо с чипа ти
проблема е подобен на този
http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=245
та твоя проблем няма нищо общо с чипа ти

-
- Автомобил:
- Двигател:
nesho_1983 написа:от днес и аз сьм с чип от брезел на голф4 1.8т AGU и сьм много доволен колата направо не е сьщата, като да уточня преди 2г. сложих чип и нямаше голя ефек и отскоро се замислих дали е наред, консултирах се с колегата БОГОМИЛ и се оказа че е некьдьрно написан, след замяната с негов всичко е ок, ако ще слагате чип само при него, защото иначе двойна работа
Здравей колега!Може ли да дадещ малко повече пояснение относно промяната?Аз съм със същия двигател и ми е любопитно-разхода на гориво,колко коня стана и т.н.
ПОЗДРАВИ
Здравейте колеги. Закарах и аз мойто голфи ASZ при бат Брезел и такъв потенциал разкрихме че на фона на сичките пари които съм дал - това ми изглеждаха най-добре инвестираните.
На трета върти гуми ESP-то се включва да окроти дзвера.

На трета върти гуми ESP-то се включва да окроти дзвера.

- silas1
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AEK
Здравей колега искам да те питам за цената за чипосване на една по различна марка. А именно Rover 45 2.0 Td 101Hp. И колко коня ще стане.
- DarkBass
- Автомобил:
- Двигател:
Имам въпрос за чип на 1.9 TDI AHF 110кс
ако колата от 110 става на 140кс в стоково състояние, то с затапен ЕГР, спортен филтър, Права генерация пак ли крайния резултат е 140 к.с
ако колата от 110 става на 140кс в стоково състояние, то с затапен ЕГР, спортен филтър, Права генерация пак ли крайния резултат е 140 к.с
Здравей, Brezel,
Да попитам и аз както всички останали
Чип-тунинг за VW Touran 2.0 TDI, DSG, 140 к.с.?
Може ли да се направи като стоковия такъв със 170 к.с.?
Предполагам, че е само въпрос на софтуер?!?!
Цена?
Благодаря предварително!
Да попитам и аз както всички останали

Чип-тунинг за VW Touran 2.0 TDI, DSG, 140 к.с.?
Може ли да се направи като стоковия такъв със 170 к.с.?
Предполагам, че е само въпрос на софтуер?!?!
Цена?
Благодаря предварително!
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разликите между 140 и 170 коня сток са мнгоо големи. Не е само софтуера. така че двата мотора неможе да ги сравняваш. 140 с чип става много добре, и много пъргава. ДСГто почва да превключва осезаемо по бързо и няма да мучи както е сега. Сега би требвало от 4000 до 4200 да бръмчи едва едва.
поздрави
поздрави
-
- Автомобил: Ford Fiesta
- Двигател: 1.4TDCI 2008
Брезел,занимаваш ли се с чипване на комънрейл двигатели?По-специално фиеста 2008г. 1,4 тдци?
Какво може да се очаква след чип,може ли да се направи във Варна? и колко ще струва?
Какво може да се очаква след чип,може ли да се направи във Варна? и колко ще струва?
- fichi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега имам интерес към твоите услуги.Чип за ауди а4 1.8т аев и субаро форестър 2.0т ej20 със обд 2 букса.Каква е цената и какви резултати да се очакват.