VolksWagen Passat b3 1.8Турбо

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Re: VolksWagen Passat b3 1.8Турбо

Мнениеот vackooo » Пет 16 ное 2012 16:31

benzino написа:Vackooo, с каква скоростна кутия си? И защо избра такова разположение на мотора? Иначе проектът върви много добре! Поздравления!

с моята си старата да видя до колко ще издържи :mrgreen: а какво разположение?

Потребителски аватар
Dido_Petrov
Автомобил: Polo 6N
Двигател: 1.8 20VT

Мнениеот Dido_Petrov » Пет 16 ное 2012 18:05

Саше а ти защо избра това разположение на мотора в твоята кола... този въпрос е същия като твоя в предния ти пост

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:

Мнениеот vackooo » Пет 16 ное 2012 18:17

днеска почнах да запълвам коша,вързах жилата на скоростите сложих всмукателния колектор и дросела вързах и неговото жило,утре съм почивка и почвам да махам ненужните неща и да слагам тези които ще се ползват

П.п капака на клапаните и всмукателния колектор исля да са черни,бях почнал да търкам за полиране,но няма на какво да го вържа и ще са си черен мат
Прикачени файлове
DSC00060.jpg
DSC00062.jpg
DSC00063.jpg

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 16 ное 2012 20:06

benzino написа: защо избра такова разположение на мотора?

:shock а как по друг начин да го разположи- надлъжно ли :shock

на стоков мотор можеше със твоя съединител, но с по-голямо турбо и дюзи дето ще се извадят около 300 коня, е хубаво да сложиш маховик от абф и съединител от вр6 можеи от трянаспортер... нещо по-усилено да е

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:

Мнениеот vackooo » Пет 16 ное 2012 20:13

pe6kata написа:
benzino написа: защо избра такова разположение на мотора?

:shock а как по друг начин да го разположи- надлъжно ли :shock

на стоков мотор можеше със твоя съединител, но с по-голямо турбо и дюзи дето ще се извадят около 300 коня, е хубаво да сложиш маховик от абф и съединител от вр6 можеи от трянаспортер... нещо по-усилено да е

ами обмислям го като вариянт,но първо ще правя експерименти с това което имам,искам да видя просто какво ще стане.Главната цел е 250 коня макс за сега

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 16 ное 2012 20:41

ако ползваш TD05H-16G от sti, колата с лекота ще изкара тия коне, мисля че и дюзите ще я хранят.
За 250 коня просто трябва да е на по-ниско налягане колата, което е безсмислено, щото имаш всичко необходимо за безпроблемното вадене на повече.

като ще се настройва, да е веднъж, и оттам каране. единственото слабо звено ще е съединителя

бензиновата помпа от 1.8т нещо не се спрвя добре, поне при мен

а какво ще се случи... ами ще дадеш газ, оборитите ще скочат, а колата няма да ускорява( като случващоото се ще е на някоя предавка :lol:)

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:

Мнениеот vackooo » Пет 16 ное 2012 21:15

[quote="pe6kata"]ако ползваш TD05H-16G от sti, колата с лекота ще изкара тия коне, мисля че и дюзите ще я хранят.
За 250 коня просто трябва да е на по-ниско налягане колата, което е безсмислено, щото имаш всичко необходимо за безпроблемното вадене на повече.

като ще се настройва, да е веднъж, и оттам каране. единственото слабо звено ще е съединителя

бензиновата помпа от 1.8т нещо не се спрвя добре, поне при мен

а какво ще се случи... ами ще дадеш газ, оборитите ще скочат, а колата няма да ускорява( като случващоото се ще е на някоя предавка :lol:)[/quote
Като цяло колата се правече да е стоковица,но в последствие старото турбо не ми хареса от там се почна размисли за дюзи колектори...
та сега колата е с:
колектор къстъм
турбина тд04л от врх
дюзите ще са от с3 това мисля сега
бензиновата помпа едва ли ще е от 1.8т ще гледам оптимален вариянт
турбо пътища на 63мм мисля,че ще станат
кулера е ясен
генерацията 60-63 също,като ще е от край до край ще има завихрител и крайно гърне,което вече съм коментирал и е пушка
тоест накрая,като дойде време за нещо да се прави ще има дай ми за ауди това...за фауве това... за еди какво си това :)
п.п даже в последно време взех да се базикам,че трябва да пиша кое от какво е за да знам какво да си искам в магазина,даже наскоро баща ми ми вика скоро трябва да обслужвам фаувето,а аз му казах и аз аудито :mrgreen: .Мисълта ми е че в началото се тръгна,по един начин по средата стана по друг начин,а до края ще е по 3-ти начин :) ,но там е кефа мен лично ми е адски интересно да правя и пипам неща,които досега никога не съм си и мислил да правя.Пешката знае поне в началото вр6,после г60 мислех едно друго и станаха едни....
Там е кефа всичко което става да се докоснеш до него,лесно е да вземеш това ,онова и еди какво си и да го оставиш на някои да го прави!

Потребителски аватар
benzino
Автомобил: VW Polo 86c
Двигател: mix

Мнениеот benzino » Пет 16 ное 2012 22:20

pe6kata написа: :shock а как по друг начин да го разположи- надлъжно ли :shock

Ами стана ми интересно, AEB принципно се поставя надлъжно. За това питах с какви скорости е... Но щом е със старите си скорости това изяснява нещата, че моторът е напречно поставен. А ако беше със скоростите от А4/6-та? Какъв е проблема да е надлъжно мотора?

Dido_Petrov написа:Саше а ти защо избра това разположение на мотора в твоята кола... този въпрос е същия като твоя в предния ти пост

Ами Дидо, аз предпочетох така, защото си е принципно така мотора. Имах предложение да го поставя надлъжно, поради нагряването от турбото и колектора на купето и по-лесен достъп до турбото, но и за това си има решение. :wink:

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:

Мнениеот vackooo » Пет 16 ное 2012 22:24

benzino написа:
pe6kata написа: :shock а как по друг начин да го разположи- надлъжно ли :shock

Ами стана ми интересно, AEB принципно се поставя надлъжно. За това питах с какви скорости е... Но щом е със старите си скорости това изяснява нещата, че моторът е напречно поставен. А ако беше със скоростите от А4/6-та? Какъв е проблема да е надлъжно мотора?

Dido_Petrov написа:Саше а ти защо избра това разположение на мотора в твоята кола... този въпрос е същия като твоя в предния ти пост

Ами Дидо, аз предпочетох така, защото си е принципно така мотора. Имах предложение да го поставя надлъжно, поради нагряването от турбото и колектора на купето и по-лесен достъп до турбото, но и за това си има решение. :wink:

да ползвам си моите скорости а и да не бяха те пак щеше да е така :)

Потребителски аватар
Dido_Petrov

Мнениеот Dido_Petrov » Съб 17 ное 2012 0:20

Аз мисля че надлъжно в поло няма да може да се събере не че няма невъзможни неща ама той и без друго си влиза трудно напречно. В пасата е доста по широко ама да си правиш експерименти не мисля че е точно това купето

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:

Мнениеот vackooo » Съб 17 ное 2012 13:48

Dido_Petrov написа:Аз мисля че надлъжно в поло няма да може да се събере не че няма невъзможни неща ама той и без друго си влиза трудно напречно. В пасата е доста по широко ама да си правиш експерименти не мисля че е точно това купето

А абсурд излишни главоболия и пари

Потребителски аватар
Koko95
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: ATD

Мнениеот Koko95 » Съб 17 ное 2012 20:50

Чета това за разположението и се чудя за кола с предно вко друго разположение иска? С картера нагоре? mhihi . Давай напред много ме кефи пасата а сега с тоя мотор с духалка ще е още по яко mhihi

Потребителски аватар
benzino
Автомобил: VW Polo 86c
Двигател: mix

Мнениеот benzino » Съб 17 ное 2012 22:01

Koko95 написа:Чета това за разположението и се чудя за кола с предно вко друго разположение иска? С картера нагоре?

Не... С лявото колело нагоре... Ти прочете ли ми хубаво въпроса? :061:

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:

Мнениеот vackooo » Пет 23 ное 2012 18:38

Останаха полуоските утре и 1-2 дреболийки и отиваме да връзваме кабели,че трябва да взривяваме.Тръбите за търбопътищата днес пристигнаха,но още няма силиконови колена...не ми се иска да са сини :| Някой да има идея от къде да взема червени :?:

П.п Колкото повече накичвам периферията...все повече се убеждавам,че коша не е чак толкова голям :mrgreen:
Прикачени файлове
534479_473770422661666_1241400185_n.jpg
14198_473770599328315_1590230969_n.jpg

Потребителски аватар
Dido_Petrov

Мнениеот Dido_Petrov » Пет 23 ное 2012 19:09

питай колегата madcap той има червени може да те упъти от къде са вземани

Върни се в “Оптичен тунинг”