особенно след като с мен е гурото в тези неща и определено знае какво прави моят братовчед!Така че да започваме с инфото 2.0 16v + WEBERI 40 DCOE....ITB with LPG
- vankoGTI
 - Автомобил:
 - Двигател:

2.0 16v + WEBERI 40 DCOE....ITB with LPG
Проекта вече доста напредна така че стана време да го пусна тук 
 От доста време се бях навил ама все не оставаше време или пари 
 но сега ще бъде завършен 
 особенно след като с мен е гурото в тези неща и определено знае какво прави моят братовчед!Така че да започваме с инфото 

особенно след като с мен е гурото в тези неща и определено знае какво прави моят братовчед!Така че да започваме с инфото 

Последна промяна от vankoGTI на Нед 05 окт 2014 19:12, променено общо 1 път.

- vankoGTI
 - Автомобил:
 - Двигател:

Re: 2.0 16v + WEBERI 40 DCOE
Тук вече главата е на масата за портване 

- vankoGTI
 - Автомобил:
 - Двигател:

ето и следващата част от рабоатата по мотора 

- vankoGTI
 - Автомобил:
 - Двигател:

трябваше да измерим и горивната камера за да може да се сметне степента на згъстяване и да се сметне колко трябва да се отреже главата 

- vankoGTI
 - Автомобил:
 - Двигател:

Това е за сега тая седмица се очаква да я качим на фрезата да я фрезоваме и ще има още снимков материал 

- Vizor
 - Изгубена душа
 - Автомобил: Subaru Forester XT
 - Двигател:
 - Контакти:

Тея вебери няма ли да му малеят попринцип? Пацо караше до колкото знам на КР-а с такива и май не можеха да го хранят нагоре много..? Ама нека той си каже..

- vankoGTI
 - Автомобил:
 - Двигател:

ми надявам се да го нахранят добре!Все пак 4 дросела са пак и вебера си прави доста добро хранене както в ниските така и във високите обороти ако са изправни карбовете де.Но всичко това ще се разбере като го подкараме 

- paco
 - Автомобил:
 - Двигател:
 - Контакти:

Меренето на горивна камера се прави със стъкло отгоре уплътнено с малко грес. Това което се мерили по начина на снимката не е точно.
И да, 40мм карбове стигат за да върви порядъчно до 5500обр/мнн. после си трябват 45мм. Много време ми трябваще да асимилирам, защо немците слагат 45мм на 1.8 16v , но след като покарах разбрах. Не те карам да ми вярваш..просто споделям от личен опит.
РАСО

И да, 40мм карбове стигат за да върви порядъчно до 5500обр/мнн. после си трябват 45мм. Много време ми трябваще да асимилирам, защо немците слагат 45мм на 1.8 16v , но след като покарах разбрах. Не те карам да ми вярваш..просто споделям от личен опит.
РАСО
- vankoGTI
 - Автомобил:
 - Двигател:

За меренето на горивната камера в главата с стакло съм напълно съгласен че ще е по точно но не много по точно 
  при нивелирана глава едва ли ще сбъркаш с 0,5 кубика пък и това не е първата глава измерана по този начин.За това че няма да му стига във високите малко се съмнявам и обеснявам защо!При предишния направен такъв мотор 2.0 16v преди 7-8 години с такива карбове беше качен на състезателно бъги участващо в автокрос.Наложи се да се ограничи до 6000 оборота че така писваще във високите че ни беше страх да не счупи мотора и аз от тогава сам толкова очарован от такъв сетъп.Но незнам можи би се е бил нацелил мотора с кутията понеже беше наредена както трябва.Ще се радвам и този мотор да се нацели 
 но това ще го разберем по късно.Твоите мнения се едни от най компетентните във форума така че ще се радваме на тях каквито и да били те 
 А въпросното бъги стана републикаски с този мотор 

- vankoGTI
 - Автомобил:
 - Двигател:

Още малко развитие...

- petroffbg
 - Автомобил:
 - Двигател:

vankoGTI написа:За меренето на горивната камера в главата с стакло съм напълно съгласен че ще е по точно но не много по точнопри нивелирана глава едва ли ще сбъркаш с 0,5 кубика пък и това не е първата глава измерана по този начин.За това че няма да му стига във високите малко се съмнявам и обеснявам защо!При предишния направен такъв мотор 2.0 16v преди 7-8 години с такива карбове беше качен на състезателно бъги участващо в автокрос.Наложи се да се ограничи до 6000 оборота че така писваще във високите че ни беше страх да не счупи мотора и аз от тогава сам толкова очарован от такъв сетъп.Но незнам можи би се е бил нацелил мотора с кутията понеже беше наредена както трябва.Ще се радвам и този мотор да се нацели
но това ще го разберем по късно.Твоите мнения се едни от най компетентните във форума така че ще се радваме на тях каквито и да били те
На основа от 1,6 с DELORTO DHLA40 развърта над 8000об с вентиловата глава,бъгито мисля,че беше с номер 69,с вертикални вебери 40ски.
- paco
 - Автомобил:
 - Двигател:
 - Контакти:

Няма да споря 

Когато съм се интересувал съм ровил и чел. Ако все пак ви е интересно...ето малко от нещата дето съм си архивирал.
РАСО

Когато съм се интересувал съм ровил и чел. Ако все пак ви е интересно...ето малко от нещата дето съм си архивирал.
РАСО
- vankoGTI
 - Автомобил:
 - Двигател:

За меренето на горивната камера в главата с стакло съм напълно съгласен че ще е по точно но не много по точно 
 при нивелирана глава едва ли ще сбъркаш с 0,5 кубика пък и това не е първата глава измерана по този начин.За това че няма да му стига във високите малко се съмнявам и обеснявам защо!При предишния направен такъв мотор 2.0 16v преди 7-8 години с такива карбове беше качен на състезателно бъги участващо в автокрос.Наложи се да се ограничи до 6000 оборота че така писваще във високите че ни беше страх да не счупи мотора и аз от тогава сам толкова очарован от такъв сетъп.Но незнам можи би се е бил нацелил мотора с кутията понеже беше наредена както трябва.Ще се радвам и този мотор да се нацели 
На основа от 1,6 с DELORTO DHLA40 развърта над 8000об с вентиловата глава,бъгито мисля,че беше с номер 69,с вертикални вебери 40ски.
Да става въпрос за същото бъги,то още се състезава само че след като беще продадено претарпя доста корекций и в момента няма нищо общо с това което беше

Да става въпрос за същото бъги,то още се състезава само че след като беще продадено претарпя доста корекций и в момента няма нищо общо с това което беше

Последна промяна от vankoGTI на Сря 13 апр 2011 7:33, променено общо 2 пъти.

- vankoGTI
 - Автомобил:
 - Двигател:

минахме и през фрезата 
 И благодаря на PACO  за инфото  

И благодаря на PACO  за инфото  
- paco
 - Автомобил:
 - Двигател:
 - Контакти:

Е няма защо 

Предполагам, че като запалиш ще има въпрос и за това как се смятат вентурита, маин джетс и айдъл на Вебер/Делорто

РАСО
п.п. Оправи си цитата в по предишния пост.

Предполагам, че като запалиш ще има въпрос и за това как се смятат вентурита, маин джетс и айдъл на Вебер/Делорто
РАСО
п.п. Оправи си цитата в по предишния пост.